Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 35 vizitatori și nici un membru online

Analiza Deloitte: Bancile se dezvolta la nivel global in ritmuri diferite, pe masura ce se adapteaza la transformarile digitale

Sistemul bancar global inregistreaza cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, in ciuda faptului ca bancile se dezvolta in ritmuri diferite, conform studiului Deloitte „Perspective asupra pietei bancare si de capital, editia 2019”. Insa, pe masura ce sistemul se adapteaza la transformarile digitale, apare presiunea asupra rentabilitatii, care deriva din nevoia de a gestiona mai bine datele, de a integra solutiile tehnologice specifice domeniului financiar (fintech), precum si solutiile de securitate, arata analiza Deloitte.

Conform studiului, consolidarea ar putea reprezenta singura solutie pentru ca unele banci sa supravietuiasca, avand in vedere provocarile unice cu care acestea se confrunta, precum deficientele structurale, dificultatea de a-si vinde produsele si serviciile, precum si ratele scazute sau negative ale dobanzilor. Numeroase banci europene si-au redus dimensiunea, retragandu-se de pe unele piete internationale. Pe de alta parte, sistemul bancar din Statele Unite este robust, cu un nivel foarte bun de eficienta si de credite neperformante.

O alta provocare pentru sistemul bancar este integrarea in conditii de siguranta a multiplelor functii digitale in diferite domenii de activitate. Bancile vor investi miliarde de dolari in tehnologie in urmatorii ani pentru a-si moderniza sistemele, platformele si instrumentele, astfel incat sa asigure standarde superioare de securitate in gestionarea datelor.

„Romania se aliniaza la tendinta globala, multe banci locale demarand procese de transformare digitala, constientizand ca astfel creeaza oportunitati si avantaje de neegalat pentru afacere, consumatori si investitori. Bancile locale se confrunta in prezent cu provocari considerabile in demersul lor de a ramane profitabile si, pentru prima data, bancherii sunt preocupati mai mult de impozitare, decat de reglementare. Noile reglementari fiscale majoreaza semnificativ costul imprumuturilor si au un impact semnificativ asupra creditelor neperformante. Prin urmare, bancile trebuie sa devina agile in deciziile de business si sa inoveze pentru a-si creste eficienta si a reduce costurile. Automatizarea poate contribui la reducerea cheltuielilor bancilor cu 30-40% in anumite zone precum departamentele de relatii cu clientii, functiile suport si centrele operationale. Tot mai multi dintre clientii nostri folosesc inovatia si inteligenta artificiala pentru a-si dezvolta ariile de gestionare a riscului si de conformitate”, a declarat Dimitrios Goranitis (foto), Partener servicii de risc si reglementare, Deloitte Romania, care coordoneaza la nivelul Europei Centrale serviciile de risc si reglementare pentru institutiile financiare ce acopera si strategiile de supervizare a sistemului bancar.

Studiul Deloitte „Perspective asupra pietei bancare si de capital, editia 2019” arata si ca revolutia digitala a dezvoltat si, in acelasi timp, a complicat relatia dintre banci si fintech-uri. Folosirea potentialului inovator al fintech-urilor intr-un mediu sigur si reglementat reprezinta o proba de echilibru pentru sistemul bancar global.

Succesul sistemului bancar in epoca transformarii digitale depinde in mare masura de modul in care conlucreaza strategia, tehnologia si operatiunile. In acest sens, analiza Deloitte evidentiaza nevoia bancilor de a gestiona mai bine datele pentru a valorifica in mod optim investitiile in tehnologie. Desi resursele de date sunt abundente, adesea nu sunt usor accesibile, suficient de clare sau de integrate. Pentru a obtine un efect maxim, bancile intentioneaza sa utilizeze tehnologiile digitale in anul 2019 pentru a excela la managementul datelor, pentru a moderniza infrastructura centrala, a implementa solutii de inteligenta artificiala si pentru a migra catre tehnologiile cloud.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor 286.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii SCA, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.200 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.