Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 95 vizitatori și nici un membru online

Beneficiile folosirii Hartilor Mentale (MindMapping) in afaceri

Organizarea grafica a activitatilor este foarte des folosita in business. De la diagramele Gantt, la Fishbone sau Kanban, diversele instrumente sau platforme informatice fac asta. Ceea ce de multe ori lipseste din mediul de business sunt instrumentele de capacitare si organizarea a ideilor in vederea unei planificari facile, articularii unei strategii coerente si analizei competitiei.

Pentru aceasta nevoie de structurare a ideilor exista instrumentul numit Harta Mentala. Cu ajutorul acestuia se evita sedintele de lucru interminabile, disputele profesionale toxice, lucrul peste program, proiectele care consuma foarte mult timp, energie si bani.  

Descoperirea Hartilor Mentale isi are originea in observarea tehnicilor folosite de Leonardo da Vinci sau Albert Einstein. Hartile Mentale sunt diagrame folosite pentru organizarea vizuala a informatiei. Cu ajutorul Hartilor Mentale, informatia este ierarhizata si organizata, iar conexiunile dintre factorii care alcatuiesc subiectulsunt evidentiate clar prin sageti de legatura.

O astfel de diagrama se construieste in jurul unui concept, desenat in centrul unei pagini albe. In jurul conceptului central se afla ideile, reprezentate vizual sub forma de imagini si/sau cuvinte-cheie, elaborate in functie de tiparul de gandire individual al fiecarei persoane.

De ce mind mapping? Deoarece cu ajutorul acestuia:
1. Pot fi explorate creativ mai multe optiuni/solutii, construite echipe multidisciplinare, colectate cerinte
2. Pot fi evaluate cunostintele/nivelul de expertiza, construite adeziuni la acelasi scop si obtine o imagine de ansamblu cu privire la o provocare, situatie, proces
3. Pot fi prezentate foarte usor informatii, rezumate, schite, se pot ilustra concepte si date
4. Pot fi delegate roluri, realizate harti de evolutie, create bugete, stabilite prioritati
5. Pot fi folosite pentru dezvoltarea gandirii strategice si a fiecarui membru al echipei ca lider

Mintea umana nu functioneaza intotdeauna intr-o maniera liniara. Cel mai usor se observa in felul in care comunicam. Conversatiile se ramifica, sunt facute paranteze, analogii, asocieri, referinte. Folosirea unei harti mentaleeste fotografia felului in care vorbim si deci in care gandim.

Hartile mentale pot functiona cu usurinta ca un instrument de colaborare in timpul unei intalniri a echipei de management sau de brainstorming. Indiferent daca sunt analizate rezultate sau pur si simplu sunt negociate subiecte importante, acest instrument ofera o metoda usoara de clasificare a ideilor si de evaluare a acestora. Unele instrumente online de mind mapping ofera chiar si posibilitatea de a incorpora note, link-uri, atasamente, imagini si chiar conecta mai multe harti de mentale intr-o singura harta.

Colectarea cerintelor, negocierea ideilor de ansamblu si transformarea lor in obiective de afaceri devin mai usoare cu acest instrument. In afaceri hartile mentale ajuta managerii sa  intealega modul in care ideile, continutul, conceptele si obiectivele se potrivesc impreuna. In acelasi timp, ofera o platforma pentru prioritizarea fluxurilor de lucru sau a procedurilor care necesita o atentie mai mare.

In managementul proiectelor hartile mentale sunt utile pentru a imparti subiectele si sarcinile pe diferite ramuri, adaugand sub-teme si sarcini mai mici. Apoi se pot desena legaturile dintre sarcinile aferente, se poate vedea cum diferitele proiecte se influenteaza reciproc si cum se potprioritiza anumite etape ale acestora. (Mai jos vedeti un exemplu de Raport Anual realizat ca harta mentala).


Hartile mentale pot facilita planificarea programului de lucru, construirea planului de marketing sau setarea obiectivelor pentru anul in curs. Hartile mentalesunt spatiul perfect pentru organizarea si gruparea informatiilor intr-un mod clar si coerent - aduna toate aspectele intr-un singur loc, de la agende si obiective, pana la resurse si locatii, astfel incat totul sa fie organizat.

In premiera in Romania, Tony Buzan va vorbi despre acest instrument de invatare accelerata la evenimentul ”Arta stapanirii Hartii Mentale” care va avea loc la Sala Radio in doua sesiuni sustinute in limba engleza, prima incepand cu ora 10:00 si cea de-a doua incepand cu ora 15:30. Participantii la eveniment vor descoperi potentialul ce poate fi accesat prin utilizarea Hartilor Mentale, una dintre cele mai eficiente si mai usoare modalitati de invatare accelerata, pentru orice categorie de varsta.

Biletele pot fi cumparate de pe Bilete.ro. Detalii despre evenimentul ”Arta Stapanirii Hartii Mentale” se pot obtine prin telefon la 021.311.93.23 (numar cu tarif normal) sau e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Articol de Florentina Ion (foto), Director General Didactica Publishing House

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.