Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 48 vizitatori și nici un membru online

Securitatea datelor si deficitul de specialisti sunt principalele riscuri pentru operatorii de telecomunicatii, la inceputul erei 5G

- Dezvoltarea digitala ineficienta este principalul risc din industria telecom
- Companiile de telecomunicatii se confrunta cu cresterea costurilor de finantare pe fondul aparitiei unui nou val de investitii in retele
- Tehnologia 5G reprezinta un punct de intrare in piata pentru noi jucatori cu competente unice

Avand in vedere ca serviciile digitale reprezinta o prioritate de top a companiilor de telecomunicatii, incapacitatea de a eficientiza procesul de dezvoltare digitala se plaseaza pe primul loc in topul celor mai mari riscuri identificate in industrie, conform studiului EY - Principalele 10 riscuri pentru operatorii de telecomunicatii. Iar pe masura ce companiile de telecomunicatii se pregatesc pentru introducerea tehnologiei 5G, reglementarile tot mai stricte privind securitatea si protectia datelor si deficitul tot mai mare de specialisti genereaza la randul lor o serie de riscuri care necesita o schimbare de abordare.

Subestimarea modificarilor privind confidentialitatea si securitatea se claseaza pe locul al doilea in clasamentul riscurilor. Pe fondul scandalurilor pe tema protectiei datelor, care continua sa apara in toata lumea, autoritatile de reglementare reactioneaza printr-o serie de cerinte de conformitate. Si pe masura ce Internet of Things (IoT) si anuntata tehnologie 5G cresc fluxul de date, paleta riscurilor se extinde.

Astfel, conform celui mai recent studiu EY Global Capital Confidence Barometer, 47% dintre executivii din telecomunicatii mentioneaza aspectele legate de reglementare si autoritati drept cea mai mare amenintare pentru tranzactiile de fuziuni si achizitii din urmatoarele12 luni.

Companiile din telecomunicatii se confrunta cu un deficit de specialisti si cu cresterea costurilor de finantare
Pe locul al patrulea se situeaza esecul in planificarea necesarului de forta de munca. Desi operatorii telecom recunosc ca nu dispun de competentele digitale necesare, doar 3% dintre acestia considera ca dezvoltarea si pastrarea specialistilor reprezinta o prioritate strategica, potrivit unui studiu realizat de EY in randul liderilor industriei telecomunicatiilor.  

Un alt studiu EY recent  subliniaza o data in plus acest decalaj, doar 57% dintre companiile europene armonizandu-si strategia de personal cu planurile de transformare digitala. Deoarece ciclurile tehnologice se succed intr-un ritm tot mai rapid, o abordare holistica a planificarii si recalificarii fortei de munca este critica pentru cresterea productivitatii in sectorul telecomunicatiilor.

Incapacitatea de a combate cresterea costurilor de finantare ocupa locul al cincilea, companiile telecom confruntandu-se cu un nou val de investitii in retele, printre acestea numarandu-se cele in tehnologia 5G, in retelele de tip LPWAN (Low Power Wide Area Network) si in infrastructura Gigabit pe baza de fibra optica. Desi reteaua ramane un diferentiator fundamental, raportul constata ca majorarea investitiilor si un portofoliu de retele foarte diversificat fac din ce in ce mai dificila atingerea unei rentabilitati solide de catre companiile din telecomunicatii.

Liderii pietei vor naviga printre schimbari exploatand inovatia
Avand in vedere ca cererea pentru conectivitate inteligenta continua sa creasca, esecul in a face fata schimbarilor tehnologice (pe locul al saselea in clasament) si in incheierea de colaborari cu parteneri strategici ca mijloc de a valorifica inovatia (pe locul al zecelea) sunt mentionate, de asemenea, printre principalele riscuri.

„Pe masura ce tehnologia 5G va lua avant si operatorii isi vor dezvolta noi servicii, vor aparea inevitabil si startup-uri, dar si jucatori de nisa care vor concura pe aceleasi noi servicii sau pe altele inovatoare. Parteneriatele strategice cu acest ecosistem pot asigura nu doar cresterea, ci, in anumite cazuri, chiar supravietuirea operatorilor de telecomunicatii. Istoria ultimilor 20-30 de ani a aratat ca ignorarea jucatorilor noi de pe piata poate duce la pierderea semnificativa a cotei de piata si ulterior la disparitie”, a declarat Cristian Carstoiu (foto stanga), Partener, Servicii de Asistenta in afaceri, EY Romania.

Modificarile aduse de OUG 114/2018 cu impact major in industria telecom (Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene)

”Incepand cu 2019, companiile de telecomunicatii din Romania se confrunta cu o noua provocare – OUG 114/2018. OUG 114 aduce modificari legislatiei privind comunicatiile electronice (OUG 111/2011) in sensul majorarii nivelurilor taxelor impuse operatorilor din acest sector. Astfel, in vederea acordarii sau a prelungirii licentelor de utilizare a frecventelor radio, nivelurile taxelor sunt stabilite la 2%, respectiv 4% din cifra de afaceri. De asemenea, tariful de monitorizare impus de ANCOM creste semnificativ de la 0,4% la 3% din cifra de afaceri a operatorilor. La aceste costuri pentru acordarea / prelungirea licentei de utilizare, se mai pot adauga sanctiuni de pana la 10% din cifra de afaceri.

Operatorii din Romania recunosc ca aceste niveluri sunt prohibitive si pot periclita nu doar investitiile in dezvoltarea retelelor de comunicatii electronice (i.e. tehnologia 5G), ci si insasi furnizarea serviciilor de comunicatii mobile. De asemenea, acestia iau in considerare si cresterea tarifelor catre consumatorii finali,” arata Alex Milcev (foto dreapta), Liderul Departamentului de Asistenta fiscala si Juridica, EY Romania.

Avand in vedere importanta strategica a acestui sector, actiunile imediat urmatoare ale operatorilor raman un punct de interes major pentru economie.

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.