Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 119 vizitatori și nici un membru online

Raport PwC: In urmatorii zece ani, 600.000 de locuri de munca din Romania vor fi afectate de transformarea digitala

In urmatorii zece ani, 600.000 de locuri de munca din Romania vor fi afectate de transformarea digitala generata de noile tehnologii, releva raportul PwC’s Workforce Disruption Index, prezentat pe 2 iulie 2019 in cadrul evenimentului Workforce for the future. Upskilling for Era 4.0. Potrivit raportului, vor fi create 325.000 de noi locuri de munca in urmatorul deceniu, in timp ce pentru alte 275.000 lucratorii trebuie sa-si imbunatateasca abilitatile digitale intrucat automatizarea si introducerea inteligentei artificiale vor elimina treptat activitatile repetitive.

”Raportul prezinta in premiera pentru Romania potentialul impact al noilor tehnologii asupra locurilor de munca, fiind foarte util pentru cei preocupati de modul in care transformarea digitala va reconfigura modelele de afaceri, anumite industrii si chiar economia tarii. Cea mai importanta observatie este ca dezvoltarea abilitatilor digitale ale angajatilor devine vitala si ca, totodata, trebuie incurajate parteneriatele cu institutiile guvernamentale pentru a cauta zone de interes comun, cum ar fi infrastructura, educatia sau sanatatea, in care e nevoie de investitii pentru a stimula adoptarea noilor tehnologii. In lipsa investitiilor, nu pot aparea noi locuri de munca in sectoare esentiale. Mai mult, in cazul economiilor vulnerabile la automatizare si la schimbarea modelelor de afaceri, exista riscul destul de mare ca unele locuri de munca sa dispara. Prin urmare, preocuparea pentru educatie si recalificare, inclusiv a guvernelor, poate sa atenueze presiunea asupra persoanelor cu abilitati care vor fi tot mai putin cerute pe piata muncii in viitor”, spune Ionut Sas (foto stanga), Partener PwC Romania.

Principalele concluzii ale raportului pentru Romania:

• 600.000 de locuri de munca vor resimti impactul noilor tehnologii in Romania. Pentru mentinerea, respectiv crearea lor fiind necesara o strategie in domeniile inovarii si digitalizarii.
• Inovarea si digitalizarea vor contribui la eficientizarea proceselor, dar impun si aplicarea unor strategii de imbunatatire a abilitatilor digitale ale lucratorilor.
• Cele 600.000 de locuri de munca pot aduce o contributie la cresterea Produsului Intern Brut (PIB) al Romaniei de 66 miliarde dolari, pana in anul 2029.
• In industria manufacturiera, agricultura si utilitati, locurile de munca au cea mai mare probabilitate de a fi inlocuite, avand in vedere ca aceste sectoare nu folosesc, in prezent, tehnologie si automatizare. In aceste sectoare va fi nevoie de imbunatatirea abilitatilor digitale ale angajatilor.
• Noile tehnologii vor genera noi locuri de munca in special in domeniile: sanatate, educatie sau servicii financiare.

“Schimbarile sociale, economice, culturale si tehnologice au un impact asupra fiecarei industrii si ocupatiilor. In acest context, raportul PwC reprezinta un punct de plecare pentru organizatiile care vor sa obtina un avantaj competitiv si sa analizeze perspectivele pentru industria lor, precum si modul in care pot reactiona la schimbare. De exemplu, companiile care depind de costurile scazute cu forta de munca, cum ar fi cele din industria prelucratoare, pot incepe sa se reorganizeze intern, sa isi adapteze procesele si sa investeasca in dezvoltarea abilitatilor digitale ale angajatilor pentru a face fata obiectivelor pe termen lung”, explica Oana Munteanu (foto dreapta), Senior Manager PwC Romania.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.