Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 139 vizitatori și nici un membru online

Managementul financiar al companiilor in faza de start-up

Mediul antreprenorial din Romania, chiar daca inca fragil, este plasat de noua generatie intr-o lumina favorabila. Cu toate acestea nu este usor sa conduci o companie nici in Romania, nici in alta parte din lume. Problemelor de dezvoltare li se adauga cele adminstrative cu puternic accent financiar.

Proprietarii companiilor la inceput de drum sunt, de cele mai multe ori, lipsiti de experienta managementului de conturi si a cunoasterii principiilor contabile. De unde rezulta si greseli pe care, daca nu le-ar face, afacerea lor ar putea creste mult mai repede sau nu s-ar prabusi. De aceea, pentru ca proprietarii de start-up-uri sa reuseasca, este bine sa cunoasca urmatoarele aspecte:

1. Este necesar sa faci un buget realist
Realizarea bugetului nu ar trebui sa fie considerata drept o activitate oarecare din care rezulta o situatie consemnata pe o foaie sau intr-un fisier, cu rol pur decorativ. Ca si in cazul unui plan de afaceri, care mai intai este pus pe hartie, pana cand afacerea demareaza, la fel este cazul bugetului care schiteaza planul financiar de urmat. Rolul acestuia este asemanator unui ghid care indica, fara sa limiteze, decizia proprietarului. Indica daca nivelurile de venit asteptate sunt suficiente pentru planurile ambitioase de alocare a capitalului cu scopul cresterii afacerii in anul urmator. Prin urmare, poate evidentia, de exemplu, daca nevoia de marketing cere o investitie mai mare sau daca planurile de crestere trebuie sa fie reduse in cazul in care vanzarile nu pot sustine nivelul de cheltuieli.

2. NU socoti afacerea drept propriul buzunar
Chiar daca poate fi tentant pentru proprietari sa cumpere o masina scumpa sau sa reinnoiasca infrastructura cu cea mai noua generatie de echipamente, este cea mai mare greseala a proprietarilor sa cheltuiasca prea mult in primii ani dupa fondarea afacerii. Cheltuirea peste masura poate crea un deficit pe care numerarul afacerii nu poate sa-l acopere. Iar daca finantarea bancara este inaccesibila, atunci compania intra in criza financiara. Daca esti proprietar, aloca-ti o suma lunara din care sa traiesti. Daca afacerea este rezonabil de profitabila atunci impartirea unei parti a profitului sub forma de dividente si investirea diferentei in cresterea afacerii este o masura inteleapta.

3. Organizarea buna aduce claritate
Stiti unde sunt toate facturile, extrasele bancare, contractele si alte documente financiare? Inregistrarile pierdute sau incomplete pot crea o problema majora pentru o companie. Mai mult, inregistrarile computerizate garanteaza ca, in cazul in care spatiile fizice de depozitare/lucruvor suferi un incendiu peste noapte, inregistrarile contabile nu vor fi pierdute,deoarce exista back-up-uri pe computer in afara locatiei sau contabilitatea este efectuata online in cloud. Exista multe solutii excelente pentru nevoile de contabilitate desktop si cloud-based ale intreprinderilor mici.

4. Gestioneaza numerarul in mod eficient
Atunci cand planul de dezvoltare al companiei prevede o finantare partiala, pentru a se extinde, aceasta datorie trebuie bine gestionata. Gestionarea numerarului in afaceri trebuie inteleasa in mod corespunzator, inclusiv cunoasterea diferitelor optiuni de finantare disponibile pentru intreprinderile mici si cat de mult vor costa solutiile financiare.

5. Gestioneaza atent creantele comerciale
Asigurati-va ca, pe masura extinderii afacerii, creantele comerciale nu ies din grafic. Atentie la evolutia numarului mediu de zile in care facturile sunt restante ca sa nu creasca in timp, odata cu extinderea afaceri. Fiti atenti la banii pe care urmeaza sa-i incasati si asigurati-va ca o veti face sistematic. Nu doriti creante restante de valori mari, deoarece va trebui sa gasiti surse alternative de finantare, daca unii clienti intra in insolventa.

6. NU mari schema de personal prea repede
Este grozav sa vezi cresterea echipei, numai ca odata cu fiecare nou angajat cresc costurile companiei cu salariile, taxele, chiria sediusi alte tipuri de costuri pentru mobilier, calculatoare, etc. In aceste conditii, externalizarea anumitor servicii ajuta la evitarea multora dintre aceste costuri asociate. Este posibil, de asemenea, sa angajati diferiti profesionisti pentru sarcini mici, constand in cateva ore de munca, in loc sa gasiti o persoana care sa faca tot si care, in actuala piata a fortei de munca ar fi foarte dificil de identificat si recrutat.

Gestionarea finantelor unei afaceri inseamna disciplina, sistemele de verificare a acestora si dorinta de a le gestiona bine. Sfatul pentru tinerii antreprenori ar fi urmatorul: pastreaza afacerea separata de conturile personale si nu-ti fie teama sa faci planuri si sa lupti sa le realizezi!

Autor: Alina Fanita (foto), CEO, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.