Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 177 vizitatori și nici un membru online

Auditul transformat digital

Comunicarea inteleasa ca schimb de mesaje si informatii intre oamenii se reformuleaza. Oamenii nu se mai conecteaza doar intre ei ci si cu diverse dispozitive smart. La limita am putea spune ca uneori pare mai puternica aceasta din urma conectare decat cea cu oamenii. Platforme, software-uri care faciliteaza colaborarea, aplicatii sau portaluri dau acces la informatie dupa preferinte.

Pentru companii este o provocare sa tina pasul cu acest ritm alert de schimbare, dar pentru functia de audit este o oportunitate de a creste transparenta, de a imbunatati evaluarea riscurilor, de a automatiza procesele manuale si, in final, de a imbunatati calitatea auditului.

Companiile pot beneficia de auditul transformat digital, facand urmatorii pasi:
1. Colectarea de date contabile mai aprofundate, care sa poata fi monitorizate prin controale de preventie a fraudei si sa permita imbunatatirea proceselor de raportare financiara. Analiza completa a registrului contabil nu este utila doar pentru identificarea tiparelor si abaterilor, ci si pentru sublinierea proceselor prin care trece personalul atunci cand inregistreaza tranzactiile financiare.

2. Extinderea scopului de utilizare a datelor in format digital pentru a fi incluse in auditul digital. Contracte, garantii si date referitoare la provizioane pentru evenimente viitoare, aducerea acestor informatii digitale in sfera aplicatiilor de audit ajuta la imbunatatirea calitatii proceselor si ofera o baza imbunatatita pe care auditorii pot face analize.

3. Transferul de informatii de la echipa financiara catre cea de audit. Cand informatiile sunt partajate in mod sigur si eficient printr-o platforma de audit complet digitala, procesul de audit se va desfasura mai lin si calitatea auditului va fi imbunatatita. Echipa financiara a companiei va evita, de asemenea, duplicarea eforturilor si va economisi timp pentru sustinerea cu date a misiunii de audit, deoarece diferitelor persoane nu li se va cere sa furnizeze aceleasi informatii.

4. Punerea la dispozitia auditorilor a unui volum crescut de date. Deoarece auditorii pot utiliza acum instrumente de analiza pentru a testa seturi de date intregi, pe langa faptul ca se bazeaza pe tehnicile de esantionare folosite in trecut, pot apela la aceasta abundenta de informatii pentru a identifica modele sau tendinte semnificative sau neobisnuite, precum si alte oportunitati si riscuri.

Provocarile pentru implementarea unui audit digitalizat sunt:
Lipsa increderii – Unele organizatii pot fi reticente sa partajeze informatii cu auditorii lor printr-o platforma online. Acest lucru se poate datora lipsei de familiarizare cu platforma de audit, ingrijorari cu privire la modul in care vor fi utilizate informatiile sau preocupari cu privire la securitatea datelor.

Securitatea slaba a datelor – O conectivitate mai mare in cadrul auditului poate expune companiile la probleme de protectie a datelor si de reglementare a securitatii. Companiile ar trebui sa fie atente la datele pe care le partajeaza cu auditorii lor si sa se asigure ca aceste date sunt prelucrate si stocate in mod corespunzator.

Sisteme depasite – Sistemele de IT invechite pot impiedica o companie sa profite din plin de un audit conectat digital. Unele date relevante pentru procesul de audit s-ar putea sa nu fie disponibile intr-un format structurat. Este posibil sa existe inca doar sub forma de hartie si sa fie pastrate in locatii fizice diferite.

Captarea informatiei mai rapid si mai sigur nu este doar un proces mai convenabil pentru companii prin care acestea sa-si gestioneze operatiunile, dar faciliteaza si crearea unui mediu care abunda de informatie si care ofera o cunoastere aprofundata relevanta si pentru misiunea de audit.

Companiile dinamice, cele care marcheaza cresteri ale cifrei de afaceri si cota de piata, vor ca auditorul lor sa utilizeze tehnologia. In acest mod se economiseste timp si energie, se da calitate mai mare tuturor livrabilelor, se stocheaza datele relevante, se furnizeaza actualizari precise ale progresului procesului de audit si se faciliteaza schimbul de informatii. Acestea sunt beneficiile unei functiuni de audit transformata digital.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.