Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 258 vizitatori și nici un membru online

Studiu KPMG: Piata de M&A din Romania readuce optimismul dupa pandemie

A doua editie a publicatiei KPMG „Contextul pietei de M&A in Romania” arata un optimism sporit in randul investitorilor, care estimeaza ca piata de Fuziuni si Achizitii (M&A) din Romania va creste in 2021. Cu toate ca pandemia COVID-19 a creat multa incertitudine in piata, un numar mare de tranzactii fiind amanate, finalul anului a readus optimismul in randul investitorilor. Incepand cu trimestrul al III-lea al anului trecut, multe tranzactii s-au reluat si anticipam ca tendinta va continua si in 2021, creand astfel oportunitati semnificative in piata.

Anul acesta, ne asteptam la o crestere a activitatii de M&A stimulata de contextul actual care ar putea fi benefic atat pentru cumparatori, cat si pentru vanzatori. Investitorii cauta sa achizitioneze companii aflate in dificultate la un pret atractiv, ceea ce le-ar putea aduce profituri mai mari in viitor. Cu toate acestea, multi sunt, de asemenea, dispusi sa plateasca un pret mai mare pentru companii de top care au trecut cu succes prin pandemie si au dovedit ca au un model de afaceri rezilient. Vanzatorii pot beneficia de excesul de lichiditate din piata si de dorinta de consolidare venita din partea companiilor cu pozitii bilantiere solide.

In acest context particular, sondajul nostru a relevat un puternic sentiment de optimism, 61% dintre respondenti asteptandu-se ca activitatea pietei de M&A din Romania sa creasca in lunile urmatoare. Asa cum indica si editia precedenta, sectorul tehnologiei (IT) ar putea fi cel mai atractiv pentru investitori, urmat de cel al sanatatii, cel al bunurilor de larg consum si cel al energiei si infrastructurii. Fondurile de investitii de capital privat vor continua sa urmareasca piata si vor avea un rol semnificativ in dinamica M&A prin achizitionarea companiilor romanesti si prin vanzarea unor companii din portofoliu.

Sondajul releva, de asemenea, si potentiali factori inhibitori care ar putea afecta succesul unei tranzactii. Cumparatorii sunt in principal ingrijorati de diferentele substantiale in asteptarile legate de pret, de incertitudinea macroeconomica si de lipsa de pe piata a unor companii adecvate pentru vanzare. COVID-19 nu este perceput ca un factor inhibitor si majoritatea respondentilor sunt increzatori ca pandemia se va incheia in curand.

Bogdan Vaduva (foto stanga sus), Partener, Head of Deal Advisory, KPMG in Romania, explica: “Chiar daca pandemia este inca activa si suntem in proces de revenire din socul initial, vedem un optimism crescut in piata si ne asteptam ca un numar considerabil de tranzactii sa aiba loc in 2021. In ultimii ani, piata romaneasca de M&A a devenit un mediu favorabil pentru investitori. Mai mult, aspect relevat si in editia de anul trecut, Romania continua sa fie atractiva atat pentru investitorii strategici, cat si pentru cei financiari, acestia avand in continuare oportunitati semnificative de consolidare. Economia romaneasca are potentialul de a atinge o valoare de 300 de miliarde de euro pe termen mediu si lung.”

George Dumitrascu (foto dreapta), Director Deal Advisory, KPMG in Romania, adauga: “In acest moment, oportunitatile din piata se polarizeaza: pe de o parte avem companii aflate in dificultate, care au o valoare de piata redusa si se confrunta cu riscuri majore pe viitor si, pe de alta parte, avem companii de top, care au crescut pe durata pandemiei, si au o valoare de piata mai ridicata datorita modelelor de afaceri adaptate pentru mediul post-COVID. Numarul companiilor aflate la mijloc se diminueaza.”

Richard Perrin (foto stanga), Partener, Head of Advisory, KPMG in Romania, evidentiaza: “ Exista un interes crescut din partea companiilor romanesti pentru consolidarea pietei locale prin activitati de fuziuni si achizitii, dar si pentru extinderea in alte tari din Europa Centrala si de Est. Europa de Vest este cea mai putin preferata optiune din cauza scaderii oportunitatilor din pietele si regiunile mai dezvoltate.”

Studiul nostru isi propune sa ofere informatii relevante cu privire la asteptarile pietei pentru perioada urmatoare, astfel incat sa puteti anticipa si profita de viitoarele oportunitati de M&A. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati studiul.

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.