Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 228 vizitatori și nici un membru online

Studiu EY: Activitatea IPO globala incheie in forta anul 2020, depasind asteptarile pietei

- In 2020, pietele au revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, atingand noi recorduri
- Volumele IPO au crescut cu 19% si capitalurile atrase s-au majorat cu 29% in 2020 fata de anul anterior
- Octombrie 2020 a fost cea mai activa luna octombrie din ultimii 20 de ani dupa numarul tranzactiilor

In pofida incertitudinilor din 2020, investitorii IPO s-au bucurat de un an prosper, in care activitatea de pe piata ofertelor publice initiale (IPO) a rezistat socurilor provocate de pandemie, sustinuta de nivelul redus al ratelor dobanzii si de politici monetare expansioniste. Numarul tranzactiilor IPO globale a continuat sa creasca, majorandu-se cu 19% si atingand 1.363 de tranzactii, in timp ce valoarea capitalurilor atrase a crescut cu 29% fata de anul anterior, cumuland 268 miliarde de USD. Aceasta evolutie solida a activitatii IPO indica faptul ca pietele de capital globale reprezinta in continuare o platforma prin care companiile au acces la capitalul public.

Regiunea Americii de Nord si de Sud a inregistrat cea mai mare crestere anuala atat in ceea ce priveste volumul, cat si valoarea tranzactiilor IPO. Numarul acestora a crescut cu 30%, la 282 de tranzactii, iar valoarea capitalurilor atrase cu 78%, la 97,9 miliarde de USD in 2020. Si regiunea Asia-Pacific a inregistrat progrese semnificative, cu o majorare de 20% a volumului, la 822 de tranzactii IPO, si o crestere de 45% a valorii acestora, la 136,2 miliarde de USD. In regiunea EMEIA, desi numarul tranzactiilor IPO a crescut cu 7% la 259 de tranzactii, valoarea acestora a scazut cu 43% la 33,9 miliarde de USD. Per total, in 2020 s-a inregistrat o crestere constanta a volumului tranzactiilor IPO transfrontaliere, care au reprezentat 7,9% din numarul IPO-urilor si 10% din valoarea acestora, fata de 8% si, respectiv, 7% in 2019.

Sectorul tehnologic si-a mentinut pozitia dominanta atat in functie de numarul tranzactiilor, cat si de valoarea acestora, inregistrand 324 de tranzactii IPO in valoare totala de 89,1 miliarde de USD. Sectorul industrial s-a clasat pe locul al doilea in functie de volum, cu 243 de tranzactii in valoare de 31,4 miliarde de USD, urmat de sectorul sanatatii cu 235 de tranzactii IPO care au atras capitaluri in valoare de 50,4 miliarde de USD, conform raportului trimestrial EY Global IPO trends: Q4 2020.

Florin Vasilica (foto), Liderul departamentului de Strategie si Tranzactii, EY Romania: „In contextul incertitudinilor generate de actuala criza a sanatatii, piata din Romania a demonstrat un anumit grad de stabilitate si rezilienta. In T4 2020, bursa locala a gazduit pe platforma AeRO doua IPO-uri de 1,1 milioane de EUR din doua sectoare importante precum agricultura si IT&C. Mai mult, piata locala a devenit un furnizor de lichiditate de incredere pentru emitentii de obligatiuni, Ministerul Finantelor Publice atragand in ultimul trimestru al anului 2020 peste 550 milioane de EUR de la investitorii de retail. Alte emisiuni de obligatiuni au cumulat cca. 12,3 milioane de EUR in T4 2020 din sectoare strategice precum: banci, bunuri de larg consum si imobiliare.

In 2021, volatilitatea pe piata de capital ar putea persista in functie de evolutia pandemiei de COVID-19, de succesul campaniilor de vaccinare si de performanta generala a pietei globale. Cu toate acestea, piata de capital din Romania are oportunitatea de a se consolida si de a deveni o sursa importanta de finantare atat pentru companiile private, cat si pentru cele de stat, cu atat mai mult acum cand Guvernul Romaniei are in vedere abrogarea Legii nr. 173/2020 care reglementa interdictia listarilor companiilor publice timp de doi ani. In contextul actual, listarea unor participatii mai mici la companiile de stat ar putea ajuta bugetul de stat, lasand loc pentru finantarea investitiilor publice strategice.

Luand in considerare injectiile de lichiditate ale bancilor centrale in scopul sprijinirii pietelor, acest surplus de bani va permite proiectelor sa fie finantate cu succes. Astfel, antreprenorii locali pot beneficia in 2021 de aceste surse de finantare pentru a asigura dezvoltarea pe termen mediu si lung.”

Piata IPO de pe continentul american s-a adaptat pentru a rezista la socuri in 2020
Evolutia pietelor IPO din America de Nord si de Sud a ramas pozitiva in trimestrul al IV-a 2020, incheind anul cu 282 de tranzactii, care au atras capitaluri in valoare 97,9 miliarde de USD. Sectorul sanatatii s-a mentinut in top, in aceasta regiune avand loc 40% din numarul total de tranzactii, adica 114 de IPO-uri, care au atras capitaluri in valoare de 27,9 miliarde de USD in 2020. Pe locurile urmatoare s-au clasat sectorul tehnologic, cu 77 de tranzactii in valoare de 40,4 miliarde de USD, si sectorul industrial, care a inregistrat 19 tranzactii IPO in valoare de 8 miliarde de USD in 2020.

Bursele din SUA au continuat sa inregistreze o evolutie favorabila, gazduind 79% (224) din tranzactiile IPO din regiune, care au atras 88% (86,2 miliarde de USD) din valoarea totala a tranzactiilor din regiune. 2020 a fost cel mai activ an si pentru Brazilia din 2007 din perspectiva numarului de tranzactii (29) si a veniturilor (8,5 miliarde de USD), pe fondul unor niveluri reduse ale ratelor dobanzii, care i-au directionat pe investitori catre pietele de capital. Desi bursele din SUA si-au pastrat dinamismul, societatile vehicul investitional (SPAC) se transforma tot mai mult intr-o modalitate preferata de companii pentru a patrunde pe pietele publice, datorita rapiditatii si gradului de certitudine ridicat al tranzactiilor.

Pietele din regiunea Asia-Pacific raman puternice in pofida pandemiei COVID-19
Desi 2020 a fost un an dificil, activitatea din regiunea Asia-Pacific a avut rezultate mai bune decat in 2019, crescand cu 20% (822 tranzactii) ca volum si cu 45% (136,2 miliarde de USD) ca venituri. De fapt, regiunea a inregistrat cea mai mare valoare a capitalurilor atrase din 2010. In clasamentul pe sectoare, industria s-a situat pe primul loc, cu 181 de tranzactii in valoare de 20,8 miliarde de USD, urmata de tehnologie, cu 180 de tranzactii in valoare de 38,7 miliarde de USD, si sectorul materialelor, care a inregistrat 95 de IPO-uri, care au atras capitaluri in valoare de 7,4 miliarde de USD.

Trei dintre primele cinci burse la nivel mondial provin din China. In contextul in care atitudinea investitorilor s-a mentinut pozitiva in trimestrul al patrulea, China a inregistrat o crestere atat in ceea ce priveste numarul de tranzactii IPO, cat si valoarea acestora, atragand capital in valoare de 119,1 miliarde de USD prin intermediul a 536 de tranzactii IPO.
Ecosistemul startup-urilor din Japonia a continuat sa sprijine evolutia pozitiva si in trimestrul al patrulea al anului 2020, inregistrand o crestere modesta de 4% (93) a numarului de tranzactii IPO si o scadere de 13% (3,3 miliarde de USD) a capitalurilor atrase in 2020.

Pietele IPO din EMEIA s-au dovedit rezistente la socuri si adaptabile
EMEIA a prins viteza in trimestrul al patrulea al anului 2020, in pofida celui de-al doilea val al pandemiei COVID-19 prin care a trecut aceasta regiune. La nivelul intregului an 2020, EMEIA a inregistrat 259 de tranzactii IPO si capitaluri in valoare de 33,9 miliarde de USD, ceea ce a reprezentat o crestere de 7% si, respectiv, o scadere de 43%.

In Europa, piata a continuat sa accelereze in 2020, cu cresteri ale numarului de tranzactii si ale veniturilor de 23% si, respectiv, 9% fata de anul anterior. Piata IPO din Regatul Unit si-a pastrat dinamica din trimestrul al treilea cu ajutorul a doua megatranzactii IPO inregistrate in trimestrul al patrulea, rezultand o majorare de 30% a numarului de tranzactii si o crestere de 56% a valorii tranzactiilor fata de anul anterior.

Perspectivele pentru primul trimestru al anului 2021: pietele vor mentine ritmul
In contextul in care disponibilitatea vaccinului anti-COVID-19 confera optimism si companiile profita de nivelul ridicat de lichiditate, este de asteptat ca pietele IPO globale sa ramana puternice si probabil vor mentine acelasi ritm la intrarea in primul semestru al anului 2021. Din perspectiva geopolitica, acordul Brexit favorizeaza o atitudine optimista pe pietele IPO, pe masura ce acordurile dintre UE si Regatul Unit continua sa prinda contur. Desi fereastra de oportunitate ramane deschisa, candidatii IPO trebuie sa fie atenti in continuare la propunerile de modificari legislative, la o potentiala corectie a pietei cauzata de cresterea volatilitatii preturilor si la ritmul in care isi revine lumea de pe urma pandemiei COVID-19.

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.