Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 173 vizitatori și nici un membru online

Ce impozite trebuie sa platesti daca primesti tichete de masa sau castigi la Loteria vaccinatilor? Tratamentul fiscal al beneficiilor acordate zilele acestea de Guvern

Tichetele de masa ce vor fi acordate de stat persoanelor care se vor vaccina cu schema completa dupa data de trei septembrie nu vor fi subiect de impozit si contributii sociale, potrivit prevederilor stipulate de Codul Fiscal. Ceea ce inseamna ca persoanele care le vor primi se vor bucura de cei 100 de lei intregi, fara niciun impozit. In schimb, tichetele de masa acordate de angajatori salariatilor vor ramane subiect de impozit, fiind in continuare taxate cu 10%. Ce tratament fiscal vor avea premiile in bani?

Guvernul a decis recent, pentru a stimula vaccinarea, sa acorde tichete de masa celor ce se vor vaccina cu schema completa de aici inainte, iar pentru cei care sunt deja vaccinati, a prevazut posibilitatea inscrierii la o loterie cu premii in bani.

Astfel, conform Ordonantei Guvernului nr. 19/2021, publicata zilele acestea in Monitorul Oficial 834, persoanele vaccinate cu schema completa de vaccinare (ambele doze sau doza unica) vor beneficia de o alocatie de hrana in valoare de 100 lei, sub forma de tichete de masa. Vorbim, mai exact, de tichete emise conform Legii nr. 165/2018.

Tichetele vor fi distribuite prin intermediul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie si ambulatoriilor de specialitate, dar, la acest moment, nu este inca clar stabilit cum anume vor intra vaccinatii in posesia lor. Ordonanta vorbeste doar de reguli ce vor fi emise ulterior de Ministerul Sanatatii. In schimb, actul normativ insista asupra faptului ca masura acordarii alocatiei de hrana este valabila doar pentru cei vaccinati complet dupa intrarea in vigoare a ordonantei, adica incepand cu 3 septembrie.

A doua masura majora prevazuta de Ordonanta Guvernului se refera la organizarea unei loterii de vaccinare cu premii in bani, pe care Guvernul a introdus-o tot in cadrul Legii 55/2020. Premiile se vor acorda celor vaccinati cu schema completa, iar prima extragere va avea loc in octombrie 2021. Ordonanta nu prevede detalii concrete cu privire la premii, ci doar indeamna persoanele vaccinate sa se inscrie online pe site-ul de pe care isi obtin certificatele digitale verzi, premiile urmand a fi acordate in anumite conditii ce vor fi stabilite ulterior printr-un ordin al Ministerului Sanatatii si al Ministerului Economiei.

Aceasta masura vizeaza inclusiv persoanele deja vaccinate complet la momentul intrarii in vigoare a ordonantei, adica pana in data de 2 septembrie, nu doar cele vaccinate complet dupa acel moment. „Ca o masura suplimentara de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate impotriva COVID 19 se propune, de asemenea, organizarea Loteriei de vaccinare, care consta in acordarea de premii in bani persoanelor vaccinate cu schema completa de vaccinare”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
 
Procedura de revendicare a premiilor, insa, este destul de greoaie, castigatorii avand de asteptat aproape trei luni pana sa intre in posesia banilor. Astfel, conform actului normativ, revendicarea premiilor trebuie sa se faca in termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a pretinde acest drept, iar plata se face prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, prin Loteria Romana, in maximum 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare.

In acest caz, ce trebuie retinut este ca premiile in bani vor fi subiect de impozit pe venit, care, in situatia de fata, ar urma sa fie retinut de platitor – adica Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, daca vor depasi suma de 600 de lei. Insa, daca valoarea premiilor va fi egala sau sub 600 de lei, nu se va datora impozit. De asemenea, trebuie stiut faptul ca pentru aceste premii in bani, nu se vor datora contributii sociale.

In concluzie, recomandam celor vizati de masura sa urmareasca cu atentie prevederile legale ce vor fi stabilite ulterior prin Ordinele de completare, pentru a vedea cum va fi reglementat in detaliu tratamentul fiscal al beneficiilor gandite de Guvern.

Autori: Corina Mindoiu (foto), Partener Asociat si Crina Onut, Manager, Departamentul Impozit pe venit si contributii sociale – People Advisory Services (PAS), EY Romania

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.