Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 35 vizitatori și nici un membru online

PwC lanseaza aplicatia ANAFcheck care permite verificarea automata a furnizorilor care aplica plata TVA defalcata

PwC Romania vine in ajutorul companiilor care vor trebui, incepand cu 1 ianuarie 2018, sa achite facturi catre furnizori ce aplica plata defalcata de TVA, prin lansarea aplicatiei ANAFcheck. Aceasta se conecteaza la bazele de date ale ANAF si permite verificarea automata a tuturor codurilor de inregistrare fiscala ale furnizorilor, pentru a identifica acele companii care aplica plata defalcata de TVA.

ANAFcheck este o interfata intre serverul unei companii si Registrul fiscal roman, care permite automatizarea schimbului de date. Aplicatia aduce 19 atribute fiscale ale codului TVA cautat (ex. date despre stare inregistrare in scopuri de TVA, plata TVA defalcata, contribuabil activ/inactiv, sistem TVA la incasare etc.), interogarea putand fi individuala sau multipla. Acest instrument functioneaza cu orice sistem de operare, si mai mult decat atat, este usor de integrat cu sistemele SAP sau alte sisteme de tip ERP.

„Ideea ANAFcheck a pornit de la faptul ca sistemul de plata defalcata nu va afecta doar contribuabilii care aplica mecanismul, ci si mare parte din partenerii acestora.  Astfel, chiar si contribuabilii care nu sunt in sistem, dar sunt inregistrati in scopuri de TVA, vor fi nevoiti sa verifice incepand cu 1 ianuarie 2018 care dintre furnizorii acestora aplica mecanismul. O verificare manuala ar crea o povara administrativa semnificativa si ar putea necesita resurse si timp suplimentar”, a declarat Daniel Anghel (foto), Partener, Liderul echipei de Taxe si Impozite Indirecte, PwC Romania.

”PwC a dezvoltat aceasta aplicatie online pentru a ajuta companiile sa automatizeze si sa eficientizeze cat mai mult procesul de verificare a furnizorilor ce aplica plata defalcata a TVA, usurand activitatea departamentelor financiar-contabile si facilitand tranzitia catre regulile impuse de noul mecanism”, a declarat Daniel Anghel.

”Prin folosirea aplicatiei ANAFcheck, departamentele financiar-contabile vor putea economisi timp si vor putea preveni riscul de eroare umana. In vreme ce o cautare manuala a unui furnizor pe site-ul ANAF dureaza intre 20 si 40 de secunde, ANAFcheck poate verifica in medie 80 de coduri de TVA pe minut, eficientizand astfel foarte mult activitatea angajatilor din departamentul financiar si permitandu-le sa se concentreze pe proiectele cu valoare adaugata ridicata pentru companie”, a declarat Daniel Anghel, Partener, Liderul echipei de Taxe si Impozite Indirecte, PwC Romania.

Nu in ultimul rand, ANAFcheck permite identificarea furnizorilor inactivi sau cu coduri de TVA invalidate precum si evitarea unor penalitati generate de plati incorecte catre furnizori care aplica sistemul de plata defalcata a TVA (de 0.06%/zi din valoarea TVA, inmultit cu numarul de zile de la data platii eronate pana la data corectiei).

Pentru mai multe detalii, puteti accesa pagina de Internet:
https://www.pwc.ro/en/services/tax-services/splitvat.html

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.