Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 76 vizitatori și nici un membru online

Guvernanta corporativa 2019: Cerere si interes in crestere pentru transparenta si dialog deschis

Teme majore de interes pentru sfera publica si privata abordate la cea de-a 23-a Conferinta Europeana pentru Guvernanta Corporativa organizata de EY Romania si Asociatia Administratorilor Independenti (AAI).

In conditiile in care economia globala este constant remodelata de noi mega-tendinte si schimbari adeseori turbulente, este important sa existe un mecanism adaptat de guvernanta corporativa, cu practici dinamice si transparente, care sa raspunda in timp real schimbarii pietelor, precum si nevoilor partilor cointeresate.

In acest context, companiile trebuie sa vizeze cresterea printr-o abordare sustenabila si incluziva si sa participe activ la un dialog transparent cu guvernele si reglementatorii – sunt principalele aspecte punctate in concluziile celei de-a 23-a Conferinte Europene pentru Guvernanta Corporativa, organizata astazi de EY Romania si Asociatia Administratorilor Independenti (AAI).

Sub egida Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, conferinta a reunit 30 de reprezentanti de nivel inalt ai Guvernului Romaniei si Comisiei Europene, lideri de institutii si organizatii europene din zona guvernantei corporative, din mediul privat, public si academic.

Cerere si interes in crestere pentru transparenta si dialog deschis
Guvernanta corporativa include mecanismele de baza prin care companiile construiesc increderea in relatiile lor cu partile cointeresate, cu guvernele si, in sens larg, cu comunitatile in care activeaza. Iar acum, mai mult decat oricand, exista o cerere si un interes in crestere pentru transparenta, precum si nevoia unui dialog deschis atat despre performanta financiara, dar si non-financiara a companiilor, despre planuri, obiective si scopuri ale organizatiilor, cat si modul in care acestea influenteaza pozitiv comunitatile lor.

Pe fondul unui deficit de incredere, care se face simtit pe toate planurile la nivel global, inclusiv in zona economica, respectarea unor principii de baza de conformitate nu mai este suficient pentru a restabili echilibrul. Pentru a prospera, organizatiile – fie ca opereaza in sectorul public sau cel privat - trebuie sa faca eforturi pentru a crea medii durabile si favorabile incluziunii, sa restabileasca relatii de incredere in toate zonele in care opereaza: comunitati, angajati, lideri si guverne. Acest lucru este valabil mai ales acum, intr-un moment in care incertitudinile politice si economice se cupleaza cu inegalitatea sociala si cu alti factori care accelereaza aceasta neincredere.

Nu doar guvernele sunt responsabile pentru a impulsiona acest proces. Este timpul ca business-urile sa isi asume rolul de lideri globali pe acest front si sa initieze un dialog deschis cu guvernele pentru a identifica liniile cele mai eficiente de progres.

EY Bogdan Ion 2018Vorbind despre importanta guvernantei corporative, Bogdan Ion (foto dreapta), Country Managing Partner EY Romania si Moldova si Chief Operating Officer pentru Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale a subliniat: „Stim ca printre obiectivele Romaniei se numara includerea pietei de capital din Romania pe lista tarilor care prezinta un potential substantial de a trece la statutul de piata emergenta (conform deciziei FTSE Russell din septembrie 2018). Pentru a face pasi concreti in aceasta directie, principiile de guvernanta corporativa de la nivelul UE trebuie adoptate si aplicate fara exceptii in intreaga sfera economica locala. De asemenea, cadrul de reglementare si legislativ – fie ca vorbim de pietele de capital, fiscalitate sau de legislatia societatilor comerciale – trebuie sa fie stabil, iar investitorii institutionali incurajati, astfel incat investitiile lor sa aduca lichiditatea necesara pietei de capital. Toate acestea vor cataliza cresterea economica sustenabila pe termen lung.”

Abordarea durabila, diversitatea fortei de munca si valorificarea potentialului local – factori cheie la nivel global
Guvernanta corporativa poate defini un cadru prin care eforturile organizatiilor de a reconstrui increderea trec dincolo de prezentarea unui bilant si includ raportarea valorii intangibile realizate, precum si investitia in capitalul uman. Cresterea durabila implica si abordarea problemelor de mediu in lanturile de aprovizionare, extinderea diversitatii fortei de munca, valorificarea a ceea ce este mai bun in comunitatea locala. Mai presus de toate, guvernanta corporativa trebuie sa conduca la o crestere durabila si incluziva.

Pe de alta parte, pentru a valorifica schimbarea, organizatiile private si publice trebuie sa reuseasca sa masoare toti factorii care reflecta crearea de valoare.

”Comportamentul etic si o cultura organizationala bine adaptata prezentului nu pot fi obtinute doar prin legislatie sau reglementari. Insa pot fi incurajate prin impartasirea de bune practici, prin diseminarea informatiilor si prin evidentierea beneficiilor ce decurg din abordarea sustenabila a activitatii si raportarea informatiilor non-financiare. Pentru a fi eficienta, guvernanta corporativa are nevoie de mai mult decat un model bun de raportare, are nevoie de oamenii potriviti in pozitiile de conducere hotarati sa o aplice”, mentioneaza Sorana Baciu (foto stanga), presedinte Asociatia Administratorilor Independenti (AAI)

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.