Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 65 vizitatori și nici un membru online

Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Romania la lansarea primului program de emisiune de obligatiuni ipotecare realizata de un emitent roman

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatura Clifford Chance, a asistat Alpha Bank Romania in legatura cu lansarea primului program de obligatiuni ipotecare realizat de un emitent roman, in valoare de pana la 1 miliard de euro.

Tranzactia are loc la trei ani de la intrarea in vigoare a Legii privind emisiunile de obligatiuni ipotecare, fiind rezultatul mai multor ani de consultari si colaborare intensa intre autoritati si industria bancara asistata de avocatii Clifford Chance Badea.

Echipa de avocati care a asistat Alpha Bank face parte din practica piete de capital coordonata de Madalina Rachieru, Partener, si a fost formata din Radu Ropota (counsel), Georgiana Evi (associate) si Yolanda Ghita-Blujdescu (associate).

Echipa Clifford Chance a asistat banca pe tot parcursul tranzactiei, de la consultanta in pregatirea si finalizarea prospectului de baza si negocierea documentatiei aferente programului de obligatiuni, pana la aprobarea prospectului de catre Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) si pregatirea procesului de listare la Bursele de Valori din Luxemburg si Bucuresti.

„Suntem onorati ca am putut sa ne continuam traditia de a contribui la introducerea de instrumente noi pe piata de capital din Romania. Astfel, dupa ce am lucrat la prima emisiune de GDR-uri din Romania (in cadrul IPO-ului Romgaz), acum am avut ocazia sa lucram la prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania. A fost o reala placere sa colaboram cu echipa Alpha Bank, care a "deschis" piata obligatiunilor ipotecare in Romania si careia ii multumim pentru increderea acordata si implicarea in acest proiect extrem de sofisticat, intens si care a presupus multiple probleme juridice pentru care a trebuit sa identificam solutii inovatoare”, subliniaza Madalina Rachieru (foto stanga sus). „Nu in ultimul rand, pentru mine este o satisfactie deosebita faptul ca implicarea noastra in redactarea legislatiei obligatiunilor ipotecare impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor si Banca Nationala a Romaniei s-a materializat in sfarsit intr-o emisiune de astfel de instrumente pe piata din Romania”.

Obligatiunile ipotecare prezinta numeroase beneficii, atat pentru emitenti, cat si pentru investitori – de la posibilitatea obtinerii unui rating ridicat si accesul la o baza larga de potentiali investitori (din perspectiva emitentilor), la praguri mai permisive de investire, un tratament favorabil din punctul de vedere al adecvarii capitalului pentru institutiile de credit si posibilitatea utilizarii acestui instrument financiar ca garantie pentru obtinerea de finantare de la banci centrale (din perspectiva investitorilor).

„Prin aceasta tranzactie, piata de capital romaneasca se imbogateste cu un nou tip de instrument financiar care permite institutiilor de credit sa atraga lichiditati pe baza portofoliului de credite acordate si reprezinta materializarea unui efort colectiv de transpunere in practica a legislatiei pregatite impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor si Banca Nationala a Romaniei. Acest efort nu a fost lipsit de provocarile determinate de complexitatea acestui tip de tranzactie, care a presupus alinierea tuturor mecanismelor contractuale in care sa isi exercite prerogativele o multitudine de parti implicate – emitentul, agentul, reprezentantul obligatarilor”, adauga Radu Ropota (foto dreapta).

„O alta provocare intampinata in procesul de implementare a tranzactiei a fost adaptarea cerintelor impuse de cadrul legislativ aplicabil din Romania la standardele pietei internationale ce guverneaza emisiunile de obligatiuni ipotecare si piata de capital in general”, mentioneaza avocatul Georgiana Evi (foto stanga).

Echipa de avocati specializati in Piete de Capital din biroul de la Bucuresti este pe deplin integrata in reteaua globala Clifford Chance si asista emitenti de actiuni si obligatiuni, precum si sindicate de intermediere in tranzactii de piete de capital. Portofoliul recent include, printre altele, momente de referinta pentru piata de capital din Romania:

1. Emisiunile de obligatiuni DIGI: Asistenta acordata consortiului format din J.P. Morgan si Deutsche Bank in legatura cu emisiunea de obligatiuni in valoare de 350 milioane de euro lansata in 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care detine operatorul telecom RCS&RDS, precum si asistenta acordata Citigroup in legatura cu o noua emisiune de obligatiuni in valoare de 200 milioane de euro lansata in februarie 2019 si care urmeaza sa fie consolidata cu obligatiunile emise de DIGI in 2016.

2. Listarile de obligatiuni Globalworth pe bursele din Bucuresti si Irlanda: Asistenta acordata Globalworth Real Estate Investment Limited in legatura cu listarea obligatiunilor in valoare de EUR 550 milioane pe bursele din Bucuresti si Irlanda din iulie 2017 si asistenta acordata aceluiasi emitent intr-o tranzactie similara derulata in mai 2018, a doua emisiune de obligatiuni corporative in valoare de EUR 550 milioane - cele mai mari listari de acest fel din istoria BVB.

3. Programul Global Medium Term Notes al Romaniei – Clifford Chance Badea a fost implicata in toate emisiunile de obligatiuni suverane de la lansarea programului, in 2011, dintre care mentionam:
• Asistenta acordata consortiului bancar format din Citigroup Global Markets Limted, Erste Group Bank AG, ING Bank N.V, JP Morgan Securities plc si Societe Generale in legatura cu o emisiune de euroobligatiuni a Statului roman in valoare de EUR 3 miliarde, cel mai mare imprumut luat pana acum la o singura iesire pe pietele externe (martie 2019).
• Asistenta acordata consortiului bancar format din Citigroup, Deutsche Bank, HSBC Bank, J.P. Morgan si UniCredit Bank, in calitate de administratori ai primei emisiuni de managementul datoriei suverane lansata de Romania prin intermediul Ministerului Finantelor Publice (schimb de titluri) – o emisiune de obligatiuni suverane in valoare de 1,2 miliarde de dolari si o oferta de rascumparare a obligatiunilor suverane cu cupon de 6,750% si scadenta in 2022 (iunie 2018).

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.