Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 169 vizitatori și nici un membru online

Raportul PwC Paying Taxes 2020: Romania a urcat pe pozitia 32 in clasamentul global

Romania a urcat, in acest an, pe pozitia 32 in clasamentul global PwC Paying Taxes 2020, parte a raportului Doing Business al Bancii Mondiale. In editia de anul trecut, Romania s-a plasat pe pozitia 49.

Romania devanseaza, in acest an, alte tari din Europa Centrala si de Est, precum Cehia (locul 53), Slovacia (55), Ungaria (locul 56), Polonia (76) si Bulgaria (97). Cele mai bune performante regionale continua sa le inregistreze Tarile Baltice: Estonia (pozitia 12), Letonia (16), si Lituania (18).

Evolutia Romaniei se datoreaza reducerii cu 20 de puncte procentuale, de la 40% la 20%, a ratei totale de impozitare pentru o companie medie. Conform metodologiei utilizate in cadrul raportului, rata totala de impozitare ia in calcul doar obligatiile fiscale ale unei companii medii/angajator ca pondere in profit.

”Acest salt al Romaniei in clasamentul global s-a produs ca urmare a imbunatatirii semnificative a unuia dintre indicatori, respectiv cel care masoara rata totala de impozitare. Este vorba de un efect al transferului contributiilor de asigurari de la angajatori la angajati care a diminuat artificial sarcina angajatorilor. Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a mutat aproape integral contributiile la angajati, dar, asa cum stim, angajatorii platesc si contributiile care le revin angajatilor. Astfel, in practica, obligatiile fiscale ale companiei au ramas similare”, declara Daniel Anghel (foto), Liderul serviciilor fiscale si juridice, PwC Romania.

In ceea ce priveste ceilalti indicatori, situatia este neschimbata fata de clasamentul realizat anul trecut. Astfel, timpul necesar pentru plata obligatiilor a ramas la acelasi nivel de 163 de ore pe an. Comparativ la nivel regional este nevoie, in medie, de 213 de ore. O companie medie din Romania trebuie sa efectueze 14 plati anual, similar cu situatia de anul trecut si cu media regionala de 14,4 plati.

“Multe state au reusit in ultimii ani sa faca plata taxelor mai simpla datorita tehnologiei. Fie ca este vorba de metode de raportare si plata care usureaza viata contribuabililor, fie de monitorizare si control care eficientizeaza combaterea fraudei, digitalizarea administratiei fiscale contribuie la o conformare fiscala mai buna si, implicit, la o colectare mai mare a taxelor. Din aceasta perspectiva observam ca Romania nu a facut progrese de la un an la celalalt. Anuntul recent al autoritatilor privind demararea licitatiei pentru achizitia SAF-T este un pas foarte important in directia digitalizarii administratiei fiscale”, explica Daniel Anghel.

Raportul global evidentiaza avantajele semnificative pe care le ofera administratiile fiscale contribuabililor daca adopta tehnologia. Atat in Brazilia, cat si in Vietnam, timpul necesar pentru a respecta obligatiile fiscale a fost cu 23% mai mic in 2018 decat in 2017 si in alte state au inregistrat reduceri mari ale numarului de plati de impozite.

La nivel regional, se observa deteriorarea pozitiei Poloniei, care a coborat 8 locuri fata de anul trecut, ca urmare a cresterii numarului de raportari fiscale. Aceeasi evolutie a inregistrat Bulgaria care a coborat 5 pozitii, Cehia a coborat opt pozitii si Slovacia 7. In schimb, Ungaria si-a imbunatatit mult pozitia in clasament, urcand 30 locuri, pana pe 56.

La nivel global, usurinta cu care o companie medie isi poate plati taxele si impozitele a ramas relativ stabila la nivelul tuturor celor patru indicatori: timpul necesar (234 ore), numarul de plati (23,1), rata totala de impozitare (40,5%) si un indice de inregistrare (60,9 din 100).

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.