Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 137 vizitatori și nici un membru online

EY Romania a finalizat documentul programatic pentru digitalizarea serviciilor publice

In 3 ani, Romania ar putea sa isi alinieze serviciile publice digitale la nivelul celor europene

EY Romania a finalizat proiectul ,,Stabilirea cadrului de dezvoltare a instrumentelor de e-guvernare”, al carui beneficiar este Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR), in parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului (SGG). Proiectul guvernamental a avut ca obiectiv cresterea capacitatii institutiilor si autoritatilor publice din Romania de a dezvolta si implementa solutii de e-guvernare pentru 36 de tipuri de servicii publice aferente unor evenimente importante din viata persoanelor fizice si juridice .

Documentul strategic de politica publica in domeniul e-guvernarii dezvoltat de EY, ultima etapa din cadrul acestui proiect, propune pasii necesari prin care Romania poate sa atinga un nivel de digitalizare a serviciilor publice care sa raspunda nevoilor cetatenilor, in linie cu dezideratele generale ale comunitatii europene.

Carmen Adamescu (foto), Partener, Consultanta, EY Romania: „Romania are acum sansa de a progresa rapid in procesul de digitalizare a serviciilor publice, astfel incat sa-si onoreze cetatenii cu promptitudine, respect si eficienta, prin mijloace digitale/electronice, fara obligativitatea de a se prezenta la ghiseul autoritatilor, atunci cand nu este necesar.

Institutiile publice trebuie sa aiba in vedere necesitatea de a schimba date intre ele, pentru a deveni interoperabile, astfel incat cetateanul sa nu mai fie obligat sa furnizeze documente pe care institutiile le au deja in bazele de date, iar implementarea acestor servicii sa devina posibila respectand principiile europene de guvernare digitala, in mod special cel care se refera la „o singura data” (once-only). ”

In elaborarea Propunerii de politica publica, echipa EY Romania a identificat, analizat si optimizat, pentru a deveni digitale, toate procesele din toate institutiile publice care sustin cele „36 de evenimente de viata”. Din analiza centrata pe aceste evenimente, a rezultat ca fara un cadru legislativ, interoperabilitate functionala si competente digitale in institutiile publice responsabile, automatizarea proceselor si/sau digitalizarea nu se poate implementa.  

In prezent, institutiile publice vizate au la dispozitie toate elementele necesare pentru a adopta masurile recomandate si a demara proiectele prin care digitalizeaza serviciile publice pentru cetateni aferente celor 36 de evenimente de viata, finantate prin POC 2014 – 2020. Avand in vedere ca aceasta axa de finantare se va inchide in 2023, timpul alocat implementarii proiectelor devine critic, cu o fereastra de oportunitate de maximum 3 ani.

Pe mai departe, ramane in sarcina autoritatilor orchestrarea tuturor masurilor necesare, astfel incat foaia de parcurs propusa de consultantii EY sa poata fi urmata coerent si sustenabil, in totalitatea ei, nu numai punctual, pentru interventii singulare.

Pe termen lung, Propunerea de politica publica dezvoltata de EY Romania vine cu o arhitectura guvernamentala organizationala care sa sustina dezvoltarea digitala sustenabila, integrata si interoperabila in urmatorii 10 ani si cu trei seturi de optiuni de solutionare a problemelor identificate cu masuri specifice.

Autoritatile pot opta intre adoptarea unui pachet complet de masuri (cu masuri minime, esentiale si complementare care contribuie la accelerarea evolutiei domeniului e-guvernarii), adoptarea si implementarea doar a masurilor considerate strategice pentru dezvoltarea domeniului e-guvernarii in Romania si mentinerea status quo-ului, conform caruia serviciile publice electronice continua sa se dezvolte ad-hoc, fara sa fie instituit un set complet de masuri.

In cadrul propunerii au fost formulate si masuri post-adoptare concrete, care trebuie avute in vedere pentru perioada imediat urmatoare adoptarii noului cadru de politica publica.

Propunerea de politica publica in domeniul e-guvernarii este structurata in noua capitole si sase anexe si poate fi deja accesata pe site-ul ADR.

Formularea propunerii s-a bazat pe o analiza in profunzime a intregului cadru legislativ, operational, procedural, informational (infrastructura IT) care sustine serviciile publice electronice, in ansamblu, in identificarea necesitatilor de dezvoltare.

In acelasi timp, a presupus un demers de clarificare a rolurilor, atributiilor si responsabilitatilor la nivelul administratiei publice din domeniul sistemului informational asociat evenimentelor de viata, din perspectiva eventualelor suprapuneri de roluri si atributii intre institutii; definirea in detaliu a cerintelor aferente adoptarii noului cadru legislativ, organizational, procedural, informational (infrastructura IT necesara), in vederea implementarii cu succes a initiativelor existente in Domeniul de actiune I, in Strategia Nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020; elaborarea unui cadru legislativ unitar pentru implementarea si gestionarea serviciilor de e-guvernare si dezvoltarea unui catalog national al solutiilor IT pentru e-guvernare.

Toate activitatile cuprinse in proiect s-au desfasurat in perioada februarie 2018 – septembrie 2020, iar echipa de proiect a fost formata din 40 de experti, analisti si formatori, condusa de Carmen Adamescu, Partener EY Romania.

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.