Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 21 vizitatori și nici un membru online

Planurile de cariera, de la promisiune la dezamagire

Planificarea si gestionarea carierei reprezinta un element crucial in retentia angajatilor. O parte importanta a acestei ecuatii consta in mentinerea coerentei si relevantei planului initial de cariera stabilit in timpul procesului de onboarding si in feedback-ul de parcurs.

Cu toate acestea, exista adesea o discrepanta semnificativa intre planurile initiale si realitatea de pe teren, iar aceasta poate duce la dezamagire si frustrare pentru debutanti si la stres pentru manageri.

De aceea este foarte important sa gasim modalitati de a mentine procesele vii, de a evita simpla bifare a sarcinilor de feedback si de a utiliza infrastructura tehnologica pentru a sprijini atat debutantii, cat si managerii in gestionarea carierelor si dezvoltarii lor profesionale.

Oferirea de feedback constant pentru personalizarea oportunitatilor de dezvoltare

Comunicarea deschisa si feedback-ul constant reprezinta elemente-cheie in mentinerea vie a proceselor. Angajatii trebuie sa stie ca sunt ascultati si ca preocuparile si progresele lor sunt luate in considerare. Managerii trebuie sa fie pregatiti sa ofere feedback regulat, sa incurajeze dialogul deschis si sa identifice nevoile individuale ale fiecarui angajat.

Acestia trebuie sa ramana transparenti in privinta oportunitatilor de avansare si a schimbarilor in organizatie. Feedback-ul specific si constructiv le ofera o viziune clara asupra modului in care performanta companiei se aliniaza cu obiectivele lor de cariera.

Planurile initiale de cariera pot fi un punct de plecare, dar nu trebuie sa fie rigide. Managerii si angajatii ar trebui sa colaboreze pentru a dezvolta planuri de dezvoltare personalizate, care sa tina cont de interesele, abilitatile si obiectivele individuale. Angajatii vor sa isi poata actualiza sau adapta planurile lor pe masura ce apar noi oportunitati. Aceasta adaptare continua va mentine angajatii motivati si implicati.

Pentru a sprijini evolutia angajatilor, companiile trebuie sa ofere oportunitati de invatare si dezvoltare. Acestea pot include cursuri de formare, programe de mentorat, participarea la proiecte interesante sau implicarea in grupuri de lucru. Cu cat angajatii au acces la mai multe optiuni, cu atat vor avea oportunitati mai bune de a-si dezvolta competentele.

Utilizarea infrastructurii tehnologice pentru mentinerea implicarii

Tehnologia joaca acum un rol semnificativ in implementarea proceselor de management al performantei in intreaga organizatie si in sprijinirea evolutiei angajatilor. Aici sunt cateva moduri in care companiile pot utiliza caracteristicile infrastructurii tehnologice pentru a realiza acest lucru:

a. Alerte si notificari: Sistemele de alerte si notificari pot fi utilizate pentru a tine angajatii la curent cu obiectivele stabilite, termenele limita, evenimentele importante, sarcinile care necesita atentie si cu sedintele de feedback. Acestea pot fi configurate pentru a le aminti angajatilor despre obiectivele lor de dezvoltare, pentru a-i ajuta sa ramana concentrati pe prioritati si pentru a-i degreva pe manageri de sarcini repetitive.

b. Platforme de invatare online: Platformele de invatare online le permit angajatilor sa acceseze materiale de instruire si resurse educationale in orice moment. Aceasta flexibilitate le da ocazia sa invete in propriul ritm si sa se concentreze pe domeniile lor de interes.

c. Sisteme de management al performantei: Sistemele de management al performantei pot fi utilizate pentru a monitoriza progresul angajatilor, pentru a evalua competentele si pentru a oferi feedback periodic. Aceste sisteme pot facilita dialogul intre manageri si angajati si pot contribui la imbunatatirea performantei individuale.

Alegerea unei abordari progresive, care sa nu genereze stress

Este important sa mentinem un echilibru intre promovarea evolutiei angajatilor si evitarea stresului excesiv pentru manageri. Acest echilibru poate fi realizat prin planificarea si gestionarea eficienta a sarcinilor. Companiile trebuie sa fie realiste in privinta asteptarilor si sa ofere suport pentru manageri prin intermediul programelor de pregatire in leadership si a sprijinului din partea departamentelor de resurse umane.

Mentoratul si coaching-ul pot fi instrumente puternice in gestionarea discrepantelor dintre planul initial de cariera si feedback-ul de parcurs. Angajatii mai experimentati pot oferi indrumare si suport celor mai tineri, reducand astfel presiunea asupra managerilor.

Pentru a mentine procesele vii si relevante este esential sa se masoare si sa se evalueze constant eficacitatea programelor de dezvoltare a angajatilor. In acest sens companiile pot utiliza indicatori cheie de performanta pentru a evalua impactul acestor programe si pentru a le adapta in consecinta. Feedback-ul angajatilor trebuie sa fie punctul de pornire pentru ajustarile necesare.

In concluzie

De la planurile initiale de cariera la feedback-ul de dezvoltare, evolutia angajatilor este o chestiune complexa si esentiala pentru orice organizatie de succes. Prin comunicare deschisa, feedback constant, dezvoltarea de planuri de cariera personalizate si utilizarea infrastructurii tehnologice, companiile pot mentine procesele relevante pentru a sprijini eficient evolutia angajatilor. In acest parcurs este important sa se abordeze aceste aspecte cu intelegere, sa se evite stresul inutil pentru manageri si sa se mentina angajatii motivati si implicati pe termen lung.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.