Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 139 vizitatori și nici un membru online

Echipa de Litigii specializata in domeniul insolventei din cadrul Wolf Theiss obtine o solutie favorabila definitiva la Curtea de Apel Bucuresti prin care s-a respins o actiune in anulare a unor acte presupus frauduloase

Echipa de Litigii specializata in cauze privind procedurile de insolventa a obtinut o noua victorie judiciara intr-un litigiu ce avea ca obiect o cerere de anulare a unor acte presupus frauduloase incheiate de societatea in insolventa in perioada suspecta, in conformitate cu art. 117 si urmatoarele din Legea Insolventei nr. 85/2014. Anularea actelor despre care s-a sustinut ca ar putea fi considerate frauduloase conform criteriilor legale avea drept consecinta achitarea a peste 4,5 milioane euro catre debitoare, in situatia in care actele ar fi fost anulate.

Desi initial, prin solutia Tribunalului Bucuresti actele contestate fusesera anulate ca frauduloase, prin solutia recent pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti a fost schimbata hotararea primei instante si respinsa in totalitate actiunea de anulare. Litigiul a prezentat o complexitate si importanta deosebite, atat din perspectiva riscului financiar crescut, dar si prin raportare la aspectele de drept si practice puse in discutie in cauza. Avand in vedere ca societatea debitoare actiona in domeniul energiei, a fost necesar un efort sustinut pentru a prezenta instantei toate aspectele relevante privind tranzactiile dintre parti, semnificatia acestora pe piata relevanta dar si raportul dintre presupusele pierderi ale societatii in insolventa si potentialele pierderi evitate de ambele parti, prin semnarea actelor contestate. Solutia va reprezenta un reper de jurisprudenta cu privire la analiza care trebuie efectuata pentru a determina caracterul fraudulos al actelor incheiate de societatea in insolventa in perioada suspecta.

De mentionat este si faptul ca, anterior solutionarii cauzei de catre Curtea de Apel Bucuresti, avocatii din cadrul Wolf Theiss au obtinut suspendarea provizorie a efectelor hotararii Tribunalului Bucuresti pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare, reusind astfel protejarea clientului prin prevenirea achitarii de catre acesta a oricaror sume catre societatea debitoare in cadrul unei executari provizorii. Aceasta solutie a fost deosebit de importanta pentru client in contextul in care sumele care ar fi fost achitate in cadrul suspendarii provizorii ar fi fost dificil de restituit de o societate in insolventa, care nu detinea bunuri in proprietate si nu desfasura activitate.

Solutia favorabila definitiva obtinuta in fata instantei din calea de atac se datoreaza si intregii strategii stabilita in cadrul actiunii in anulare de catre echipa care a gestionat proiectul, strategie care este fundamentata pe vasta experienta detinuta in astfel de cauze si capacitatea de a reactiona in timpul necesar pentru a proteja interesele clientului independent de strategia partii adverse.

Echipa de avocati din cadrul Wolf Theiss implicata in gestionarea proiectului a fost formata din Ligia Popescu (Partener), Andreea Zvac (Counsel) si Gabriela Patrascan (Senior Associate).

Practica de Litigii a Wolf Theiss are o vasta experienta in diverse domenii precum drept civil, dreptul insolventei, arbitraje nationale si internationale.

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.