Consulting Jobs

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 44 vizitatori și nici un membru online

Stiri

Solutie in instanta castigata de Reff si Asociatii cu impact pentru productia de bunuri

Reff si Asociatii, membra a Deloitte Legal, a obtinut o solutie definitiva in instanta care confirma ca livrarea matritelor urmeaza acelasi regim fiscal din punct de vedere al TVA cu livrarea bunurilor produse cu aceste matrite, chiar si in ipoteza in care ele sunt achizitionate de catre furnizor si raman la acesta dupa utilizare in procesul de productie.

Potrivit acestei solutii, livrarea de matrite este parte componenta a livrarii de bunuri de care este legata, urmand acelasi tratament de TVA ca livrarea de produse fabricate cu aceste matrite. Ca atare, nu reprezinta o tranzactie separata asa cum considera, de regula, autoritatile in cadrul inspectiilor fiscale.

Citește mai departe...

Luminita Popa, desemnata membru al Curtii Internationale de Arbitraj ICC Paris

Luminita Popa (foto), Managing Partner Suciu Popa, a fost desemnata membru al Curtii Internationale de Arbitraj ICC Paris, fiind unul dintre cei doi avocati care vor reprezenta Romania. Numirea sa de catre World Council a fost propusa de Presedintele Curtii, Alexis Mourre.

Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris este cea mai importanta institutie internationala de arbitraj care solutioneaza dispute internationale comerciale si de investitii din anul 1923, fiind organismul decizional in sistemul de arbitraj al ICC.

Citește mai departe...

Cumpanasu si Asociatii isi consolideaza serviciile de consultanta juridica specializata pentru investitorii italieni

Societatea de avocati Cumpanasu si Asociatii isi consolideaza serviciile de consultanta juridica specializata pentru investitorii italieni prezenti in Romania odata cu infiintarea unui Italian Desk. Departamentul, care functioneaza deja de mai multe luni, este coordonat de Giovanni Pometti, avocat italian prezent in Romania de aproape 10 ani si specializat in arbitraj comercial international, energie, M&A si drept comercial.

”Aparitia acestui Italian Desk in a doua parte a anului trecut, care a coincis cu venirea mea la Cumpanasu si Asociatii, formalizeaza o experienta si un stil de lucru rafinate in anii de colaborare cu investitorii italieni. Am gasit aici colegi avocati cu excelente cunostinte de limba, obiceiuri si cultura italiana, capabili sa ofere suportul necesar clientilor italieni, in limba lor.

Citește mai departe...

Schimbari in echipa de conducere a PwC Romania

Incepand cu 1 iulie 2018, Luca Martini (foto stanga) va deveni liderul Departamentului de consultanta pentru afaceri si tranzactii al PwC Romania si Europa de Sud-Est. El il va inlocui pe Edward Macnamara care a condus echipa in ultimii doi ani si care se va concentra pe proiecte de restructurare a afacerilor la nivel global in cadrul PwC.

Luca este un consultant experimentat, cu peste 25 de ani de experienta in diverse tari de pe mai multe continente. A lucrat in Europa, America Latina si Asia. Recent, a condus o companie de consultanta in managementul afacerilor in Australia si Noua Zeelanda. Luca a lucrat cu clienti din domenii variate, concentrandu-se in special pe sectorul financiar, media si retail.

Citește mai departe...

Deloitte Romania anunta un nou partener al practicii de taxe

Deloitte Romania anunta ca, din luna iunie 2018, Alexandra Smedoiu (foto) s-a alaturat conducerii firmei in pozitia de Partener in cadrul practicii de taxe. Din acest rol, Alexandra va coordona serviciile de consultanta in domeniul impozitelor directe pentru companii.

“Sunt foarte incantat ca Alexandra, un profesionist foarte apreciat si cunoscut pe piata locala, a acceptat sa faca parte din echipa de taxe Deloitte. Am convingerea ca datorita expertizei sale solide si experientei semnificative Alexandra va contribui decisiv la atingerea scopului nostru comun de avea un impact de durata care conteaza pentru afacerile clientilor nostri, carierele colegilor si societate”, declara Dan Badin, Partener Coordonator, Servicii Fiscale si Juridice, Deloitte Romania.

Citește mai departe...

Echipa de litigii MUSAT & ASOCIATII obtine mentinerea clasarii ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri” din Bacau

Echipa de litigii a Casei de Avocatura MUSAT & ASOCIATII a castigat definitiv un dosar cu rezonanta deosebita in plan cultural, fiind alaturi de Societatea Cultural-Stiintifica „Vasile Alecsandri” din Bacau si de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale in mentinerea clasarii ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri”.

Completul de 3 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins solicitarea actualului proprietar de anulare a clasarii ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri”, mentinand astfel imobilul sub regimul de protectie instituit prin Legea nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Citește mai departe...

Perry Zizzi, numit Managing Partner al biroului Dentons din Romania

Firma globala de avocatura Dentons a anuntat numirea lui Perry Zizzi (foto) in pozitia de Managing Partner al biroului din Romania. Perry va prelua astfel conducerea biroului din Bucuresti.

Perry Zizzi este un avocat cu peste 23 ani de experienta, specializat in domeniile financiar-bancar si real estate. Experienta lui in finantari este deosebit de vasta, acoperind imprumuturi sindicalizate, securitizare, piete de capital si finantare de achizitii, precum si dezvoltarea, finantarea, achizitia si leasing-ul de proiecte imobiliare. Reusitele sale recente includ coordonarea echipei care a asistat P3 Logistic Parks pe aspectele de drept polonez si roman ale refinantarii pan-europene in valoare de €1,4 mld. a portofoliului sau logistic si vanzarea acestuia catre GIC, fondul suveran singaporez, contra sumei de €2,4 mld.

Citește mai departe...

Noul EY World Entrepreneur Of The Year™ este Rubens Menin, presedintele companiei braziliene MRV Engenharia

Rubens Menin (foto stanga), presedintele companiei braziliene MRV Engenharia e Participações S.A., a fost desemnat EY World Entrepreneur Of The Year™ in 2018, in cadrul ceremoniei de premiere de la Monaco. Rubens a fost ales din 56 de castigatori ai premiilor nationale, provenind din 46 de tari si regiuni. Rubens devine primul castigator EY World Entrepreneur Of The Year din America de Sud.

In Romania, EY Entrepreneur Of The Year a ajuns in acest an la cea de a patra editie. Inscrierile au inceput in luna mai si se vor incheia pe 3 septembrie 2018. La finalul procesului de jurizare se vor acorda trei premii: EY Entrepreneur Of The Year, EY Emerging Entrepreneur Of The Year si Family Business.

Citește mai departe...

Musat & Asociatii: Numarul de mandate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal s-a dublat fata de anul precedent

Companii internationale, dar si societati nationale de prim rang din cele mai variate domenii, cum ar fi: sectorul farmaceutic, retail, white goods, sectorul auto si TMT sunt asistate si reprezentate de avocatii MUSAT & ASOCIATII, atat in cadrul unor proiecte complexe, precum implementarea la nivelul societatii a intregului ansamblu de masuri necesare conformarii cu GDPR, cat si in proiecte punctuale de imbunatatire sau remediere a proceselor interne.

In prezent, MUSAT & ASOCIATII are una dintre cele mai bine pozitionate si experimentate echipe de avocati specializati in domeniul protectiei datelor si securitatii cibernetice, beneficiind de implicarea a doi parteneri - Iulian Popescu si Bogdan Mihai, care coordoneaza sub acest aspect activitatea juridica pentru unele dintre cele mai sonore nume la nivel mondial in domeniul telecomunicatiilor, media si tehnologie.

Citește mai departe...

D&B David si Baias si PwC Moldova au oferit asistenta tehnica Ministerului Justitiei din Republica Moldova

D&B David si Baias SCA (societatea de avocatura corespondenta a PwC Romania) si PwC Moldova au coordonat si sustinut demersurile de asistenta tehnica acordata Ministerului Justitiei din Republica Moldova de catre o echipa de experti din Republica Moldova si Romania, pentru elaborarea si implementarea legii de modificare a Codului de Procedura Civila si a unor acte normative conexe din Republica Moldova.

Asistenta a fost acordata in cadrul Proiectului MD19 Imbunatatirea cadrului de solutionare a disputelor civile si s-a finalizat prin adoptarea Legii pentru modificarea si completarea unor acte legislative nr. 17 din data de 05.04.2018. Aceasta lege a urmarit simplificarea si eficientizarea aplicarii unor institutii din Codul de Procedura Civila din Republica Moldova si din alte acte normative aferente acestuia.

Citește mai departe...

Clifford Chance Badea asista grupul BNP Paribas la preluarea activelor locale ale grupului german IKB

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatura Clifford Chance, a asistat BNP Paribas Leasing in preluarea actiunilor a doua societati romanesti de profil detinute de grupul german IKB, care se retrage de pe piata locala.

Tranzactia a implicat o echipa mixta de avocati din practicile M&A si drept bancar-financiar, coordonata de Daniel Badea, Managing Partner, si Loredana Ralea, Counsel. Din echipa au facut parte Cosmin Anghel (counsel), Diana Crangasu (senior associate) si Diana Moroianu (associate).

Biroul din Romania al casei de avocatura globale a asistat grupul francez pe tot parcursul tranzactiei, de la etapa de structurare si due diligence, la aspectele de reglementare, precum si negocierea si semnarea documentatiei aferente.

Citește mai departe...

Musat & Asociatii a fost premiata la Praga pentru ‘Tranzactia anului 2017 in Romania’

Musat & Asociatii a fost premiata pentru “Tranzactia Anului 2017” in cadrul galei de premiere CEE Legal Matters, unul dintre cele mai mari evenimente europene de networking si dezbatere din domeniul avocaturii.

Premiul ‘CEE Tranzactia Anului 2017 in Romania’ a fost decernat pentru unul dintre cele mai importante mandate ale anului precedent, achizitia A&D Pharma de catre Max/Penta Investments. Avocatii Musat & Asociatii au asistat Penta Investments, o companie lider in piata europeana de distributie farmaceutica, in cadrul unui proces de achizitie al liderului pietei romanesti de distributie din acelasi sector, A&D Pharma. Aceasta achizitie, evaluata la peste 300 milioane de euro, a fost recunoscuta de publicatiile de business ca fiind cea mai mare tranzactie privata a anului.

Citește mai departe...

Clifford Chance Badea isi dezvolta practica dedicata tehnologiei, ca element de importanta strategica la nivel global

Echipa dedicata FinTech a analizat recent impactul noilor tehnologii asupra modelelor traditionale de business din Serviciile Financiare

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatura globale Clifford Chance, isi consolideaza pozitia strategica in domeniul Tehnologiei, inclusiv FinTech, intr-un exercitiu de leadership in inovatie pentru piata serviciilor de avocatura de business.

In cadrul unui workshop recent, echipa de FinTech a analizat provocarile si oportunitatile implicite pentru serviciile financiare din Romania, in contextul in care evolutia de pana acum prefigureaza un viitor in care bancile trebuie sa se adapteze, iar firmele FinTech nou-aparute trebuie sa isi contureze modelul de business pentru a face fata multiplelor riscuri operationale si unui cadru de reglementare tot mai ramificat si sofisticat.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2017 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.