Consulting Jobs

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 41 vizitatori și nici un membru online

Stiri

Gabriela Streza se alatura echipei Valoria

Cu o experienta profesionala de peste 15 ani in departamentele de marketing si business development ale unor mari companii multinationale si afaceri de familie din Romania, liderii in domeniile lor de activitate, Gabriela Streza (foto) se alatura echipei Valoria ca Business Development Director.

Gabriela a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti si are o expertiza solida in marketing, comunicare si business development dobandita in decursul a sute de proiecte gestionate cu succes in cariera. Gabriela este entuziasta, creativa, auto-motivata si capabila sa planifice, sa organizeze si sa implementeze cu succes mai multe proiecte simultan. De asemenea, are o foarte buna cunoastere a relatiilor publice si a comunicarii profesionale, dar si o inalta calificare in organizarea si managementul evenimentelor pentru a dezvolta notorietatea brandului companiilor si pentru a genera dezvoltare de business.

Citește mai departe...

Musat & Asociatii ofera consultanta Spectrum Brands Unit cu privire la vanzarea in valoare de 2 miliarde USD a business-ului cu echipamente de iluminat catre compania Energizer

Musat & Asociatii face parte din echipa de consultanti care ofera asistenta juridica Spectrum Brands Unit, o companie de bunuri de larg consum evaluata la 5 miliarde USD, in legatura cu vanzarea, in valoare de 2 miliarde USD a diviziei sale producatoarea de baterii si echipamente portabile de iluminat catre compania Energizer Holding Inc., unul dintre cei mai mari producatori de baterii primare si produse portabile de iluminat. Se preconizeaza ca tranzactia va fi finalizata pana la sfarsitul anului, in functie de aprobarea autoritatii de reglementare.

Citește mai departe...

The Lawyer European Awards 2018: Maravela|Asociatii pe lista scurta pentru premiul Firma de avocatura a anului in Europa de Est si Balcani

Este al patrulea an consecutiv in care Maravela|Asociatii este recunoscuta de catre juriul The Lawyer European Awards. In acest an, firma a fost pusa pe lista scurta pentru premiul Firma de avocatura a anului in Europa de Est si Balcani.

Aceasta categorie a fost deschisa numai pentru firme independente cu sediul in Albania, Bosnia & Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Grecia, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia.

Citește mai departe...

VAT.InstantScan, modulul D.Tax pentru verificarea in timp real a partenerilor care aplica split TVA

Modulul VAT.InstantScan al aplicatiei D.Tax dezvoltata de Deloitte verifica in doar 10 secunde circa 200 de furnizori atat in registrul contribuabililor care aplica plata defalcata a TVA, cat si in celelalte registre publice pe site-ul ANAF.

Modulul dezvoltat ca parte a aplicatiei D.Tax, destinata raportarilor privind TVA, faciliteaza conformarea cu noile obligatii impuse companiilor de mecanismul split TVA, efectuand verificari in registrele privind:

Citește mai departe...

Musat & Asociatii alaturi de fondul de investitii Penta Investments in cea mai mare tranzactie a anului 2017 din industria farmaceutica

Casa de avocatura Musat & Asociatii a oferit consultanta fondului de investitii Penta Investments in procesul de achizitie a grupului farmaceutic A&D Pharma, de catre lantul international de farmacii Dr.Max.

Tranzactia, a carei valoare nu a fost dezvaluita de partile implicate, va fi finalizata dupa aprobarea Consiliului Concurentei.

Echipa Musat & Asociatii implicata in proiect a fost coordonata de dl. Gheorghe Musat, Senior Partner, secondat de Razvan Stoicescu, Partner si Adrian Danciu, Senior Associate. In ceea ce priveste componenta de concurenta si life sciences a tranzactiei, echipa a fost coordonata de Paul Buta, Partner. Din echipa au facut parte Dan Minoiu, Manuela Lupeanu si Razvan Pele, Managing Associates in cadrul casei de avocatura Musat & Asociatii.

Citește mai departe...

Misu Negritoiu se alatura echipei EY Romania in calitate de Senior Advisor

Misu Negritoiu (foto) se alatura EY Romania in calitate de Senior Advisor. El va oferi consultanta pentru tranzactii si va sprijini dezvoltarea strategiei de piata a EY, la nivel local, dar si international.

Misu Negritoiu a detinut functii executive, atat in sectorul public, cat si in cel privat, in domeniul financiar-bancar. Dintre cele mai importante, amintim - CEO al subsidiarei ING Bank din Romania si Presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara.

Citește mai departe...

Alex Milcev, EY: am dezvoltat o aplicatie pentru a ajuta companiile sa se conformeze mai usor sistemului TVA split

2018 a inceput cu un nou set de reguli privind plata TVA, prin intrarea in vigoare a mecanismului TVA split. Chiar daca acesta vizeaza doar companiile aflate in insolventa sau care au datorii la plata TVA, in realitate, obligatiile tuturor platitorilor de TVA au devenit mai complexe incepand cu 1 ianuarie. Astfel, pe langa obligatia de a verifica daca furnizorii lor au un cod valid de TVA, daca acest cod a fost declarat inactiv si daca aplica TVA la incasare, companiile trebuie, incepand de anul acesta, sa verifice si daca acesti furnizori aplica plata defalcata a TVA.

Citește mai departe...

PwC lanseaza aplicatia ANAFcheck care permite verificarea automata a furnizorilor care aplica plata TVA defalcata

PwC Romania vine in ajutorul companiilor care vor trebui, incepand cu 1 ianuarie 2018, sa achite facturi catre furnizori ce aplica plata defalcata de TVA, prin lansarea aplicatiei ANAFcheck. Aceasta se conecteaza la bazele de date ale ANAF si permite verificarea automata a tuturor codurilor de inregistrare fiscala ale furnizorilor, pentru a identifica acele companii care aplica plata defalcata de TVA.

ANAFcheck este o interfata intre serverul unei companii si Registrul fiscal roman, care permite automatizarea schimbului de date. Aplicatia aduce 19 atribute fiscale ale codului TVA cautat (ex. date despre stare inregistrare in scopuri de TVA, plata TVA defalcata, contribuabil activ/inactiv, sistem TVA la incasare etc.), interogarea putand fi individuala sau multipla. Acest instrument functioneaza cu orice sistem de operare, si mai mult decat atat, este usor de integrat cu sistemele SAP sau alte sisteme de tip ERP.

Citește mai departe...

Dentons si-a desemnat directorul global al departamentului de inovatie

Dentons, cea mai mare firma de avocatura din lume, l-a desemnat pe John Fernandez ca Global Chief Innovation Officer. Acesta va conduce proiectele de inovare ale Firmei.

John Fernandez a condus departamentul de inovatie al Dentons SUA si ulterior a fost numit presedinte global al Nextlaw Labs, un accelerator de business autonom activ in domeniul tehnologiei din sfera juridica, detinut in totalitate de Dentons. Nextlaw Labs lucreaza indeaproape cu avocatii, profesionistii si clientii Firmei in vederea identificarii oportunitatilor de investitii si co-dezvoltare a noilor tehnologii care vor transforma industria juridica pentru a furniza clientilor servicii de inalta calitate.

Citește mai departe...

SUCIU POPA este castigatoarea premiului THE TIMES Legal Innovation la categoria DISPUTE RESOLUTION in cadrul Galei Top Inovatii in Avocatura Romaneasca 2017

SUCIU POPA a castigat premiul acordat de prestigioasa publicatie THE TIMES Legal Innovation la categoria DISPUTE RESOLUTION, in cadrul GALEI DE PREMIERE A INOVATIILOR DE TOP IN AVOCATURA ROMANEASCA 2017, organizata de celebrul cotidian britanic.

Premiul acordat de un juriu compus din experti ai pietei de avocatura de business reprezinta o recunoastere a succeselor foarte importante obtinute de SUCIU POPA in ultimul an cat priveste rezolvarea de dispute complexe in domenii precum constructii si real estate, proiecte majore de infrastructura, achizitii publice, concurenta, energie si resurse naturale sau indeplinirea de obligatii post-privatizare izvorate din contracte strategice.

Citește mai departe...

Service of Romanian Court Proceedings

Tempus Fugit. This maxim time flies is one which all lawyers especially Romanian lawyers are well aware of.
We were recently concerned with this in relation to a Foreign client and it made us realize the difference in approaches by Civil law lawyers and Common law lawyers.

Civil law is by it’s very nature is rule driven. There is little or no discretion in relation to the implementation and the interpretation of the law. Judges are not required to decide on the merits of a case but only to apply the facts of a case in accordance with the legal provisions. Changes introduced by the Romanian Civil Procedural Code can catch out the unwary as the enforcement of time limits set out in the Code are strictly adhered to and can be very stringent.

Citește mai departe...

Cele mai performante companii europene, publicate in prima editia a competitiei „ONES TO WATCH”

rsm logo 2016Talentul si succesul, dezvaluite de competitia European Business Awards, si sponsorizate de RSM

Cele mai performante companii din 34 de tari europene au fost declarate astazi „Ones to watch” („companii de urmarit”), de catre competitia European Business awards, sponsporizata de RSM.

Lista completa a acestor companii poate fi vizualizata pe pagina www.businessawardseurope.com.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2017 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.