Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 30 vizitatori și nici un membru online

Articole

Talentul si responsabilitatea corporativa sunt principalele preocupari ale liderilor executivi in contextul pandemiei COVID-19

• Studiul indica modificari semnificative ale riscurilor si prioritatilor.
• Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de catre liderii unora dintre cele mai mari companii din lume.
• Majoritatea liderilor se concentreaza pe asimilarea avantajelor de mediu obtinute in perioada de carantina.
• Doar o treime dintre liderii intervievati privesc cu optimism perspectivele de crestere la nivel global in urmatorii trei ani.

Citește mai departe...

Evolutia Romaniei in directia debirocratizarii si a simplificarii relatiei cetateanului cu statul

Promovarea principiului ”doar o singura data”, care implica extinderea situatiilor in care administratiile publice refolosesc informatiile despre cetateni sau companii, pe care le detin deja, fara a le solicita din nou, este una dintre orientarile cheie la nivel european din domeniul e-guvernarii, la care Romania trebuie sa se alinieze.

Acest principiu presupune ca persoanele fizice si juridice sa furnizeze date (informatii si documente) administratiei publice o singura data, fara obligatia de a le mai prezenta unei alte institutii publice daca le-a furnizat anterior. In acelasi timp, organele administratiei publice trebuie sa asigure partajarea si reutilizarea datelor, chiar si la nivel transfrontalier, cu respectarea reglementarilor privind protectia datelor cu caracter personal.

Citește mai departe...

Frauda „Mesaj de la sef” in perioada pandemiei

Anual, sute de mii de companii devin victime ale unei fraude cu un mod de operare indraznet, frauda pentru care specialistii au oferit nume diferite, precum Mesaj de la sef, CEO Fraud, Business Email Compromise, Email Account Compromise sau Invoice Fraud. Indiferent de denumire, potrivit statisticii, se estimeaza ca in fiecare luna pierderile sunt de peste 300 milioane de USD.

Citește mai departe...

Ce sa mai faci cu 2020?

Se puteau astepta multe de la anul 2020 dar nu ce traim acum. Chiar daca anticipata de multi, criza nu arata in niciun caz in acest fel: criza sanitara, urmata de o criza sistemica.

In versiunea lui initiala 2020 trebuia sa fie anul zenitului de crestere economica si prosperitate: aluzia implinirii unei rotunde promisiuni de mai bine. Ceea ce avem, insa, sunt dezechilibre macroeconomice, planuri de salvare si programe de sustinere pentru companii si angajati.

Citește mai departe...

Intrebari esentiale pentru a creste vanzarile pana la finalul anului

Odata ce perioada concediilor de vara se termina si incepe toamna, companiile se mobilizeaza sa obtina cele mai bune rezultate in ultimele 4 luni ale anului. Chiar daca anul 2020 este marcat de criza de sanatate si de masurile luate pentru a tine sub control pandemia generata de virusul SARS-COV2, majoritatea companiilor isi cunosc nevoile de dezvoltare si sunt capabile sa stabileasca solutii de satisfacere a acestora prin strategiile lor de vanzare.

Citește mai departe...

Studiu EY Romania: Sustenabilitatea va juca un rol important in redresarea companiilor

Rolul pe care il are sustenabilitatea in strategia de dezvoltare a companiilor incepe sa devina tot mai bine definit la nivelul managementului, fie ca este vorba de gestionarea impactului general pe care il are activitatea companiei, fie despre crearea de valoare pe termen lung pentru partile interesate. Conform studiului derulat de EY Romania “Sustenabilitate si investitii responsabile in contextul COVID-19“, 80% dintre respondenti afirma ca integrarea sustenabilitatii in procesul decizional are un impact pe termen lung asupra performantei operationale.

Citește mai departe...

Munca de la birou devine munca de oriunde in lume, o tendinta cu consecinte fiscale

Dupa cum am observat deja, pandemia a schimbat fundamental modul in care angajatii lucreaza astazi, iar prezenta in cladirile de birouri a fost inlocuita rapid cu munca de acasa si, in curand, cu munca de oriunde in lume, in locuri in care acum un an parea imposibil sa muncesti.

Relaxarea masurilor restrictive impuse in perioada starii de urgenta i-a determinat pe multi angajati sa-si mute activitatea cat mai departe de rutina de zi cu zi din locuinta, dupa o perioada de trei luni in care au fost nevoiti sa lucreze numai de acasa. Noul birou poate fi acum chiar si pe o plaja exotica, la mii de kilometri distanta, daca vine la pachet cu o conexiune buna la internet.

Citește mai departe...

Masuri noi de fluidizare a traficului de marfuri prin birourile vamale din Romania. Autoritatile incurajeaza operatorii economici sa utilizeze vamuirea la domiciliu

Incepand cu luna august 2020, la nivelul birourilor vamale din Romania au fost implementate noi masuri de fluidizare a traficului de marfuri tinand cont de timpii mari de asteptare (intre 30 si 500 de minute), cat si pentru a sprijini operatorii economici in contextul crizei COVID-19.  Aceste masuri sunt menite sa ajute birourile de frontiera si in contextul operatiunii Brexit, ce se va materializa in mai putin de 5 luni (1 ianuarie 2021) si va atrage in vama un volum suplimentar de importuri/exporturi de peste 4 miliarde de euro.

Citește mai departe...

Care sunt prioritatile fiscale europene pentru urmatoarele 6 luni si cum se pozitioneaza Romania fata de planul european?

Reforma fiscala aflata in lucru la nivelul Uniunii Europene nu a fost abandonata, in ciuda faptului ca prima jumatate a acestui an a fost marcata de provocarile socio-economice generate de pandemia COVID-19. Mai mult, odata cu preluarea Presedintiei Consiliului UE de catre Germania la 1 iulie 2020, observam ca reforma fiscala se afla in topul prioritatilor europene si poate juca un rol cheie in planurile de recuperare a economiei post-COVID.  

Citește mai departe...

Provocarile unui CEO in timp de pandemie

Comertul international a devenit mult mai scump si mai complex. Competitia pentru talente se complica si ea pe masura ce tot mai multe tari isi inchid granitele sau restrictioneaza accesul. Politicile anti-imigratie stricte castiga puncte electorale si configureaza o agenda anti-capital strain si pro-capital autohton.

Companiile care nu au investit in oameni si instruirea lor ci au optat pentru impartirea de dividente actionarilor sunt nevoite sa-si schimbe politica de angajare si investitii. In acest context exceptional, misiunea decidentilor e tot mai complicata de multiplicarea provocarilor, dupa cum urmeaza:

Citește mai departe...

Un studiu EY la nivel global evidentiaza diferente intre sectorul public si cel privat privind prioritizarea aspectelor de etica in utilizarea inteligentei artificiale

- Exista opinii diferite din partea companiilor si a mediului de reglementare in privinta viitorului cadru legal pentru Inteligenta Artificiala (IA)
- Ambele puncte de vedere indica potentiale lacune, care pot prezenta riscuri

Exista perspective diferite in modul in care sectorul public si cel privat percep viitorul eticii, guvernantei, protectiei vietii private, politicilor si reglementarii tehnologiilor pentru inteligenta artificiala (IA), se arata in studiul EY - Bridging AI’s trust gaps, realizat in colaborare cu The Future Society. Principalele diferente identificate in studiu se incadreaza in patru arii: echitate si evitarea discriminarii, inovatie, accesul la date si confidentialitate si drepturile asupra datelor.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.