Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 33 vizitatori și nici un membru online

Articole

Testul de foc al liderilor in vremuri de criza

PKF Florentina Susnea articol 20Pandemia pe care o traim pune presiune pe liderii afacerilor din Romania si din lumea intreaga. A creat frica in randul angajatilor si tuturor factorilor implicati in afaceri si viata publica. Scara propagarii virusului si impredictibilitatea evolutiei economiei dupa aceasta criza face misiunea liderilor de business cu atat mai grea.

Recunoasterea impactului crizei asupra companiei pe care o conduce este primul lucru pe care un lider responsabil trebuie sa-l faca. Rezolvarea unei crize pleaca de la recunoasterea faptului ca exista. Raspunsul liderilor la o criza nu intra in rutina raspunsurilor la situatiile de urgenta care apar uneori in afaceri.

Citește mai departe...

Ajutoare de stat pentru sprijinirea economiei Statelor Membre in contextul focarului de infectie cu COVID-19

Contextul economiei globale, dar cu preponderenta al Uniunii Europene, pune sub semnul intrebarii redresarea acesteia intr-un termen rezonabil si strategia pe care o adoptam pentru reechilibrarea functionarii companiilor cu prezenta in statele membre.

In acest context vine si declaratia recenta din 17 martie 2020 a vicepresedintelui executiv Margrethe Vestager cu privire la un proiect de propunere de cadru temporar pentru ajutoarele de stat pentru sprijinirea economiei in contextul focarului de infectie cu COVID-19. Aceasta a folosit cateva cuvinte cheie in declaratia furnizata cu privire la gestionarea impactului economic, prin actiuni decisive luate rapid intr-o maniera coordonata. Procesul de adoptare a proiectului propus a fost aprobat in doar doua zile.

Citește mai departe...

Comisia Europeana demareaza procesul de revizuire a Directivei privind raportarea nefinanciara

Comisia Europeana s-a angajat sa revizuiasca in 2020 Directiva privind raportarea nefinanciara, ca parte a consolidarii strategiei pentru investitii sustenabile. Prin urmare, pe 20 februarie 2020 a lansat o consultare publica privind revizuirea acestei directive, iar partile interesate isi pot transmite opiniile cu privire la continutul actual si potentialele modificari prin intermediul unui chestionar online, pana pe 14 mai 2020 cel tarziu.

Citește mai departe...

Alo, Romania?! Aici Inteligenta Artificiala.

Romania are potentialul unui lider global. In ce domeniu? Inteligenta Artificiala. Cand? Cand va planifica si investi strategic. Ce o opreste? Lipsa de initiativa si viziune.

Poate fi nerealist pentru o tara care sta in subsolul clasamentelor la nivelul UE sa aiba asa visuri de marire. Si totusi, tehnologiile avansate precum Inteligenta Artificiala pot da aceasta perspectiva. Clasamentul tarilor cu cel mai mare PIB indica ordinea celor mai mari economii, dar nu ne spune si care sunt tarile cu potential in domeniul Inteligentei Artificiale. In timp ce tari precum SUA, China si Japonia au luat deja startul patentarii unor produse in tehnologia Inteligentei Artificiale, competitia este deschisa si tarilor mai mici precum este Romania.

Citește mai departe...

Munca la distanta in contextul epidemiei Covid-19. Ce masuri pot lua angajatorii in aceasta perioada?

In contextul cresterii numarului de cazuri de infectare cu noul virus Covid-19 pe teritoriul Romaniei, se impune ca operatorii economici sa aiba in vedere o serie de masuri pentru protejarea salariatilor lor. Atat Codul Muncii, cat si Legea 319/2016 a securitatii si sanatatii in munca (“Legea 319/2006”) asigura un cadru legislativ care sa permita angajatorilor, in contextul epidemiei Covid-19, sa ia masuri pentru a proteja sanatatea salariatilor lor.

Citește mai departe...

Supravegherea video, aspecte practice privind analizarea existentei unui interes legitim

Intrucat posibilitatea utilizarii mijloacelor de supraveghere video pentru indeplinirea intereselor legitime reprezinta una dintre provocarile la care trebuie sa raspunda operatorii de date atunci cand prelucreaza date cu caracter personal prin intermediul acestora, analizarea existentei interesului, a necesitatii unei astfel de prelucrari si a asigurarii unui echilibru intre drepturile si interesele partilor ramane in continuare un subiect deschis aflat pe lista de prioritati a operatorilor.

Citește mai departe...

Studiu Valoria: 39% dintre companii spun ca isi bazeaza cresterea pe lansarea de noi produse si linii de business in 2020

Noua editie a studiului „Evolutia afacerilor in 2020” lansat azi de Valoria si realizat in parteneriat cu Doingbusiness.ro aduce o perspectiva unica a modului in care companiile au previzionat evolutia afacerilor la inceput de an in 2018, 2019 si 2020. La intrebarea ‘cum credeti ca va fi anul 2020 pentru afaceri comparativ cu anul 2019?’, scorul total al raspunsurilor exprimate pe o scala de la ”1–total nefavorabil” la ”10–total favorabil”, atinge 5,95 in 2020, fata de 3,90 in 2019 si 4,40 in 2018.

Citește mai departe...

Studiu PwC Romania: Piata locala de fuziuni si achizitii a crescut cu 4% in 2019 fata de anul anterior, atingand o valoare de 5,2 miliarde Euro

Piata fuziunilor si achizitiilor din Romania si-a reluat cresterea in 2019 comparativ cu anul anterior, inregistrand un avans de 4% si o valoare de 5,2 miliarde de euro, arata un studiu realizat de echipa integrata de tranzactii a PwC Romania si D&B David si Baias, prezentat in cadrul conferintei ”Piata de M&A in Romania: Evolutiile din ultimii ani si tendinte in 2020”. In 2018, valoarea tranzactiilor a consemnat un recul fata de anul anterior, de 9,6%, pana la 5 miliarde euro.

Citește mai departe...

Unele consideratii juridice cu privire la corelatia dintre obligatiile de raportare si cele de notificare stabilite de Ordonanta Guvernului nr. 5/2020 de transpunere a DAC6, precum si cu privire la unele aspect ale regimului sanctionator aferent acestor o

Ordonanta de Guvern nr. 5/2020 (”OG nr. 5/2020”) publicata la 31 ianuarie 2020 transpune in Romania Directiva 2018/822 a Consiliului Uniunii Europene privind schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal cu privire la modalitatile transfrontaliere care fac obiectul raportarii. preluand intr-o masura destul de mare textul acestei, al carei nume este deja cunoscut sub acronimul DAC6 . Cum pana in prezent aceste chestiuni nu au fost abordate in spatiul public , vom prezenta in cele ce urmeaza o serie de comentarii asupra unor aspecte importante de ordin juridic legate de obligatiile de raportare si notificare, dar si in legatura cu sanctiunile ce ar putea fi aplicate in cazuri de nerespectare a acestor obligatii.

Citește mai departe...

Ce iti trebuie pentru cresterea vanzarilor in 2020

Cresterea vanzarilor in afacerile business-to-business (B2B) are la baza un proces minutios de pregatire care porneste de la analiza rezultatelor din anul anterior, a proceselor care nu au functionat si a celor care au functionat remarcabil de bine, a oportunitatilor din piata si a comportamentelor de cumparare ale clientilor.

Procesele de vanzare sunt mai eficiente atunci cand au la baza tactici concepute cu atentie pentru a ghida prospectii prin diversele etape ale procesului de cumparare. Iata care sunt cele cinci elemente esentiale care, prin impactul lor asupra eficientei, conduc la cresterea vanzarilor in 2020.

Citește mai departe...

Fetele nevazute ale Declaratiei Unice

Dupa aproximativ trei ani de la momentul aparitiei sale, declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice ramane un subiect fierbinte pentru contribuabili. In contextul in care responsabilitatea fiscala se muta, din ce in ce mai rapid, de la organul fiscal catre contribuabili, am identificat cateva aspecte mai putin vazute ale acestei declaratii.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.