Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 39 vizitatori și nici un membru online

Articole

5 tendinte in comunicarea de leadership

Comunicarea la nivelul top managementului este un factor de succes important al unei companii. Aceasta creste nivelul de implicare al fiecarui angajat si eficienta implementarii planurilor de schimbare. Deoarece comunicarea de la nivelul ierarhic cel mai de sus al companiei consta in mesaje cu privire la cultura si valorile companiei aceste mesaje sunt foarte importante pentru angajati, consumatori, parteneri strategici, actionari si presa.

Citește mai departe...

Stingerea eronata a debitelor stabilite prin decizii de impunere sau cum ne-am intors la o practica nelegala, abandonata de ANAF acum mai bine de 5 ani

La finele anului 2019 si inceputul anului 2020 au reaparut cazurile in care ANAF aloca eronat platile contribuabililor. De obicei, este vorba de sumele achitate cu titlu de contributii sociale si impozit pe salarii care sunt folosite de ANAF pentru a stinge debite stabilite prin decizii de impunere, debite ce nu sunt inca scadente.

Citește mai departe...

Inteligenta artificiala va redefini sectorul serviciilor financiare in urmatorii doi ani

- 77% dintre respondenti anticipeaza ca inteligenta artificiala va avea o importanta majora in definirea afacerii lor in urmatorii doi ani
- 64% dintre directorii executivi preconizeaza ca vor adopta in masa inteligenta artificiala

Directorii executivi de la nivel global, din sectorul serviciilor financiare, se asteapta ca inteligenta artificiala sa fie un motor important de transformare la nivelul intregului sector, conform studiului Transforming Paradigms: Global AI in Financial Services Survey, efectuat de Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) din cadrul Judge Business School, Universitatea Cambridge, si de Forumul Economic Mondial, cosponsorizat de EY si Invesco.

Citește mai departe...

Noile obligatii impuse de directiva privind raportarea tranzactiilor: Cum se aplica bancilor

Directiva europeana privind cooperarea administrativa in domeniul fiscal, denumita DAC6, a fost recent transpusa in legislatia nationala printr-o Ordonanta de urgenta. Avand in vedere ca obligatia de raportare le revine intermediarilor sau contribuabilului relevant, iar printre intermediari se regasesc si institutiile financiare, vom analiza in continuare daca si ce ar trebui acestea sa raporteze.

Citește mai departe...

O noua obligatie: Informatiile privind operatiunile cu afiliati vor fi raportate in formularul 394. ANAF le va utiliza in analiza preturilor de transfer

Operatiunile taxabile din perspectiva TVA realizate intre persoane afiliate ar urma sa fie declarate in formularului 394, potrivit unui proiect de ordin publicat de ANAF. Introducerea acestei obligatii nu este in directa legatura cu scopul declaratiei 394, respectiv declararea operatiunilor de pe teritoriul national in scopuri de TVA, ci cu analiza de risc privind preturile de transfer. In expunerea de motive a proiectului se arata ca numarul tranzactiilor cu afiliati este foarte mare raportat la numarul total al tranzactiilor realizate si ca ”din analiza actiunilor de inspectie fiscala efectuate, s-a constatat faptul ca se intalnesc cazuri in care tranzactiile efectuate intre persoane afiliate sunt realizate la un pret inferior celui de piata, in detrimentul afiliatilor romani si, implicit, a bugetului general consolidat”.

Citește mai departe...

Un salariu minim european – realitate sau fantezie?

Conditiile echitabile de munca sunt centrul unei economii de piata functionale. Cetatenii se asteapta ca Uniunea Europeana sa le ofere niveluri ridicate de bunastare, in timp ce economia se indreapta catre modele de crestere mai ecologice si mai digitalizate. Veniturile adecvate sunt esentiale pentru asigurarea conditiilor de munca echitabile si a nivelului de trai decent pentru angajatii europeni. Pentru a raspunde acestei provocari, la nivelul Uniunii Europene (UE), vor avea loc in perioada urmatoare discutii intre Comisia Europeana (CE), mediul de afaceri si sindicate pentru a introduce un salariu minim si echitabil pentru toti angajatii din UE. Perioada de consultare a inceput deja in ianuarie 2020 si va dura aproximativ sase saptamani. Rezultatele urmeaza sa se concretizeze intr-o propunere care va fi prezentata in vara acestui an si incorporata intr-un plan de actiune ce va fi publicat in 2021.

Citește mai departe...

Tendinte in materie de concurenta in anul 2020

Anul 2019 a fost unul intens in materie de concurenta, fara insa a depasi rezultatele din 2018. Pentru 2020, anticipam o accelerare a finalizarii unor investigatii mai vechi si conturarea unor decizii care vor schimba anumite comportamente in zona de business.

Consiliul Concurentei se afla la un moment de rascruce in activitatea sa, demonstrand in ultima decada ca este o autoritate de top, care functioneaza la standarde europene, cu o activitate care depaseste in unele cazuri pe cea din cadrul autoritatilor de concurenta din tarile vecine. Pe de alta parte insa, tendita de sanctionare pare sa se accentueze si exista riscul ca unele decizii sa destabilizeze ecosistemul de concurenta si sa genereze incertitudine in anumite piete. Ceea ce este esential pentru piata este sa existe stabilitate in ceea ce priveste regulile si previzibilitate privind modul in care sunt interpretate de autoritate.

Citește mai departe...

Formula de succes in 2020: evolutie, invatare, transformare

Invatarea nu mai este un segment bine delimitat in biografia fiecaruia de care sta legata o diploma, este conditia de a exista a fiecaruia in viitor. Competitia optiunilor de cariera se organizeaza pentru o decizie finala pe masura ce invatam tot mai multe despre implicatiile progresului tehnologic din lumea in care traim.

Evident, nu trebuie sa ne repetam in tot ceea ce facem. Putem sa lasam masinile sa faca asta. Automatizarea si inteligenta artificiala vor genera prosperitate si milioane de noi locuri de munca, dar vor obliga la recalificare aproximativ 375 milioane de oameni, potrivit McKinsey.

Citește mai departe...

Studiu KPMG: Piata de M&A in Romania continua cresterea si in 2020

Trendul pozitiv al pietei de fuziuni si achizitii (M&A) va continua si in anul 2020 pe fondul cresterii increderii investitorilor, dupa ce anul trecut a reprezentat unul dintre cei mai importanti ani din ultimul deceniu, arata prima editie a publicatiei KPMG, Contextul pietei de M&A in Romania.

Concluziile prezentate in acest studiu au fost formulate pe baza raspunsurilor oferite de persoane implicate atat direct, cat si indirect, in activitatea de M&A din Romania. Conform participantilor studiului KPMG, asteptarile pozitive sunt alimentate de tendinta de crestere economica a Romaniei si de contextul geopolitic favorabil din regiune.

Citește mai departe...

Cele mai importante 5 tendinte din marketingul digital in 2020

Tehnologia continua sa avanseze intr-un ritm rapid, asa ca unele dintre aceste tendinte din marketingul digital sunt concentrate in jurul tehnologiei. Cu toate acestea exista si o directie impotriva cresterii digitalizarii si automatizarii interactiunilor intre marci si consumatori, dar pentru tot ce poate face din nou marketingul mai uman. Desi tehnologii precum inteligenta artificiala si marketingul bazat pe date (data-driven marketing) vor fi cu siguranta tendinte majore in 2020, accentul principal va fi pus pe oameni, nu pe tehnologie.

Citește mai departe...

Riscul de a (nu) folosi inteligenta artificiala in business

In era informatiei accesate instantaneu greselile pot fi scumpe. Companiile care vor sa reuseasca in lumea inteligentei artificiale trebuie sa aiba o abordare de optimizare a riscurilor rezultate din exploatarea unei astfel de tehnologii. Managementul riscului inseamna construirea increderii factorilor implicati in capacitatea conducerii companiei de a adopta schimbarea dar si implicarea in utilizarea inteligentei artificiale.

Citește mai departe...

Studiu Valoria: 23% dintre manageri spun ca procesul de managementul peformatei din compania lor este extrem de ineficient

Compania de consultanta Valoria lanseaza studiul cu tema ”Managementul perfomantei in companiile din Romania”. Acest nou studiu sondeaza perceptiile directorilor executivi, managerilor si angajatilor cu privire la procesul de management al performantei din companie. Chestionarul, la care s-au primit 478 de raspunsuri, a fost aplicat in perioada 20 octombrie 2019 – 10 ianuarie 2020.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.