Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 22 vizitatori și nici un membru online

Articole

Conducerea companiei si diversitatea de gen

Diversitatea de gen este mai mult un subiect mimat in spatiul de business din Romania decat unul abordat in termeni reali, deoarece problema in sine nu exista. Preluat in Romania din mediile de business consolidate acest subiect isi face mai mult loc in companiile multinationale decat in cele antreprenoriale.

La nivelul acestei prime categorii de companii departamentele de HR fac calcule periodice privind distributia echilibrata intre genuri, coreland de multe ori pastrarea mixului echilibrat cu sanatatea companiei. Sa fie vorba doar de sanatatea companiei? Care e situatia reprezentarii de gen la nivelul top managementului? Cat de reprezentate sunt femeile in consiliile directoare ale companiilor? Deoarece viziunea directorilor generali este foarte importanta, convocam in analiza de fata opiniile acestora asa cum reies din cercetarea facuta de McKinsey facuta pe acest subiect.

Citește mai departe...

Barometru HR PwC: Mai mult de jumatate dintre companii intentioneaza ca anul viitor sa creasca numarul de angajati in medie cu 11%

Peste jumatate dintre companiile din Romania (54%) intentioneaza ca, in 2020, sa creasca numarul de angajati cu 11% in medie, potrivit Barometrului de HR realizat de PwC Romania.

Cea mai mare cerere de noi angajati este in sectorul IT&C, urmat de industrie, auto si retail. Astfel, 91% dintre companiile din IT&C intentioneaza sa majoreze numarul de angajati in medie cu 20% anul viitor. In industrie si auto, 71% dintre societati vor sa angajeze in medie cu 6,2% mai multe persoane si 50% dintre firmele din retail au nevoie de un plus de 6,4%. Cresteri de personal au mai mentionat 40% din companiile din sectorul de servicii financiare si 30% dintre firmele din farma.

Citește mai departe...

Cele 3 principii ale excelentei in management

In era eficientei, excelenta operationala este cheia succesului in mediul de afaceri. Companii mari din industrii cu venituri importante nu isi valorifica corect potentialul de crestere. De aceea definirea proceselor operationale de tip ”Comanda ca sa Platesti”, ”Investeste ca sa Recuperezi” sau ”Dezvolta ca sa Lansezi” este decisiva.

Desi aceste combinatii de cuvinte dau impresia unei intelegeri clare, usor de intuit, de cele mai multe ori cand sunt intrebati despre managementul proceselor, managerii fie nu stiu sa le explice, fie fac stop-cadru doar pe unele etape dintr-un proces. Ceea ce le este comun mai tuturor managerilor este abordarea proceselor operationale pe directia companie->mediu extern, dar nu si pe directia mediu extern->companie.

Citește mai departe...

Economia de campanie electorala

Pe masura ce ne apropiem de sfarsitul anului se profileaza discutiile despre bugetul pentru anul 2020. Strabate in spatiul public acuzatia unei neprofesioniste gestionari a banului public, deficite peste asteptari, cresteri sub estimari, nesustenabilitatea unor masuri.

Moneda nationala se prabuseste sub impactul raportarii unui foarte probabil deficit de 4%. Campania electorala orienteaza atentia electoratului spre ceea ce trebuie sa stie si nu spre ceea ce e important sa afle.

Citește mai departe...

Valoarea previziuniilor se vede in conditii de criza

Ce face o companie rezistenta in momente de criza? Sunt strategia, planificarea, echipa de conducere sau mecanismele de raspuns, indicatori cu privire la sansele de succes pentru depasirea unei crize?

In timp ce crizele sunt greu de previzionat, tot mai multi profeti anunta o noua criza globala. Fiecare dintre acesti profeti, ”prieteni cu adevarul”, spun echipelor guvernamentale si companiilor ce sa faca. Tocmai pentru ca povestea fiecaruia seamana frica anuntand o noua criza economica, e bine sa ne uitam la companii si la capacitatea acestora de a raspunde unui test de stres.

Citește mai departe...

Poprirea contului unic de insolventa – de la teorie la practica

Incepand cu anul 2018, odata cu adoptarea Ordonantei de Guvern nr. 88/2018 de modificare a Legii insolventei 85/2014, organele fiscale si-au facut un obicei din a executa conturile debitorilor aflati in procedura insolventei.

Din dorinta de a colecta cat mai multe sume la Bugetul de stat, in procedurile de executare initiate nu a contat daca procedurile de insolventa erau reglementate de fosta lege a insolventei 85/2006, sau daca, chiar fiind solutionate sub imperiul Legii 85/2014, au fost deschise anterior modificarii acestei legi prin OG 88/2018.

Citește mai departe...

Oamenii cumpara de la oameni si in B2B

Datorita modificarilor comportamentelor de cumparare din sfera B2B, managerii de achizitii din companii vor sa gaseasca in mediul online, pe langa campanii relevante, continut care sa ii ajute sa inteleaga ce cumpara – de la caracteristici la avantaje si beneficii.

In acest context, marketingul inbound este de mult pe lista de prioritati a directorilor de marketing, iar 53% dintre acestia spun ca in acest fel obtin rezultate mai bune. Prin crearea de continut valoros si prin personalizare, specialistii de marketing din B2B pot ghida decizia achizitorilor si pot imbunatati randamentul initiativelor de marketing.

Citește mai departe...

Sondaj PwC: Romania, locul 7 in Europa Centrala si de Est dupa numarul companiilor vizate de inspectii fiscale

Peste 22% dintre companiile din Romania au fost vizate de inspectii fiscale in 2018, procent de aproape trei ori mai mare decat in 2017 sau 2016, dar sub media din Europa Centrala si de Est de 32%, potrivit unui sondaj realizat de reteaua PwC Tax Controversy & Dispute Resolution (TCDR) din Europa Centrala si de Est.

Romania se situeaza astfel pe locul 7 in regiune, primele locuri fiind ocupate de Bosnia si Hertegovina (63%), Bulgaria (48%), Polonia (48%) si Cehia (35%). Atat in Romania, cat si in celelalte state din Europa Centrala si de Est, cele mai multe inspectii fiscale au vizat impozitul pe profit si taxa pe valoare adaugata. In Romania, inspectiile au verificat in 45% dintre cazuri aspecte privind impozitul pe profit, peste media regionala de 34%, iar 36% au avut in vedere taxa pe valoarea adaugata, comparativ cu 27% la nivel de ECE.

Citește mai departe...

Studiu EY: Suprasolicitarea digitala si confidentialitatea datelor consumatorilor, principalele probleme in definirea ofertelor pentru case inteligente

- 45% dintre consumatorii intervievati cauta sa-si reduca timpul de utilizare a dispozitivelor cu acces la internet
- 72% sunt preocupati de divulgarea datelor cu caracter personal, chiar si site-urilor de incredere
- Serviciile de streaming redefinesc consumul de continut si schimba radical consumul de continut televizat traditional

In timp ce 54% dintre consumatori declara ca internetul este o parte integranta a vietii lor sociale, aproape jumatate dintre acestia (45%) cauta in mod activ sa-si limiteze timpul de utilizare a telefoanelor inteligente si a altor dispozitive cu acces la internet. Iar acest ultim procent creste la 53% in randul consumatorilor cu varsta intre 25 si 34 de ani, conform studiului EY Decoding the digital home, care evalueaza atitudinea consumatorilor fata de o serie de servicii de tehnologie, de media si divertisment si telecomunicatii (TMT) utilizate in gospodariile din patru tari: Franta, Olanda, Regatul Unit si SUA.

Citește mai departe...

Decizia CEDO privind masura confiscarii sumelor de bani nedeclarate la vama ce exced 10.000 de Euro

1. Context

La data de 22 octombrie 2019, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a pronuntat o hotarare impotriva Romaniei (Aplicatia nr. 41845/12, cazul Ozair v. Romania) prin care a constatat incalcarea art. 1 Protocol 1 din Conventie acordand aplicantului daune materiale in cuantum de 80.000 dolari.

In speta, aplicantul a aratat ca prin confiscarea sumei de 80.000 dolari pe care acesta nu a declarat-o la autoritatea vamala la intrarea in tara si prin aplicarea amenzii de 8.000 euro i-a fost incalcat dreptul la proprietate garantat de art. 1 Protocol 1 CEDO. In fata instantei nationale, dl Ozair a aratat ca detinea aceasta suma de bani din vanzarea masinii si a partii din apartament pe care le detinea in Bucuresti. Instanta nationala a respins apararile acestuia, aratand ca dl Ozair ar fi incercat sa ascunda aceste sume de bani din moment ce se aflau in bagajul personal, pentru a nu le declara, iar potrivit legii era obligatorie confiscarea sumelor ce depasesc pragul de 10.000 euro si care nu au fost declarate in mod corespunzator.

Citește mai departe...

Taxele de mediu pot fi un stimulent pentru reducerea poluarii

Influenta negativa a dezvoltarii economice asupra mediului inconjurator este un fapt recunoscut de multa vreme. Pe fondul multiplelor provocari generate de necesitatea protejarii mediului, guvernele se confrunta acum cu o presiune tot mai mare de a identifica noi modalitati de diminuare a impactului activitatilor antropice asupra mediului, fara a afecta insa cresterea economica. Este de la sine inteles ca influenta acestor masuri se va reflecta asupra activitatii producatorilor.

Materialele plastice au devenit o preocupare majora si o prioritate pentru Uniunea Europeana (UE), avand in vedere ca se produc din ce in ce mai multe produse din plastic. De exemplu, in 2016 au fost produse aproximativ 60 milioane de tone plastic la nivelul UE, potrivit Plastics Europe, de 20 de ori mai mult decat in anii ’60. Din cantitatea totala, aproape 40% consta in ambalaje din plastic. Este important de mentionat ca aceste valori nu includ si fibrele din PET, ceea ce ar presupune o majorare semnificativa a cantitatilor finale.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.