Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 31 vizitatori și nici un membru online

Articole

Principalele 5 tendinte ale anului 2019 in digital marketing

Fiecare an aduce directii noi de evolutie pentru marketingul digital. Unele dintre acestea sunt confirmate de tendintele pe termen mediu sau lung, altele se deruleaza foarte repede si se pierd pe parcurs. Ceea ce este clar este faptul ca mult din ceea ce tine de marketingul digital a ajuns la un nivel avansat de profesionalizare. Nu mai poti activa in acest domeniu fara sa cunosti platformele, tehnologia, indicatorii, mecanismele si algoritmii.

Dincolo de faptul ca marketingul digital este tot mai dinamic, acesta este tot mai prezent in strategiile companiilor. Importanta sa pentru afacerile mari sau mici va creste in urmatorii ani, dar urmatoarele tendinte vor influenta cu siguranta marketingul digital in 2019.

Citește mai departe...

Managementul riscurilor in domeniul preturilor de transfer in contextul controalelor fiscale

Managementul riscurilor in domeniul preturilor de transfer a devenit un aspect critic pentru contribuabilii romani in contextul controalelor desfasurate de autoritatile fiscale in acest domeniu. Astfel, o abordare strategica in monitorizarea si diminuarea eventualelor controverse in materie, de exemplu, prin incheierea unui Acord de Pret in Avans cu autoritatile fiscale, este esentiala.

In ultimii ani, numarul controalelor efectuate de autoritatile fiscale din Romania in domeniul preturilor de transfer a crescut semnificativ. Contribuabilii romani se confrunta cu examinari intense ale tranzactiilor desfasurate cu societati din grup si remuneratiei aplicate in cadrul acestor aranjamente, in vederea determinarii de catre autoritatile fiscale a conformitatii acestor tranzactii cu principiul valorii de piata. In cadrul unui control in domeniul preturilor de transfer, contribuabilii romani trebuie sa furnizeze informatii cuprinzatoare privind tranzactiile intra-grup, precum si analize specifice si justificari ale preturilor aplicate in cadrul acestor tranzactii.

Citește mai departe...

Implementarea mecanismului generalizat de taxare inversa, o masura necesara pentru diminuarea deficitului si imbunatatirea colectarii taxei la bugetul de stat

Reprezentantii Consiliului Economic si Financiar (ECOFIN) din cadrul Consiliului Uniunii Europene s-au reunit zilele trecute si au agreat cateva propuneri de modificare a tratamentului de TVA aplicabil anumitor activitati. Cea mai importanta dintre masurile discutate se refera la implementarea mecanismului generalizat de taxare inversa de catre statele membre care se confrunta cu decalaje majore in colectarea acestei taxe.

Datorita deficientelor din sistemul TVA, cu precadere in cazul tranzactiilor transfrontaliere, statele membre devin vulnerabile la frauda fiscala, acest fapt generand uneori consecinte grave pentru bugetele nationale.

Citește mai departe...

Guvernul incearca sa accelereaze ritmul de colectare prin acordarea de noi bonificatii pentru plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale

Avand in vedere deficitul bugetar, care la finalul primelor opt luni din anul 2018 pare ca este dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut (1,54% din PIB), si ca ritmul de colectare a creantelor fiscale de la persoanele fizice este in continuare relativ redus, stimularea platilor reprezinta o prioritate pentru Ministerul Finantelor Publice.

In prezent, persoanele fizice au obligatia prin declaratia unica sa raporteze veniturile obtinute din activitati precum:

- Cedarea folosintei bunurilor (chirii)
- Profesii libere
- Activitati independente
- Vanzare de actiuni
- Anumite activitati agricole

Citește mai departe...

Ce urmeaza dupa noile reduceri de TVA aplicabile din 1 noiembrie 2018?

De la 1 noiembrie mai multe tipuri de afaceri vor putea aplica cota redusa de TVA de 5%. Printre acestea mentionam: activitatea de restaurant si catering, cazarea in hoteluri si facilitati similare, sali de fitness, accesul in parcuri de distractii si parcuri recreative.

Ordonanta de urgenta care cuprinde si aceste noutati a fost adoptata in sedinta de Guvern din 4 octombrie. Una dintre cele mai importante masuri continute de acest act normativ consta in  aplicarea, incepand cu 1 noiembrie 2018, a cotei reduse de TVA de 5% pentru mai multe categorii de servicii, dupa cum urmeaza:

Citește mai departe...

Studiu EY: Tinerii antreprenori au nevoie de asistenta dedicata privind planificarea fiscala si de simplificare administrativa

In contextul in care peste 70 de milioane de tineri de la nivel global sunt, in prezent, fara locuri de munca si cu o rata a somajului in crestere in randul acestora, statele G20 ar trebui sa aiba in vedere acordarea de asistenta specifica pentru tinerii antreprenori in privinta planificarii fiscale si o simplificare administrativa, se arata in raportul EY, Smart taxation for young entrepreneurs: navigating tax rules and planning for growth.

Raportul EY isi propune sa evidentieze modul in care fiscalitatea inteligenta si, intr-un sens mai larg, reglementarile competitive pot sprijini si nu obstructiona tinerii antreprenori in drumul lor spre crestere.

Citește mai departe...

Analiza Deloitte: Piata de M&A este marcata de tranzactii mari

Piata de fuziuni si achizitii din Romania a avut o vara fierbinte in trimestrul al treilea, cu tranzactii a caror valoare anuntata a fost de 809 milioane de euro in total, mai mult decat dublu fata de cele 391 de milioane de euro din trimestrul al doilea. Potrivit estimarilor Deloitte, valoarea totala a pietei, inclusiv tranzactiile care nu au avut o valoare comunicata, a fost intre 1,4 si 1,6 miliarde de euro, cu aproximativ 15% mai mult decat in trimestrul al treilea din 2017.

„Suntem martorii unei efervescente in piata tranzactiilor, atat pe plan local, cat si pe plan international, cu impact asupra subsidiarelor din Romania. Tranzactiile incheiate in trimestrul III sunt indeosebi cele incepute in primele luni ale anului 2018 pe baza cifrelor din 2017 care au fost foarte bune in toate domeniile”, a spus Ioana Filipescu (foto), Partener Corporate Finance, Deloitte Romania.

Citește mai departe...

Maine, dupa facultate

Studentii de astazi formeaza un grup mult mai eterogen decat cei de acum 15 sau 20 de ani, cand majoritatea managerilor din firmele din Romania au trecut prin universitati. Si lumea de azi este mai pestrita, mai incerta si mai dificil de interpretat. Cu toate acestea, dupa multi ani de experienta si interactiune cu piata si forta de munca si cu o privire de ansamblu asupra tendintelor globale, se poate gasi firul Ariadnei pentru viitorul studentilor de astazi. Si nu voi aminti inteligenta artificiala, roboti sau data analytics, ci mai degraba ce poate diferentia individul in contextul erei digitale, ce anume poate forma un student de azi pentru maine, indiferent daca alege sa fie angajat al unei companii sau antreprenor.

Citește mai departe...

Studiu EY: Esecul incurajeaza inovarea, considera Generatia Z

ey andreea mihnea articol 2016• Peste doua treimi dintre respondentii din generatia Z spun ca li se pare mai importanta cultivarea unei curiozitati vii si a unei minti deschise la nou decat formarea unui anume set de abilitati.

Cand vine vorba de esec, Generatiei Z nu ii este teama sa il accepte. De fapt, peste 80% dintre reprezentantii Generatiei Z considera ca acceptarea esecului in cadrul unui proiect ii ajuta sa fie mai inovatori, iar 17% cred ca esecul ii face sa accepte mai usor riscuri noi, conform unui recent studiu EY derulat in randul a 1400 de persoane din Generatia Z, realizat la cea de a 22-a editie a evenimentului anual  EY „International Intern Leadership Conference” (IILC).

Citește mai departe...

Romania retrogradeaza la competitivitate economica

Anul trecut pe locul 62, anul acesta pe locul 68, Romania pierde din competitivitatea economica la nivel mondial. Asa arata, pentru tara noastra, indicele de competitivitate globala realizat de World Economic Forum. Deoarece obisnuim sa ne comparam foarte des cu tarile din regiune, merita spus, in acesta privinta, ca Bulgaria este pe locul 49, in crestere de pe locul 50, Cehia se mentine pe locul 31, Polonia scade de pe locul 36 pe locul 39, Turcia creste usor de pe locul 55 pe locul 53, Slovacia creste de pe locul 65 pe locul 59 si Ungaria creste de pe locul 69 pe locul 60.

De ce sa ne intereseze un astfel de indice? Pentru ca masoara factorii de crestere si de prosperitate pe termen lung. Ajuta decidentii politicilor publice sa identifice provocarile pe care sa le depaseasca si punctele forte pe care sa le consolideze atunci cand concep strategiile de crestere economica a tarii.

Citește mai departe...

Centrarea pe client in serviciile profesionale

Clientul generic de astazi se misca in coordonatele tehnologiei si vrea ca experienta rezultata sa-i satisfaca nevoile la un nivel superior. In mod specific clientul care are nevoie de servicii profesionale nu vrea doar o companie care sa-i ofere servicii de calitate, ci vrea sa primeasca o experienta excelenta si rezultate.

Deoarece serviciile profesionale sunt intangibile, provocarile companiilor in relatia cu clientul, printre altele, sunt urmatoarele: explicarea solutiei oferite si rolul benefic al acesteia, masurarea nivelului de satisfactie a clientului, retentia si fidelizarea acestuia, asigurarea calitatii superioarea a serviciilor si cresterea expertizei consultantilor din echipa.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.