Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 30 vizitatori și nici un membru online

Articole

Invitatie la conformare voluntara sau ultima sansa de evitare a impozitarii cu 16%

In ultima perioada, contribuabilii sunt din ce in ce mai des subiectul controalelor fiscale, mai mult de 500 de persoane fizice fiind verificate de la inceputul anului 2018 pana in prezent.

Atat contextul socio-politic local, cat si cel international vin constant cu noi elemente in vederea reglementarii acestui domeniu. Iar autoritatile din Romania au in plan dezvoltarea unei aplicatii care sa permita identificarea mult mai rapida a persoanelor fizice cu risc fiscal ridicat.

Exista o multitudine de reforme internationale privind obligatia institutiilor financiare de raportare catre autoritati a informatiilor referitoare la rezidentii proprii, iar la nivelul Uniunii Europene au fost elaborate diverse directive privind schimbul automat de informatii intre autoritatile fiscale, cooperarea administrativa in ceea ce priveste accesul autoritatilor fiscale la informatiile privind combaterea spalarii banilor etc.

Citește mai departe...

PayWell 2019: Cresterea salariala in companiile mari din sectorul privat este in medie de 9,4% in acest an, peste estimari

Salariile brute in randul companiilor private au crescut in medie cu 9,4% in acest an, potrivit studiului salarial PayWell 2019 realizat de PwC Romania. Majorarea salariala raportata pentru 2019 depaseste nivelul de 4,6%, estimat pentru acest an de catre companiile respondente in editia anterioara. Pentru 2020, companiile private anticipeaza o crestere medie a salariilor brute de 5,7%.

Cea mai mare crestere medie a salariilor in 2019, de 14%, a fost inregistrata de sectorul hotelier. De asemenea, majorari peste media tuturor sectoarelor incluse in sondaj au fost raportate de industrie +11%, leasing +10% si retail +10%. Conform Paywell 2019, salariul mediu brut in randul companiilor participante a urcat la 5.941 lei de la 5.428 lei, in 2018.

Citește mai departe...

Procedurile simplificate de vamuire - o solutie avantajoasa pentru evitarea intarzierilor provocate de incasarea efectiva a taxelor vamale in contul vamii

Importatorii romani s-au confruntat in ultima saptamana cu intarzieri in acordarea liberului de vama la diverse birouri vamale din Romania, in special in Bucuresti. Mai precis, camioanele nu au putut parasi vamile pana cand autoritatile vamale nu au confirmat efectiv primirea sumelor aferente taxelor vamale datorate in conturile proprii (intre 2-5 zile de asteptare).

In era digitala, era vitezei, 90% din operatiunile de vamuire din Romania sunt realizate in continuare in procedura normala, din pacate. Adica prezenta fizica a mijloacelor de transport in vami este necesara, efectuarea controalelor fizice trebuie sa se realizeze in programul de lucru al ofiterilor vamali, plata sumelor aferente taxelor de import trebuie confirmata de biroul vamal.

Citește mai departe...

Ce schimbari importante aduce pe piata muncii din Romania Directiva privind asigurarea echilibrului dintre viata profesionala si cea private

Recent intrata in vigoare, Directiva privind echilibrul dintre viata profesionala si cea privata  are ca obiectiv cresterea gradului de participare pe piata muncii a femeilor, a parintilor si a oricaror categorii de angajati care au in ingrijire rude sau alte persoane cu care locuiesc, prin reglementarea unor formule de lucru flexibile si a concediilor pentru motive familiale.

Care sunt insa obligatiile stabilite in sarcina angajatorilor si cum ar trebui sa se pregateasca acestia?

Citește mai departe...

Pe ce sa ”pariezi” ca sa castigi in marketingul B2B (partea a 2-a)

Daca in prima parte a articolului despre tacticile cheie din marketingul B2B am vorbit despre branding si initiative de brand, despre cat de puternic este video marketingul si cat de important este marketingul de continut, vom continua cu alte trei zone esentiale pe care este bine sa se concentreze toate companiile care vor sa obtina rezultate in mod eficient.

1. Experimentarea cu tehnologiile emergente
Nici o lista de lista de tendinte cu privire la tacticile de marketing B2B nu se poate considera relevanta fara a acorda atentie si tendintelor si tehnologiilor emergente. Este vorba despre tehnologii precum cautarea vocala, inteligenta artificiala (AI), automatizarile de tot felul, chatbotii, realitatea virtual si augmentata (VR&AR) si Internetul Lucrurilor (IoT), printre multe altele.

Citește mai departe...

Romania, singura tara din UE care nu a reusit sa elimine dubla impunere pentru niciunul dintre cazurile inchise in anul 2018

In contextul planului de actiune BEPS, tarile au agreat sa implementeze anumite masuri care sa asigure rezolvarea disputelor internationale legate de aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri intr-o maniera rapida, eficienta si adecvata. Drept urmare, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si-a propus sa monitorizeze anual statusul procedurilor de acord amiabil de la nivelul fiecarei tari. Publicat recent, raportul OCDE pentru anul 2018, care ne arata numarul de proceduri de acord amiabil initiate in fiecare tara precum si numarul de cazuri solutionate, plaseaza Romania pe ultimele locuri in Europa.

Citește mai departe...

Cum orchestram tehnologiile de automatizare si resursele umane pentru sustinerea transformarii digitale?

Mai mult decat un program de imbunatatire a performantei organizatiilor, transformarea digitala descrie o miscare la nivel de societate, o incorporare a tehnologiei in toate aspectele vietii personale si profesionale cu scopul de a accesa un nivel superior de conectare, flexibilitate, analiza si cunoastere.

In acest context mai larg, tehnologiile de automatizare reprezinta un motor de crestere a gradului de transformare digitala prin impactul pe care il au asupra modului in care oamenii se raporteaza la activitatile lor.

Citește mai departe...

Integrati marketingul in procesul de vanzare ca sa vindeti eficient

Deoarece clientii sunt din ce in ce mai informati si au la dispozitie o multime de optiuni, este esential ca echipa de marketing sa furnizeze oportunitati care sa converteasca in vanzari. In acest context, nu mai putin de 63% dintre specialistii de marketing spun ca obiectivele lor sunt direct legate de vanzari. De aceea rata de conversie a oportunitatilor generate de marketing (MQL) in oportunitati de vanzare (SQL) a devenit un indicator foarte important in numeroase domenii B2B.

Cu toate acestea, studiile companiilor de specialitate arata ca rata medie de conversie a MQL in SQL este de doar 13%. Deci, ce este de facut pentru a remedia aceasta situatie? Urmatorii trei pasi, odata implementati, vor conduce la aliniere si eficienta.

Citește mai departe...

Companiile care vor sa aplice restructurarea obligatiilor bugetare trebuie sa notifice ANAF pana la 30 septembrie, pentru a nu se expune riscului insolventei

Companiile cu datorii de peste un milion lei la bugetul de stat la 31 decembrie 2018, aflate in dificultate financiara, trebuie sa depuna pana la 30 septembrie 2019 notificarea privind intentia de a aplica pentru masura de restructurare financiara, au aratat reprezentantii D&B David si Baias si ai PwC Romania in cadrul unui eveniment dedicat mediului de afaceri referitor la aplicarea masurii de restructurare prevazute de Ordonanta Guvernului nr.6/2019.

Citește mai departe...

Noi cerinte din partea BNR privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului

In data de 9 septembrie 2019 a intrat in vigoare Regulamentul nr. 2/2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, emis de catre Banca Nationala a Romaniei, care abroga vechiul regulament aplicabil, respectiv Regulamentul BNR nr. 9/2008.

Cine trebuie sa respecte noile cerinte

Noua reglementare se adreseaza unei categorii insemnat mai extinse de entitati ce trebuie sa respecte prevederile acesteia si implicit care urmeaza a implementa noi reguli interne in vederea prevenirii si combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului. Astfel, regulamentul nou este aplicabil atat institutiilor de credit si sucursalelor acestora, cat si institutiilor de plata, institutiilor emitente de moneda electronica, precum si institutiilor financiare nebancare inscrise in Registrul special al BNR ori in Registrul general al BNR care au si statut de institutie de plata sau institutie emitenta de moneda electronica.

Citește mai departe...

ANAF va solicita dizolvarea anumitor societati care nu indeplinesc conditiile prevazute de lege privind pozitia activului net

Autoritatile fiscale intentioneaza sa formuleze actiuni de dizolvare impotriva tuturor societatilor care au un activ net mai mic decat jumatate din capitalul social pentru doi ani consecutivi. Pe baza datelor financiare disponibile, 39% din societatile din Romania nu indeplineau acest criteriu la sfarsitul anului 2017.

Inca din anul 2006, legea societatilor 31/1990 prevedea ca activul net al unei societati trebuie sa inregistreze o valoare cel putin egala cu jumatate din capitalul social. Pentru societatile care nu respecta aceasta regula timp de 2 ani consecutiv, partile interesate (inclusiv autoritatile fiscale) pot solicita dizolvarea societatii.

Citește mai departe...

De ce trebuie sa inregistrezi beneficiarul real al unei societati? Schimbari legislative importante

In data de 18 iulie 2019 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Legea 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Romania fusese in prealabil atentionata cu privire la posibila incidenta a unei proceduri de infringement ca urmare a netranspunerii Directivei (UE) 2015/849 a Parlamentului European si a Consiliului din 20 mai 2015 privind prevenirea utilizarii sistemului financiar in scopul spalarii banilor sau finantarii terorismului (“Directiva AML 4”), astfel incat Legea 129/2019 vine sa aduca mult asteptate clarificari in domeniul privat, atat cu privire la regulile aplicabile in materia cunoasterii clientelei, cat si in materia identificarii beneficiarului real, aducand schimbari de o importanta majora pentru societati in ceea ce priveste obligatia acestora de a face publice mai multe informatii cu privire la structura actionariatului si a beneficiarilor reali ai societatilor respective.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.