Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 103 vizitatori și nici un membru online

Articole

Transformarea digitala a serviciilor de audit

Sub impactul tehnologiei, industriile din lumea intreaga se transforma mai repede decat oricand. Ceea ce parea rupt din filmele Sci-Fi la inceputul anilor 2000 devine realitate in prezent. Dincolo de avantajele evidente pe care exploatarea datelor le ofera, sunt exprimate tot mai multe reticente in ce priveste felul in care acestea sunt analizate, utilizate si stocate.

Citește mai departe...

Oportunitatile sunt dincolo de limitele abordarii defensive

Putem vedea lumea in multe feluri. Daca este sa o privim din perspectiva castig-pierdere atunci putem vedea o lume de oportunitati sau o lume de riscuri. Consecinta? Vom avea o abordare ofensiva sau defensiva in deciziile si actiunile noastre atat personale cat si de business.

In situatii de criza vom actiona automat in functie de perspective adoptata dintre cele doua. Rezultatele vor fi diferite, de aceea acest articol subliniaza avantajele abordarii ofensive care inseamna: pariul pe potential, hotararea de a valorifica oportunitatile, transformare si invatare continua.

Citește mai departe...

Riscuri asociate revenirii la munca de la birou – o alta fata a monedei

Masurile de relaxare resimtite aproape in intreaga Europa isi au ecoul si in Romania, astfel incat din ce in ce mai multe companii le permit angajatilor sa se reintoarca la birou adoptand, asa cum este normal, anumite masuri sporite de protectie sanitara.

Un factor care poate sa treaca adesea neobservat este riscul la care se expun companiile din punct de vedere al atacurilor informatice. Acest risc era unul ridicat inca dinainte de pandemia de COVID-19, iar un raport al FBI arata ca, la nivel global, pe intreg anul 2019 pierderile cauzate de atacuri informatice s-au ridicat la 3,5 miliarde USD, iar de la inceputul anului 2020 pana in prezent, aceste activitati ilicite au crescut cu 37% lunar.

Citește mai departe...

Criza COVID si auditul financiar

Din cauza scalei pandemiei globale creata de virusul SARS COVID-19, modalitatea de realizare a auditului s-a schimbat. Anumite provocari au fost si vor fi intampinate de auditori. In sensul adresarii acestor provocari, Comisia Europeana pentru Supravegherea Asociatiilor Auditorilor subliniaza cele mai importante zone care sunt relevante pentru asigurarea calitatii serviciilor de audit, dupa cum urmeaza:

Citește mai departe...

Un salariu minim decent – o noua politica a Uniunii Europene

Salariile minime in statele membre ale Uniunii Europene (UE) au variat de la 312 EUR la 2,142 EUR in luna ianuarie 2020, conform datelor Eurostat. In Romania, salariul minim este de 2.230 lei, adica, aproximativ, 460 EUR, care ne pozitioneaza mult sub media europeana.  

Inca de la inceputul anului, UE a cochetat cu ideea de a introduce un salariu minim la nivelul statelor membre si, in acest sens, a fost lansata o consultare cu partile interesate, menita sa vina cu o propunere concreta pana in toamna acestui an.

Citește mai departe...

Studiu EY: Sectorul energiei regenerabile da semne ca-si revine rapid, in pofida impactului COVID-19

- Energia regenerabila are un potential mai sigur pentru investitiile pe termen lung
- Schimbarile climatice si considerentele ecologice incurajeaza cresterea investitiilor in energia regenerabila
- SUA si Spania urca semnificativ in clasament, pe locurile 1 si, respectiv, 11

In pofida incetinirii economiei globale provocata de COVID-19, este de asteptat ca sectorul energiei regenerabile sa isi revina rapid, avand in vedere faptul ca factorii pe termen lung care favorizeaza investitiile raman puternici, se arata in raportul EY - Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI). Cea mai recenta editie a studiului ia in considerare potentialul impact al pandemiei, analizand rezistenta la soc a tarilor participante, atat din punct de vedere sanitar, cat si economic.

Citește mai departe...

Digitalizarea, un element esential in vanzarile B2B

COVID-19 a distrus vieti si comunitati si continua sa faca acest lucru in multe tari din intreaga lume. Desi ravagiile din sanatate ale pandemiei sunt departe de a fi gestionate, este clar ca prin consecintele sale economice impactul negativ este unul si mai grav.

Pentru managerii de vanzari care se gandesc cum sa reactioneze la acest context foarte complicat, grija fata de oamenii si clientii lor trebuie sa fie o prioritate. Managerii trebuie sa schimbe modul in care companiile vand, pentru a se adapta noilor obiceiuri ale clientilor si perioadei economice actuale.

Citește mai departe...

Top 5 greseli comune facute inainte sau in timpul unui incident informatic

Dinamica societatii si tehnologizarea tot mai evidenta a tuturor ramurilor de care omul modern se loveste zi de zi a creat cadrul favorabil aparitiei si dezvoltarii unui fenomen care nu mai este deloc nou in Romania: criminalitatea informatica. Fie ca isi are originea in tara noastra, fie ca o “importam”, din ce in ce mai multe persoane fizice sau juridice cad victima si, nu de putine ori, pierderile sunt greu de recuperat.

Citește mai departe...

Companiile raman optimiste in privinta planurilor de investitii straine directe, in pofida ingrijorarilor legate de COVID-19

- Investitorii vor prefera tarile care au acordat pachete solide de stimulente pentru combaterea crizei COVID-19

- Franta depaseste Regatul Unit, devenind pentru prima data cea mai atractiva tara din Europa pentru proiecte de investitii

- 65% dintre proiectele de investitii straine directe anuntate in 2019 sunt in curs de finalizare

- Sapte dintre principalele zece tari din lume din care provin investitiile se afla in Europa

Citește mai departe...

Cadrul temporar pentru ajutoare de stat pentru sprijinirea economiei din Uniunea Europeana sufera modificari pentru a doua oara in contextul focarului de infectie cu COVID-19

Contextul evolutiei economiei globale pune sub semnul intrebarii care va fi momentul redresarii cu adevarat al acesteia. Un termen rezonabil si foarte optimist era probabil pana la sfarsitul acestui an, dar exista multe semne de ingrijorare pentru Uniunea Europeana tinand cont de rezultatele de pana acum. Acesta este motivul pentru care cadrul temporar pentru ajutoarele de stat pentru sprijinirea economiei din Uniunea Europeana sufera modificari pentru a doua oara in contextul focarului de infectie cu COVID-19.

Citește mai departe...

Redeschiderea si pivotarea afacerilor

La 10 saptamani dupa ce, multe companii, a fost nevoie sa-si inchida activitatea si sa trimita angajatii in somaj tehnic, acum li se cere sa-si reporneasca operatiunile cu promisiunea chiar a unui ajutor din partea statului. Starea de urgenta a devenit stare de alerta, iar provocarea redeschiderii si continuarii afacerilor este puternic legata de evolutia pandemiei, dar si de actiunile care urmeaza la nivel social, politic si fiscal.

Citește mai departe...

Cele 5 calitati ale liderului necesare in economia afectata de pandemie

Cand auzim leadership fiecare se gandeste la o persoana sau macar la un portret robot de lider. Avem imagini predefinite despre ce inseamna un lider si il recunoastem repede. Exista posibilitatea unor actualizari experientiale, dar cel mai usor operam cu prefabricate mentale.

Pentru cei din generatia X (1961-1981) liderul inca mai este cineva care le spune oamenilor ce sa faca intr-un mod relativ convingator, conduce directiv, nu ia in considerare parerile angajatilor, se alege dintr-un mic grup care si-a facut loc prin labirintul organizational si sta in birourile ”de sus”. Chiar daca mai sunt si exceptii, de obicei, pentru aceasta generatie modelul perceptual consacrat de leadership corespunde in linii mari acestui tipar.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2019 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

 

 

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2020 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.