Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 23 vizitatori și nici un membru online

Este directorul financiar al doilea CEO?

Directorii financiari au adesea responsabilitati diverse, care se pot insirui pe o lista lunga. Desi rolul lor principal este sa protejeze valoarea companiei, ei pot juca, de asemenea, un rol important in optimizarea si cresterea valorii acesteia. Cu toate acestea, s-a consacrat ca, mai ales prin raportarea financiara, mai ales unul dintre aceste posibile roluri sa fie asumat de catre directorii financiari: protejarea valorii.

Dar in noua normalitate, directorii financiari ar trebui sa se opreasca din a mai gandi doar intr-un mod liniar de tipul “unde suntem acum” si pana „unde incercam sa ajungem”. In schimb, ei ar trebui sa sondeze viitorul si sa priveasca dincolo de „acum” si la ce „urmeaza imediat dupa aceea”. Exista trei arii pe care directorii financiari este necesar, asadar, sa se concentreze:

1. Construirea increderii in tehnologie

Sa construiesti incredere in Inteligenta Artificiala (AI) este dificil intr-un mediu in care guvernanta corporativa, controalele, cerintele standardelor profesionale si reglementarile inca se lupta sa tina pasul cu ritmul schimbarii generat de tehnologie. Cu toate acestea, rezervele ar putea fi mai degraba o reflectare a lipsei de intelegere cu privire la modul in care functioneaza aceste noi platforme software.

O perspectiva alternativa este ca Inteligenta Artificiala si Machine Learning pot creste credibilitatea si acuratetea informatiilor, mai degraba decat sa le diminueze. E mai sigur sa tragi o concluzie dupa analiza unor seturi mari de date realizata cu instrumente software, decat sa te bazezi pe o persoana care sondeaza un singur set de date si care poate introduce propriile erori de judecata in ecuatie.

2. Transformarea modelului de operare si de raportare financiara

Datorita tehnologiei se asteapta o schimbare majora catre un model de operare si raportare financiara mai inteligent si mai deschis. Mai mult de jumatate din sarcinile financiare si de raportare efectuate in prezent de oameni sunt estimate a fi efectuate de roboti in urmatorii trei ani. Din acest punct de vedere se disting doua prioritati:

• Alegerea unui partener sau definirea unei strategii de servicii gestionate extern, pentru a atinge obiective de transformare digitala: multe activitati de raportare recurente ce tin pe procese, de reglementare si de conformitate ar putea sa nu fie gestionate intern, ci preluate de profesionisti in domeniu si furnizori acreditati de astfel de servicii.

• Mutarea functiei financiare si a raportarii in cloud: Este clar acum pentru companii faptul ca acet cloud reprezinta mai mult decat un spatiu de stocare pentru volume mari de date, ci este si un spatiu de inter-relationare a tehnologiilor. De exemplu AI implica capacitati uriase de procesare, iar cloud-ul este infrastructura care o face posibila. La randul sau, AI joaca un rol important in analiza avansata, permitand departamentului financiar sa obtina informatii prin simularea aspectelor inteligentei umane si analizarea unor cantitati mari de date.

3. Regandirea rolurilor de conducere si a competentelor financiare

Acum 5 ani cerintele pentru succesul unui director financiar erau diferite de cele care sunt relevante acum. Construirea unor relatii puternice cu liderii celorlalte departamente ale companiei trece prin transformari importante ce marcheaza, de exemplu, o colaborare mai redusa cu directorul de resurse umane. Construirea unei bune relationari cu liderii celorlalte departamente deschide insa calea unei bune colaborari si acceptarii schimbarii.

Directorii financiari trebuie sa-si recalifice oamenii, pentru a-i inzestra cu capacitatile de care probabil vor avea nevoie in viitoarea functie financiara. Actiunile importante ar putea include realizarea unei evaluari pentru identificarea deficitului de competente existente ale personalului si dezvoltarea de noi stimulente pentru a incuraja personalul din departamentul financiar sa invete noi competente. Dar, pe langa o experienta de invatare, liderii departamentului financiar trebuie sa dezvolte o cultura a invatarii continue.

In loc de concluzie

Pandemia COVID-19 reprezinta o provocare semnificativa pentru directorii financiari si echipele departamentelor financiare. Liderii acestora trebuie sa priveasca inainte si sa gandeasca viitorul pe termen lung din perspectiva transformarilor pe care le aduce digitalizarea. Liderii cu viziune din domeniul financiar sunt atenti la aceste transformari si privesc dincolo de rolul lor traditional deoarece vor sa furnizeze valoarea pe care factorii interesati o asteapta.

Recomandari pentru Directorii Financiari:

• Adoptati tehnologiile relevante ca sa fiti furnizori de valoare
• Apelati la un furnizor acreditat de solutii software performante
• Reinstruiti oamenii pentru folosirea acestor tehnologii
• Construiti incredere cu liderii departamentelor companiei
• Construiti o cultura a invatarii continue

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.