Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 288 vizitatori și nici un membru online

Articole

Schimbari pentru societatile pe actiuni din Romania

Din 6 decembrie 2024, intra in vigoare o serie de modificari la Legea Societatilor 31/1990. Acestea vizeaza, in principal, flexibilizarea organizarii si desfasurarii adunarilor generale, precum si eliminarea unor formalitati excesive legate de actele constitutive pentru toate formele de societati.

Cele mai importante modificari aplicabile societatilor pe actiuni includ:

Citește mai departe...

HR-ul in 2025: Ce va ramane la fel si ce se va schimba

De cel putin cinci ani, domeniul Resurselor Umane (HR) trece printr-o revolutie accelerata, alimentata de progresele tehnologice si de schimbarile din asteptarile angajatilor.

Desigur cu totii am observat transformari semnificative, dar nimic nu se compara cu impactul pe care inteligenta artificiala (IA) il are asupra gestionarii potentialului uman.

Citește mai departe...

De la feedback la feedforward. De la cine esti la cine vrei sa fii.

Feedback-ul, desi este unul dintre cele mai utilizate instrumente in mediul profesional, ramane un concept care poate genera anxietate si confuzie, atat pentru cei care il ofera, cat si pentru cei care il primesc. Este o oglinda, un moment de introspectie, dar si o sansa de a corecta directia.

Feedback-ul reprezinta schimbul de informatii intre doua sau mai multe parti, prin care se ofera observatii, sugestii sau reactii in scopul imbunatatirii performantei, comportamentului sau intelegerii reciproce.

Citește mai departe...

In 2025, antreprenorii romani isi vor diversifica sursele de venit, in contextul dificil al evolutiei economiei, iar concentrarea ramane pe dezvoltarea angajatilor

Raportarea Financiara la Antreprenori, ed. a-V-a

Evolutia economiei romanesti in ceea ce priveste dezvoltarea IMM-urilor in anul care vine sta sub semnul intrebarii, caracterizata mai degraba de un context nefavorabil si domolit, pe de o parte a stagnarii de investitii, pe de alta a presiunii asupra companiilor mici si mijlocii datorata lipsei de predictibilitate si inerentelor masuri de majorare a taxelor dar si a birocratiei administrative si de raportare fiscala suplimentara, se arata in rezultatele Studiului „Raportarea Financiara la Antreprenori”, editia a-V-a, 2024, organizat de Trusted Advisor Strategy & Finance, compania romaneasca de contabilitate si strategie financiara, condusa de Ioana Arsenie, strateg financiar.

Citește mai departe...

Munca la distanta in contextul BEPS 2.0: provocari si implicatii fiscale pentru angajati si angajatori

Digitalizarea economiei globale si adoptarea accelerata a muncii la distanta au determinat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) sa initieze The Base Erosion and Profit Shifting, cunoscut deja ca BEPS 2.0, un set de reguli de planificare fiscala menite sa impiedice companiile sa exploateze lacunele din legile fiscale nationale ca modalitate de a evita plata taxelor. In timp ce conceptul de baza permanenta (Permanent establishment - PE) ramane un aspect important, munca la distanta introduce noi straturi de complexitate fiscala, care necesita o atentie sporita din partea companiilor.

Citește mai departe...

Gandirea critica a deciziilor manageriale

Volumul mare de informatii si dezvoltarea rapida a tehnologiilor impun liderilor si angajatilor sa isi perfectioneze abilitatile de gandire critica si luare a deciziilor.

Pe masura ce organizatiile gestioneaza o cantitate enorma de date si un flux continuu de informatii, provocarea nu este sa se piarda in detalii, ci sa extraga esentialul ca sa ia decizii corecte si informate.

Citește mai departe...

Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendinte si preocupari la nivel european

Devenite de mare actualitate si, in acelasi timp, subiecte sensibile, reglementarea lucrului la distanta si, respectiv, impozitarea muncii transfrontaliere incep sa preocupe din ce in ce mai mult pe plan national, tarile membre UE, dar si la nivelul Comisiei Europene. Chiar daca pare ca a fost usor lasata deoparte, este probabil ca, odata cu numirea noilor comisari europeni (care se va finaliza in cursul lunii noiembrie a.c.), analiza optiunilor de impozitare a muncii transfrontaliere la distanta in tarile UE sa fie reluata. Fiind un subiect complex, aflat in continua evolutie si avaind in vedere cresterea popularitatii muncii la distanta si a telemuncii, autoritatile locale si europene sunt de acord ca reglementarile fiscale actuale trebuie completate, astfel incat au aparut initiative recente menite sa aduca necesare si obligatorii clarificari.

Citește mai departe...

Ajustarile voluntare de preturi de transfer in contextul amnistiei fiscale – oportunitati si conformitate

Cresterea gradului de colectare a impozitelor si, implicit, a veniturilor la bugetul de stat, este unul dintre obiectivele principale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pe care institutia il are in vedere, constant si prioritar. In plus, numarul de inspectii fiscale in Romania a crescut semnificativ in ultimii ani, ceea ce subliniaza importanta conformarii fiscale proactive.

Citește mai departe...

Raportarea ESG si durabilitatea unei companii romanesti in mediul de business

Wolftheiss Roman Mustatea Lazar articolDurabilitatea in mediul de business

Dezvoltarea durabila sustine reconcilierea intre avansul economic si social, fara a compromite echilibrul natural al planetei.

Una dintre cele mai cunoscute definitii a dezvoltarii durabile este cea data de catre Comisia Brundtland (anterior cunoscuta drept Comisia Mondiala pe teme de Mediu si Dezvoltare) in raportul sau din 1987 "Viitorul nostru comun", si anume: " Dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoilor de azi fara a sacrifica abilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi".

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2024 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

Modular Services logo alb portal

 

 

 

 

 

Vialto logo portal bun

 

 

Dynamic Learning logo bun portal

 

Vertik logo nou portal

 

 

 

Auditcont Exal logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 


Valoria logo2 

 

 

  

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.