Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 176 vizitatori și nici un membru online

Articole

Cum masuram corect rentabilitatea investitiilor in training-ul angajatilor?

Pe masura ce se apropie perioada de bugetare anuala, companiile cauta modalitati mai eficiente de a aloca resurse si de a asigura rentabilitatea superioara a investitiilor pentru instruirea si dezvoltarea angajatilor. Managementul programelor de training presupune utilizarea unor tehnici practice pentru evaluarea impactului asupra cunostintelor, abilitatilor, performantei si randamentului investitiei din partea companiei.

Citește mai departe...

Analiza REI – Peste 5 mld. EUR au la dispozitie autoritatile publice pentru investitii in modernizarea si dezvoltarea oraselor si comunelor din Romania in aceasta toamna

Sunt fonduri pentru infrastructura rutiera, energie regenerabila, mobilitate si regenerare urbana

• Nu mai putin de 13 scheme de finantare au la dispozitie autoritatile publice locale in aceasta toamna;
• Din totalul celor peste 80 de specialisti REI Grup, aproximativ jumatate sunt responsabili de scrierea, implementarea si monitorizarea proiectelor pentru autoritatile publice;
• Lista principalelor scheme de finantare dedicate autoritatilor publice locale.

Citește mai departe...

Sondaj PwC: Companiile se asteapta la simplificarea controalelor fiscale dupa implementarea RO e-factura care devine obligatorie din 2024 in relatiile B2B

Majoritatea companiilor respondente in cadrul unui sondaj realizat de PwC Romania se asteapta la simplificarea controalelor fiscale dupa ce va fi implementata facturarea electronica in relatia dintre companii (B2B) care devine obligatorie din 2024.

Astfel, 85% dintre cei care au raspuns cred ca RO e-Factura va contribui la dezvoltarea mecanismului de verificare documentara al ANAF, respectiv a controalelor la distanta, de tip desk – audit, iar 56% spun ca vor fi reduse solicitarile echipelor de control in timpul inspectiei fiscale.

Citește mai departe...

Calatoriile de afaceri: Cat cheltuiesc angajatorii romani pe diurne si ce trebuie sa stie angajatii care calatoresc in interes de serviciu

Intr-un peisaj economic dinamic, calatoriile de afaceri au devenit un factor cheie in dezvoltarea companiilor si in consolidarea relatiilor comerciale. Astfel, aspectele referitoare la diurne devin importante, atat pentru angajatori, cat si pentru salariati. Indemnizatia de delegare zilnica neimpozabila in Romania este setata la un plafon maxim de 57,5 lei pe zi si in limita a 3 salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat. Conform Accace Romania, majoritatea angajatorilor din sectorul privat stabilesc nivelul diurnelor la limita superioara a plafonului neimpozabil. Prin comparatie, in majoritatea statelor membre UE, indemnizatia de delegare zilnica este de 35 euro pe zi, cu un maxim neimpozabil de 87,5 euro pe zi, in limita a 3 salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat.

Citește mai departe...

Patru greseli majore in managementul schimbarii

Schimbarea este inevitabila si este esentiala pentru supravietuirea si succesul organizatiilor. Cu toate acestea gestionarea schimbarii este o provocare pentru multe echipe de top management. Potrivit unei cercetari efectuate de Institutul de Management si Dezvoltare Organizationala (IMDO), 70% din proiectele de schimbare nu reusesc sa isi atinga obiectivele, in mare parte din cauza erorilor de management. Acelasi studiu subliniaza importanta unei abordari atent organizate a schimbarii in mediul de afaceri.

Citește mai departe...

Invatarea continua ”se vede” in productivitate

Potrivit Eurostat, productivitatea muncii pe ora lucrata in Romania a fost de 71,8% comparativ cu media europeana in anul 2022. State of Global Workplace, studiu realizat de Gallup in acelasi an, spune ca 35% dintre angajatii romani sunt implicati la locul de munca, valoare ce depaseste cu 12 puncte procentuale media globala de 23%. Mai mult, datele Gartner arata ca, in 2023, 60% dintre specialistii din HR sustin ca au ca prioritate crearea de programe pentru dezvoltarea liderilor, alocand bugetele de training necesare pentru dezvoltarea angajatilor.

Citește mai departe...

Criza talentelor in era digitala devine preocuparea nr. 1 la varful companiilor

EY Claudia Sofianu articol 20In contextul noilor provocari oferite de inovatia digitala si de aparitia tehnologiilor emergente, precum realitatea virtuala, metaversul sau inteligenta artificiala, care au dus la revolutionarea modului in care organizatiile interactioneaza cu clientii lor, strategiile de digitalizare si inovatie sunt umbrite de intrebari practice spinoase. Cine are capacitatea necesara sa transpuna aceste noi valente ale lumii digitale in rezultate tangibile in cadrul unei organizatii sau cine si cum poate asigura in cadrul organizatiei talente durabile, motivate si care sa posede competentele viitorului, sunt doar doua dintre acestea.

Citește mai departe...

Prezent si viitor in profesia de consultant. La ce sa se astepte tinerii economisti si de ce sa opteze pentru zona consultantei financiare, a auditului si a contabilitatii?

„La vremuri noi, oameni noi!”, dar oamenii „noi” trebuie sa lucreze cu cei „vechi” si invers, ar fi continuarea celebrei sintagme din literatura romana. Pentru ca experienta trebuie intotdeauna dublata de energie si entuziasm. Intrebarea este cum sa ii atragem in domeniu pe tinerii care considera profesiunile de consultant fiscal, auditor sau contabil ca fiind mai putin atractive?

Citește mai departe...

Rolul psihologiei in managementul eficient al schimbarii

Stiati ca numai 34% dintre initiativele de schimbare isi ating obiectivele? Dar ca un studiu realizat de Gartner a aratat ca dorinta angajatilor de a sprijini schimbarea in companie s-a prabusit de la 74% in 2016, la 43% in 2022?

Intr-o piata in care presiunea competitivitatii creste constant, 79,7% dintre companii spun ca trebuie sa faca schimbari majore ale modelului de afaceri la fiecare 2-5 ani pentru a supravietui. Astfel liderii de business trebuie sa ghideze schimbarea organizatiilor pentru a permite adaptarea la tendintele pietei, la progresele tehnologice si la noile cerintele ale clientilor.

Citește mai departe...

Metodologia Lean si inteligenta artificiala

Intr-o era in care tehnologia avanseaza cu pasi repezi, combinatia dintre Metodologia Lean si inteligenta artificiala (IA) deschide noi orizonturi pentru imbunatatirea eficientei operationale si a performantei in afaceri.

Aceasta alianta intre filozofia Lean si puterea de calcul a inteligentei artificiale poate aduce transformari semnificative asupra modului in care companiile isi desfasoara activitatea, facilitandu-le accesul mai usor decizii informate si la rezultate de exceptie. De aceea este util sa trecem in revista tipurile de Lean si plus-valoarea creata prin integrarea acestora cu IA.

Citește mai departe...

Sistemul de garantie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile intra in vigoare la 30 noiembrie 2023. Cele mai importante aspecte de luat in considerare

In Romania, sistemul de garantie-returnare („SGR”) trebuie sa devina functional, conform prevederilor legale, incepand cu data de 30 noiembrie 2023, data de cand consumatorii vor plati o garantie de 0,50 RON la cumpararea unei bauturi imbuteliate urmand ca, dupa golirea ambalajului, sa il duca intr-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianti pentru a primi valoarea garantiei platite initial.

Citește mai departe...

Impactul AI: Motivatia trece de la ”a face” la ”a fi”

Care este unul dintre subiectele fierbinti ale acestor zile? Dincolo de modificarile la Codul Fiscal, as spune ca este povestea de ”dragoste-si-ura” pe care o avem cu Inteligenta Artificiala (AI).

Multi ii saluta aparitia si ii folosesc la maximum potentialul. Altii o vad drept cea mai mare amenintare cu care umanitatea s-a confruntat vreodata.

In lumea afacerilor, progresele pe care le face tehnologia bazata pe inteligenta artificiala continua sa remodeleze modul de lucru, crescand productivitatea si chiar generand concedieri, ici si colo, in anumite domenii de activitate.

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.