Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 55 vizitatori și nici un membru online

Articole

Sustenabilitate, insa nu doar pe banii nostri

Pandemia ne-a dat ocazia descoperirii unor intrebari pe care doar situatiile limita le impun. Posibilitatea contactarii virusului a condus la crize existentiale. Ne-au cotropit intrebarile: Ce pot sa fac cu timpul pe care il mai am in cazul unei fatale contaminari? Ne-a fost stimulata recunostinta in cazul unui final fericit: Cum pot sa-mi aloc mai bine timpul si banii pentru cauze sustenabile la nivel personal si comunitar?

Citește mai departe...

Ce este rezilienta si cum ajuta companiile

Alaturi de criza, cuvantul care este mereu repetat in prezentarea realitatii economice din 2021 este rezilienta. Avem rezilienta de categorie, a IMM-urilor la impactul COVID. Avem rezilienta de industrie, a companiilor din HORECA la masurile de restrictie. Si, in sfarsit, avem rezilienta de tara, prin Planul National de Redresare si Rezilienta la impactul general al pandemiei asupra economiei.

Cu alte cuvinte se intelege ca daca virusul e cauza crizei, rezilienta e antidotul acesteia. Si totusi, dincolo de concept sunt multe alte atribute care ajuta IMM-urile, HORECA sau Romania la nivel de rezilienta. Dintre acestea principalele 5 cele mai relevante pentru rezilienta unei companii sunt dupa cum urmeaza:

Citește mai departe...

CEO Survey PwC Romania: Intentia de a face mai multe angajari, la minimul ultimilor 7 ani

Mai putin de jumatate (46%) dintre directorii generali din Romania prevad o crestere a numarului de angajati in urmatoarele 12 luni, reiese din datele raportului PwC CEO Survey Romania 2021. Ponderea liderilor de companii care intentioneaza sa faca mai multe angajari a coborat, astfel, la minimul ultimilor sapte ani, dupa ce urcase la 61% in 2017 si se plafonase la 53% intre 2018 si 2020.

Intr-un orizont de timp mai indepartat, optimismul revine si 80% dintre directorii generali din Romania estimeaza ca vor avea mai multi salariati in urmatorii trei ani. Procentul este semnificativ peste nivelul din tarile Europei Centrale si de Est, unde circa doua treimi dintre respondenti impartasesc aceeasi opinie.

Citește mai departe...

Drumul spre echitatea fiscala: statie sau destinatie?

Un impozit global pe profit la o rata ”minima” de 15%, asa cum s-au angajat recent 132 de state membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), ar aduce venituri suplimentare de peste 150 de miliarde de dolari anual guvernelor din intreaga lume. Acest lucru ar genera mai multi bani pentru state, care nu ar veni, insa, singuri, ci insotiti de incertitudini si potentiale riscuri. Doar ca, asa cum o arata cele mai recente declaratii, ”reforma fiscala a secolului”, cum a fost numita aceasta masura, ar putea insemna, in primul rand, ca sumele mari vor reveni in continuare celor mai puternici, intr-un moment in care tarile mici se vad oricum deposedate de bani, prin structurile si schemele de profit existente in paradisurile fiscale. In al doilea rand, se traduce prin cresterea poverii fiscale pentru investitii peste tot in lume. Cu alte cuvinte, da, noua politica limiteaza puterea paradisurilor fiscale, dar va reusi ea sa construiasca echitatea fiscala, asa cum clameaza? Va grabi redresarea economica globala?

Citește mai departe...

Analiza sectoriala EY Romania: Randamentele asteptate de investitori releva un optimism moderat in piata, pe fondul ingrijorarilor legate de noile mutatii ale virusului

• In majoritatea sectoarelor din Romania, randamentele asteptate de investitori nu au prezentat fluctuatii semnificative in cel de-al doilea trimestru din 2021, comparativ cu prima parte a anului

Costul capitalului a urmat o evolutie relativ stabila in cel de-al doilea trimestru al anului 2021, dupa tendinta usor crescatoare inregistrata in prima parte a anului, conform analizei sectoriale EY Romania.

Citește mai departe...

Principii pentru a creste viitorii lideri ai companiei

Foarte des se intampla, in special in conversatii informale, ca diversi reprezentanti ai companiilor sa spuna ca nu prea au de unde promova lideri din interiorul organizatiilor lor. Cel mai des invocat motiv este acela ca nu exista angajati performanti pregatiti pentru prelua o astfel de misiune. Cand totusi identifica persoane cu abilitati de conducere, acestia raspund ca nu-si doresc sa fie lideri. Cu cat mai putin organizat este procesul de succesiune la conducere, cu atat mai apasat companiile il invoca.

Citește mai departe...

Provocarea parteneriatelor in afaceri pentru antreprenorii romani

Parteneriatul este crucial pentru dezvoltarea oricarei companii. Nu a fost inventat ieri, ci principiul parteneriatului pentru a-ti desfasura afacerile exista de foarte mult timp.  Numai ca tendinta este mai vizibila astazi.

De la oameni cu initiativa care decid sa se asocieze ca sa infiinteze o companie, proprietari de afaceri care coopereaza pentru a investi intr-un proiect, pana la schimbul de cunostinte tehnice si idei intre companii, parteneriatul imbraca diverse forme. Oricare ar fi modelul de parteneriat, este important ca acordul de parteneriat sa fie potrivit si sa avantajeze partile implicate.

Citește mai departe...

Firmele straine mai au doar cateva zile pentru depunerea chestionarului pentru stabilirea rezidentei fiscale

Firmele straine inregistrate cu locul conducerii efective in Romania au obligatia ca, pana la 30 iunie 2021 inclusiv, sa depuna la Fisc un chestionar pe baza caruia ANAF urmeaza sa le stabileasca rezidenta fiscala in tara noastra. In urma analizei datelor, Fiscul va anunta firma straina, in cel mult 30 de zile, daca indeplineste sau nu conditia de rezidenta potrivit locului conducerii efective in Romania. Astfel, firma straina va primi, prin posta sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, o notificare in acest sens. Stabilirea rezidentei fiscale este importanta avand in vedere ca firmele vor plati impozitele la cota existenta in statul in care isi au rezidenta fiscala, iar o cota mica de impozit pe profit, asa cum are Romania, inca mai poate face diferenta pana la alinierea acestora, asa cum se prefigureaza la nivel international.

Citește mai departe...

Impactul liderilor cu inteligenta emotionala in business

Cei mai multi dintre noi am intalnit de-a lungul timpului lideri pentru care atingerea obiectivelor era mai importanta decat echipa. La limita erai inclinat sa spui ca inclusiv oamenii din echipa erau doar niste resurse sau cifre cu care acest tip de lider lucra. Acest lider putea raporta la inceputul activitatii rezultate foarte bune dar, din pacate, nu putea sa le mentina. De ce? Pentru ca oamenilor la un moment dat le devenea clar ca liderului nu ii pasa de ei. Rezultatul? Oamenii paraseau echipa, iar rezultatele initiale nu se mai atingeau.

Citește mai departe...

Studiu de atractivitate EY Romania: Investitorii revin in 2021. Romania trebuie sa se pregateasca pentru un mediu de afaceri reconfigurat

- 66% dintre investitori planuiesc sa infiinteze sau sa isi extinda operatiunile din Romania in urmatoarele 12 luni (peste media europeana de 41%), fata de doar 27% in 2020
- Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Iasi, cele mai atractive destinatii din Romania pentru investitii straine
- Infrastructura, strategia de gestionare a crizelor si nivelul de adoptare a tehnologiilor, principalii factori urmariti de investitori

Citește mai departe...

Masinile inteligente ne vor mai inteligenti

Saptamana trecuta la Bucuresti a avut loc unul dintre cele mai importante turnee de sah. Prima mutare simbolica a competitiei a facut-o marele maestru GarryKasparov, ocazie de intervievare a marelui campion in legatura cu multiple subiecte.Mentionarea confruntarii cu Deep Blue din 1997 a fost prilejul unei indreptatite pareri, nu a invinsului lezat in orgoliul propriu, ci a omului lucid, deschis la ce urmeaza si dispus sa vorbeasca despre relatia dintre oameni si inteligenta artificiala (AI).

Citește mai departe...

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.