Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 241 vizitatori și nici un membru online

Beneficiile conducerii agile

Este pentru mediul de afaceri anul 2021 o binecuvantare sau un blestem? Un fiscalist ar spune: ”depinde de masurile de sustinere decise de guvern”. Un macro-economist ar spune: ”depinde de abordarea deficitelor si de investitii”. Un antreprenor ar spune: ”depinde de agilitatea companiilor de a se transforma digital, de a lansa noi produse sau servicii si de a intra pe noi piete”.

Fiecare separat si toti impreuna au dreptate. Liantul acestor raspunsuri este leadership-ul. Viteza si volumul schimbarii necesita o agilitate fara precedent in gandire si actiune, un amestec subtil de calm strategic pentru a te concentra pe viziunea pe termen lung si energie tactica pentru a confrunta realitatea si a actiona.

Provocarea conducerii agile

Prin adaptarea la schimbarea prioritatilor, liderii agili se concentreaza pe cele 20% dintre provocari, care ofera 80% din rezultate. Sunt curajosi in fata incertitudinii si le transfera responsabilitati celorlalti, construind o cultura a invatarii in care greselile sunt acceptate drept punti catre succes.

Companiile agile depind de liderii fiecarui nivel - chiar si de cei catre care nimeni nu raporteaza dar care au nevoie de mentalitatea si abilitatile de lider pentru rolul lor. Intr-un sondaj Valoria, liderii identifica atributele agile ale initiativei si abilitatile de comunicare ca factori de diferentiere cheie pe care ii cauta atunci cand iau in considerare dezvoltarea companiei intr-un mediu dinamic.

Avand in vedere cantitatea de schimbari, incertitudinea si asteptarile angajatilor din prezent, liderii trebuie sa poata folosi un set de instrumente cu functionalitati adecvate sarcinii in cauza. Cu cat inteleg mai clar distinctiile dintre diferitele aspecte ale rolului liderului, cu atat mai mare este capacitatea de a implementa functionalitatea potrivita in momentul potrivit.

Pentru aplicarea rapida in orice situatie operationala a modelului de conducere agila conteaza intelegerea situatiei, impartasirea punctului de vedere de catre decident si delegarea. Cu alte cuvinte conteaza gandirea strategica, coodonarea tactica si operationalizarea pragmatica.

Agilitate prin flexarea stilului de conducere

Pentru situatia de recalibrare in care se gasesc cele mai multe dintre companii se impune crearea unor roluri exceptionale. Decat sa se mobilizeze toate activele unei companii pentru a se ocupa de un singur subiect se impune distributia rolurilor dupa cum urmeaza:

1. Liderul consacrat da autonomie catre o echipa/persoana selectata – nivel strategic
2. Aceasta traseaza directia strategica pentru un facilitator care – nivel tactic
3. Interpreteaza alaturi de alti colegi operationalizarea solutiilor – nivel operational

Prin diferenta, agilitatea este o filozofie practica care determina forma structurii de conducere aplicata pentru a face fata oricarei situatii operationale. Aceasta inseamna ca forma ramane intotdeauna aceeasi, dar oameni diferiti pot intra si iesi pe fiecare dintre niveluri si pur si simplu pot prelua titlul relevant pentru acel rol.

Este important de retinut ca titlurile nu exprima vechimea sau rangul, ci descriu functiile indeplinite de anumite persoane sau, uneori, de un grup condus de o anumita persoana de pe oricare dintre cele 3 niveluri.

Exista un nivel ridicat de subsidiaritate, ceea ce inseamna ca deciziile luate la cel mai scazut nivel trebuie sa fie aliniate cu fiecare nivel. De exemplu, un coordonator din nivelul operational insarcinat cu un scop definit ar putea fi nevoit sa ia decizii rapide pentru a-l atinge, daca situatia de pe teren se schimba brusc. El poate apela la sprijinul suplimentar de la nivel tactic, daca este necesar, sau invers, coodonatorul la nivel tactic, cu o supraveghere mai larga, poate muta resurse intre cei din operational fara permisiunea strategicului pentru a ajuta la atingerea obiectivului tactic mai larg.

Pe fiecare nivel se poate flexa stilul de leadership, dupa cum este necesar. Acolo unde orice situatie este mai degraba dinamica decat previzibila, stilul de leadership ar trebui sa se potriveasca cu situatia specifica. Adica sa se concentreze pe agilitatea liderului de a-si adapta stilul in functie de: (1) nevoile echipei si (2) cerintele situatiei.

In concluzie

Raspunsul succint la intrebarea de deschidere este urmatorul: 2021 poate fi o binecuvantare pentru cei care sunt agili in conducerea business-ului, isi diversifica optiunile de raspuns la situatiile impredictibile, isi instruiesc oamenii. Insa liderii care aleg sa ramana blocati intr-o mentalitate rigida vor avea un an care le ii va provoca pe toate planurile.

Beneficiile conducerii agile sunt:

• Mai multa initiativa si capacitate de raspuns la toate nivelurile.
• Mai multa energie pentru cele mai importante activitati.
• Mai buna comunicare intre si in cadrul echipelor.
• Mai putine conflicte. Mai multa incredere.  
• Angajati mai motivati si mai implicati.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.