Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 95 vizitatori și nici un membru online

Noi reguli privind remunerarea angajatilor detasati

KPMG in Romania a lansat cea de-a 6-a editie a „Ghidului privind detasarea internationala a lucratorilor”, care include informatii detaliate despre modificarile aduse de noua Directiva privind detasarile internationale in fiecare stat membru.

Chiar daca anul 2020 a schimbat radical mobilitatea internationala asa cum o stiam, a adus si noi obligatii in ceea ce priveste detasarile internationale, intrucat statele membre UE au fost obligate sa implementeze Directiva 2018/957/UE in legislatia lor interna. Romania a implementat aceasta Directiva in legislatia locala in august 2020 insa inca exsta neclaritati cu privire la unele dintre obligatiile ce le revin angajatorilor. Prin urmare, chiar si intr-un an de mobilitate redusa, detasarile internationale sunt inca un subiect important, iar aceasta perioada de „liniste” poate oferi angajatorilor timpul necesar pentru a-si reevalua programele de mobilitate internationala, pentru a analiza potentialele riscuri si pentru a gandi procese si proceduri prin care sa asigure respectarea noilor reglementari.

“Ghidul KPMG privind detasarea lucratorilor” a aparut pentru prima data in 2016 si, de atunci, KPMG monitorizeaza obligatiile companiilor legate de lucratorii detasati in alte state membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Elvetia, pornind de la nivelul salariului minim aplicabil si pana la procedurile de inregistrare necesare in fiecare stat.

”Principala modificare este faptul ca lucratorii detasati nu mai au dreptul doar la un salariu minim, ci la o remuneratie echivalenta cu aceea primita de un angajat local in tara in care isi va desfasura activitatea. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra costurilor suportate de angajatori, in special in acele tari in care remuneratia este stabilita prin diferite contracte colective. De exemplu, in cazul unor angajati detasati din Franta in Romania, angajatorul francez va trebui sa asigure acestor persoane cel putin salariul minim stabilit la nivel national in Romania, adica 2.300 in cazul angajatilor fara studii superioare, 2.350 lei in cazul celor cu studii superioare sau 3.000 lei in cazul persoanelor care lucreaza in constructii. In schimb, in cazul angajatilor detasati din Romania in Franta, angajatorul roman va trebui sa asigure un salariu de aproximativ 1.554 euro, acesta fiind salariul minim stabilit national in Franta, sau, daca exista un contract colectiv de munca aplicabil industriei respective, va trebui sa asigure venitul specificat in acest contract pentru angajatii din categoria respectiva. De exemplu, in cazul constructiilor remuneratia aplicabila, conform contractului colectiv aplicabil acestei industrii in Franta, poate ajunge pana la 3.140 euro, in functie de experienta angajatului respectiv”, explica Madalina Racovitan (foto), Partener Consultanta Fiscala si Head of People Services, KPMG in Romania.

Obligatiile de inregistrare sunt o alta problema care ridica ingrijorari pentru angajatori si acum acestea au devenit si mai greoaie, deoarece sunt diferite in functie de perioada de detasare. Prin urmare, Ghidul ofera si o imagine de ansamblu a modalitatilor de inregistrare disponibile in fiecare dintre statele membre. In majoritatea statelor exista sisteme online care permit inregistrarea detasarilor transnationale insa sunt si tari, precum Romania, in care inspectoratul teritorial de munca trebuie informat printr-o notificare scrisa transmisa prin posta sau e-mail.  

Informatiile prezentate in “Ghidul KPMG privind detasarea internationala a lucratorilor” se bazeaza pe un sondaj care acopera aspectele referitoare la remuneratie, obligatii de inregistrare si alte cerinte de conformare aplicabile detasarilor internationale in cadrul statelor membre ale Uniunii Europene (inclusiv Marea Britanie), Spatiului Economic European si Elvetiei, valabile in luna martie 2021.

Racovitan concluzioneaza: ”Scopul principal al acestui ghid este de a ajuta companiile sa inteleaga principiile generale privind detasarea transfrontaliera a lucratorilor, precum si potentialele costuri si obligatii suplimentare asociate detasarilor internationale, pentru a putea planifica in mod corespunzator activitatea fortei de munca.”

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.