Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 139 vizitatori și nici un membru online

CEO Survey PwC Romania: Intentia de a face mai multe angajari, la minimul ultimilor 7 ani

Mai putin de jumatate (46%) dintre directorii generali din Romania prevad o crestere a numarului de angajati in urmatoarele 12 luni, reiese din datele raportului PwC CEO Survey Romania 2021. Ponderea liderilor de companii care intentioneaza sa faca mai multe angajari a coborat, astfel, la minimul ultimilor sapte ani, dupa ce urcase la 61% in 2017 si se plafonase la 53% intre 2018 si 2020.

Intr-un orizont de timp mai indepartat, optimismul revine si 80% dintre directorii generali din Romania estimeaza ca vor avea mai multi salariati in urmatorii trei ani. Procentul este semnificativ peste nivelul din tarile Europei Centrale si de Est, unde circa doua treimi dintre respondenti impartasesc aceeasi opinie.

”Pastrarea angajatilor a fost o prioritate de la aparitia crizei sanitare pentru toate companiile. Chiar daca unele sectoare au suferit pierderi mari si au renuntat la o parte dintre angajati, alte domenii, cum ar fi livrarile sau curieratul, au crescut si au atras din forta de munca disponibilizata. Astfel s-a produs o redistribuire in economie si vedem ca numarul salariatilor din Romania a ramas constant, in jur de 5,6 milioane de persoane. Observam aceasta tendinta in raspunsurile pe care directorii generali le-au oferit in sondajul nostru: 30% au redus numarul salariatilor, in timp ce 30% au reusit sa il suplimenteze, iar 40% l-au mentinut. Desi multi raman reticenti in privinta noilor angajari din cauza incertitudinii si dificultatilor pe care le-au intampinat in ultimul an si jumatate, liderii de afaceri sunt increzatori in viitor”, a declarat Dinu Bumbacea (foto), Country Managing Partner PwC Romania.

Productivitatea si disponibilitatea competentelor

La fel ca in anii anteriori, directorii generali din tara noastra spun ca disponibilitatea abilitatilor cheie reprezinta o amenintare pentru dezvoltarea organizatiilor, 82% dintre ei declarandu-se preocupati si extrem de preocupati de acest aspect.

Ca raspuns la acest factor perturbator, ei se declara interesati (41%) de adaptarea strategiei fortei de munca si de cresterea productivitatii prin automatizare si tehnologizare pentru a asigura competitivitatea propriilor organizatii. Circa jumatate dintre directorii generali din Romania planifica cresteri de doua cifre procentual in investitiile destinate transformarii digitale.

In aceeasi masura, 39% dintre ei sunt interesati sa asigure competentele necesare angajatilor si sa creasca posibilitatea acestora de a se adapta la o realitate dinamica si incerta. Un procent similar (37%) arata ca vor creste cu 10% sumele alocate pentru dezvoltarea talentelor.

De asemenea, 30% isi propun sa creasca competitivitatea afacerii oferind aranjamente de lucru flexibile si asigurand un echilibru intre munca si viata personala a angajatilor.

O alta preocupare vizeaza remunerarea (salarii, stimulente si beneficii acordate angajatilor), fiind mentionata de 24% dintre respondenti.

In schimb, liderii de afaceri din Romania se arata mai putin preocupati de aspecte ce tin de identificarea si pregatirea viitorilor lideri (16%) sau de diversitate si incluziune (7%).

Catalog

AFCAR 2021 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.