Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 251 vizitatori și nici un membru online

Studiu EY: Adoptarea telemuncii in pandemie evidentiaza problemele legate de subfinantarea zonei de aparare cibernetica

- 56% dintre respondenti considera ca organizatiile lor au ignorat procesele de securitate cibernetica pentru a putea implementa cerintele legate de telemunca
- 77% dintre respondenti avertizeaza in privinta cresterii numarului de atacuri cibernetice grave
- 39% cred ca bugetul organizatiei lor nu este adecvat pentru gestionarea noilor provocari

Adoptarea noilor practici de munca in contextul pandemiei a expus companiile la atacuri cibernetice tot mai numeroase si mai sofisticate si a adus in prim plan subfinantarea mijloacelor de aparare cibernetica, potrivit raportului EY Global Information Security Survey 2021 (GISS), care a sondat opiniile a peste 1.000 de lideri din domeniul securitatii cibernetice din cadrul companiilor din toata lumea.

Conform datelor raportului, peste jumatate dintre respondenti (56%) sunt de parere ca organizatiile lor au ocolit procesele de securitate cibernetica pentru a facilita implementarea noilor cerinte legate de telemunca si de un regim de munca flexibil. In acelasi timp, liderii in securitate cibernetica declara ca nu au fost niciodata mai preocupati ca acum de capacitatea lor de a gestiona amenintarile cibernetice (43%). Peste trei sferturi dintre acestia (77% fata de 59% conform editiei anterioare a GISS) avertizeaza in privinta cresterii numarului de atacuri cibernetice cu impact puternic in ultimele 12 luni, cum ar fi cele de tip „ransomware”.

Bugetele pentru securitatea cibernetica nu sunt aliniate nevoilor
In pofida amenintarii tot mai mari a atacurilor cibernetice, bugetele pentru securitatea cibernetica raman la un nivel redus in raport cu cheltuielile totale cu tehnologia informatiei, potrivit editiei din acest an a GISS. Desi organizatiile respondentilor au inregistrat venituri medii de 11 miliarde de USD in ultimul exercitiu financiar, valoarea medie a cheltuielilor cu securitatea cibernetica a fost de doar 5,28 milioane de USD.

Aproape patru din zece respondenti (38%) atrag atentia ca bugetul organizatiei lor este sub nivelul necesar gestionarii noilor provocari aparute in ultimele 12 luni. Acelasi procent de respondenti declara ca cheltuielile cu securitatea cibernetica nu sunt integrate corespunzator in costul investitiilor strategice, cum ar fi transformarea lantului de aprovizionare IT. In acelasi timp, mai bine de o treime (36%) spun ca este doar o chestiune de timp pana cand organizatia lor va suferi o bresa de securitate majora care ar fi putut fi evitata, daca ar fi existat investitii de un nivel adecvat in mijloacele de aparare cibernetica.

Relatiile strategice cu ceilalti lideri executivi pot transforma criza intr-o oportunitate
Relatiile esentiale dintre liderii in securitate cibernetica si cei care detin pozitii importante in cadrul organizatiei sunt lipsite de deschidere si de forta, potrivit editiei 2021 a raportului GISS.

41% dintre liderii in securitate cibernetica sondati au descris relatia lor cu zona de marketing drept negativa, in timp ce 28% au mentionat ca relatia cu proprietarii companiei lasa de dorit. Drept urmare, in timp ce 36% dintre respondentii din 2020 aveau convingerea ca echipele de securitate cibernetica sunt consultate inca din faza de planificare a noilor initiative comerciale, acest procent a scazut la 19% in 2021. Mai mult, doar 25% considera ca liderii de business ar descrie functia de securitate cibernetica a organizatiei lor drept una comerciala.

In contextul in care liderii de companii vad in tehnologie mijlocul prin care isi pot realiza viziunea si transforma compania, acestia nu isi pot permite sa intoarca spatele riscurilor cibernetice care vin la pachet cu aceste demersuri. Misiunea directorilor de securitate cibernetica va fi sa se asigure ca liderii de companii vor intelege valoarea adusa de investitiile in securitatea cibernetica si vor constientiza faptul ca acestea reprezinta o parte integranta a procesului de transformare.

Aspecte specifice pentru Romania
Cristian Zaharia (foto), Manager, Forensic Technnologies and Discovery Services, EY Romania: „Investitiile majore din ultimii 10 ani, care au avut loc in zona de IT din Romania, au dus la o uniformizare a practicilor si procedurilor de lucru pe zona securitatii cibernetice specifice celor din vestul Europei si SUA. Practica ultimelor luni a aratat ca si in cazul companiilor din Romania investitiile in zona de aparare contra atacurilor informatice au crescut, chiar daca per total nu ne aflam la un nivel rezonabil de rezilienta nici in mediul public si nici in cel privat. Solutiile antivirus raman in continuare cel mai utilizat mijloc de protectie, insa acest lucru s-a dovedit a fi insuficient daca nu vine in completare cu alte solutii.

In plus, nu trebuie neglijata nici implementarea directivei NIS, transpusa in legislatia din Romania prin legea nr. 362/2018. Noi acte normative si regulamente adoptate in ultima perioada contureaza cadrul necesar implementarii directivei NIS. Asemanator cu situatia in care a fost implementata legislatia GDPR, in viitorul apropiat vom asista la momentul in care si normativele care vin in completarea legii 362/2018 vor fi finalizate. Acesta va insemna o borna importanta la care companiile din Romania ar trebui sa se gandeasca intrucat nerespectarea acestei legislatii poate atrage dupa sine sanctiuni importante. Astfel, cu cat masurile in zona apararii impotriva atacurilor informatice vor fi luate mai din timp, cu atat companiile se vor pune la adapost atat de eventuale riscuri generate de expunerea la amenintarile cibernetice, dar si de eventuale sanctiuni legislative.”

Catalog

AFCAR 2021 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.