Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 184 vizitatori și nici un membru online

Alinierea echipei pentru succesul companiei

Exercitarea functiei de director general este complexa. Cu atat mai mult in aceasta perioada pandemica. Independent de industria in care activeaza compania condusa de un CEO, regasim sase elemente comune pentru indeplinirea rolului: realizarea strategiei, alinierea companiei, conducerea echipei de directori executivi, cooperarea cu consiliul de administratie, mijlocirea relatiei cu factorii implicati si gestionarea propriului timp si propriei energii. Fiecare dintre elemente are importanta lui in ecuatia reusitei mandatului de director general.

Dintre acestea, pentru acest articol, decupez alinierea companiei pentru motivul esential al importantei oamenilor in succesul oricarei activitati. Pana la urma pentru orice investitor privat sau institutional calitatea oamenilor este mai importanta decat strategia initiala atunci cand decide sa-si „parieze” banii pe acea companie. Gandirea sistematica in legatura cu oamenii si ce rol au, ce pot sa realizeze sau cum pot sa lucreze ca sa le creasca impactul in companie, este trasatura directorilor generali de succes.

Potrivirea oamenilor pe roluri

Cei mai buni directori generali adopta o abordare fazata pentru a potrivi talentul cu rolurile care creeaza cea mai mare valoare. Prima faza este descoperirea rolurilor care conteaza cel mai mult.

O analiza atenta produce de obicei rezultate care ii surprind chiar si pe cei mai experimentati directori generali. Dintre rolurile care creeaza valoare intr-o organizatie data, aproximativ 10% raporteaza in mod direct directorului general, majoritatea rolurilor care genereaza valoare fiind in zona operationala.

Ce este si mai surprinzator, poate, este ca sunt si roluri-cheie care inca nu exista. Asadar cartografierea rolurilor-cheie din companie ajuta. Odata ce toate aceste roluri sunt identificate, in faza urmatoare CEO-ul se coordoneaza cu ceilalti directori pentru a vedea ca aceste roluri sunt gestionate cu o rigoare sporita si sunt ocupate de persoanele potrivite.

In ultima faza accentul cade pe instruirea candidatilor cu potential, astfel incat rolurile importante sa primeasca noi specialisti. Chiar rolul de director general e bine sa aiba in pregatire candidati interni viabili care sa asigure succesiunea.

Cultura organizationala

Evaluarea starii de sanatate a culturii organizationale porneste de la alinierea directiei si calitatii executiei la capacitatea de a invata si a se adapta a membrilor echipei. S-a observat ca directorii generali care insista asupra masurarii si gestionarii riguroase a tuturor elementelor definitorii ale culturii organizationale isi dubleaza sansele ca strategiile lor sa fie implementate.

A face acest lucru bine presupune propunerea atenta a modelelor de conduita profesionala de urmat, integrata cu comunicarea interna, recompensarea comportamentelor dorite si investitiile in dezvoltarea profesionala a angajatilor.

De multe ori dezvoltarea profesionala vine ca reactie la un set de erori, lipsa de productivitate sau comportamente indezirabile. De putine ori, insa, este vazuta ca un ingredient de soft power al companiei care se autopropune angajatilor, furnizorilor, clientilor sau colaboratorilor si este preferata de acestia competitiei. Dezvoltarea profesionala a angajatilor proiecteaza promisiunea de valoare clientilor si o reactualizeaza pe cea a companiei fata de angajati.  

Design-ul organizational

Directorii generali de succes sporesc agilitatea companiilor, determinand ce caracteristici ale designului lor organizational vor fi stabile si neschimbatoare. Astfel de caracteristici ar putea include o axa principala de organizare, cateva procese de semnare si valori impartasite.

Este esentiala crearea de elemente dinamice care se adapteaza rapid la noile provocari si oportunitati, cum ar fi celule de performanta, modele de alocare a personalului pe sarcini in functie de prioritati si prototipuri.

Directorii generali au multe provocari pe care se lupta sa le depaseasca. De multe ori reusesc si chiar exceleaza. In planul culturii companiei, poate fi provocator ca valorile si comportamentele dorite sa fie urmate, sa poti gestiona implicarea sau sa masori satisfactia resursei umane si sa faci tranzitia spre excelenta, atunci cand in mod explicit reusesti sa gestionezi toate aspectele de eficienta organizationala.

In planul design-ului organizational poate fi provocator sa privilegiezi sentimentele celorlalti inaintea eficientei si eficacitatii, sa poti defini axa principala a companiei sau sa definesti rolurile si sa faci trecerea spre excelenta cand afirmi si facilitezi agilitatea.

Autor: Alina Fanita (foto), CEO si Partener, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2021 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.