Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 146 vizitatori și nici un membru online

Evaluarea riscurilor fiscale

Pentru companiile care isi desfasoara activitatea in prezent, efectuarea unei evaluari cuprinzatoare a tuturor riscurilor fiscale cu care se confrunta este obligatorie. O astfel de evaluare ajuta liderii departamentelor fiscale sa acorde prioritate litigiilor active (daca exista) pentru a fi inchise intr-o anumita ordine si in faza ulterioara sa gestioneze eficient riscul fiscal. De asemenea ajuta directorii generali sa ia decizii intelepte ca raspuns la factorii de schimbare care afecteaza cresterea companiei.

Obiective si impact

Obiectivul principal al evaluarii riscului fiscal este acela de a face tot posibilul pentru a opri controversele fiscale inainte de a se produce. Acest risc este gestionat de conducerea companiei si are efecte asupra modului de functionare a companiei prin sisteme si procese care imbunatatesc eforturile de monitorizare, conformitate si prevenire a litigiilor. Bineinteles, acesta este un proces continuu si in continua evolutie in cadrul companiei.

De la inceputul pandemiei, autoritatile fiscale au sprijinit companiile si le-au stimulat fiscal pentru revenirea in activitate. Sustinerea s-a manifestat nu numai prin programe de sprijin pentru ocuparea fortei de munca, plati in numerar si imprumuturi, ci si prin acordarea de ajutor administrativ.

Aceasta a inclus amanarea termenelor limita de depunere a impozitelor, amanarea platii anumitor impozite si, mai important in domeniul gestionarii riscurilor fiscale, suspendarea inspectiilor fiscale. Dar acea perioada s-a incheiat de mult deoarece se asteapta ca pana la sfarsitul anului, majoritatea autoritatilor fiscale sa planifice si sa controleze impozitele riguros.

Sursele riscurilor fiscale

Mediul extern este important din punct de vedere fiscal, dar nu toate riscurile fiscale provin din afara companiei. Comunicarea mai buna in cadrul companiei poate fi o modalitate utila pentru directorii financiari de a se asigura ca echipa pe care o conduc este la curent cu strategia de afaceri, investitiile noi si orice decizie care afecteaza impozitele pe care compania trebuie sa le plateasca. O astfel de comunicare poate fi „orizontala” cu celelalte departamente, precum cel vanzari si logistic, sau pe „verticala” cu consiliul de administratie si echipa de audit intern.

Riscurile reputationale asociate cu controversele fiscale se pot revarsa si in spatiul public, creand un impact mai profund asupra afacerilor, in special pentru companiile mari, cu branduri cunoscute. Este de asteptat ca un nivelul de risc reputational sa creasca pentru companii in urmatorii trei ani.

Modalitati de gestionare

Gestionarea riscurilor fiscale implica adesea colaborarea cu furnizorii externi si cu autoritatile fiscale, subliniind importanta unei comunicari si a unor relatii puternice in aceste domenii. Tehnologia joaca din nou un rol esential, oferind platforma pe care sa se stocheze si sa se analizeze toate pozitiile fiscale ale companiei.

Comunicarea si relatiile imbunatatite cu factorii interesati ajuta, de asemenea, transformarea modului de gestionare a riscurilor fiscale. Pe plan intern, acestea ar trebui sa includa consiliul de administratie, directorii implicati in elaborarea si implementarea strategiei de afaceri si unitatile departamentale.

Toate partile interesate trebuie sa comunice si sa colaboreze pentru a se asigura ca informatiile cheie sunt luate in considerare, inclusiv cele referitoare la conformitatea fiscala, planificarea fiscala si procesele de evaluare a riscurilor controverselor fiscale.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Partner, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2021 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.