Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 31 vizitatori și nici un membru online

Cum poti sa mentii proiectele agile? Prin managementul agil.

Cand vorbesti despre managementul agil conversatia se blocheaza de obicei intr-un jargon care nu inseamna nimic pentru cei neinitiati. In absenta unui vocabular cunoscut de toata lumea recomandarile practice se blocheaza in intrebari de clarificare. Dar cum faci proiectele agile, fara a fi nevoie de o abordare complet noua a managementului? Si mai important, cum faci sa le mentii agile ca sa ai rezultate sustenabile? Cele ce urmeaza se constituie ca directii practice de raspuns la aceasta intrebare.

1. Stabileste obiective realizabile

Managementul agil insista pe iteratii incrementale pentru finalizarea unui proiect. In termeni mai simpli: ”nu musti mai mult decat poti mesteca”. Lucrezi la proiecte mari incet-incet, centimetru cu centimetru. Metodologia agila a fost conceputa initial astfel incat cei care dezvolta software sa poata dezvolta o parte, apoi sa o testeze, sa dezvolte o alta parte, dupa care sa testeze din nou.

Proiectele agile dureaza de la cateva saptamani la cateva luni, niciodata mai mult. Echipele sunt un grup gestionabil de maxim 9 persoane, care se auto-organizeaza in relatie cu toate aspectele proiectului. Fiecare iteratie are obiective exacte si atingerea lor in toate iteratiile este o reteta sigura pentru succesul proiectului.

Experienta arata ca aceasta abordare poate fi folosita eficient si pentru produsele non-software si pentru managementul proiectelor in general. Trucul este sa aveti obiective care sa poata fi atinse si sa nu aspirati la prea mult. Acest lucru ofera spatiu pentru dezvoltare/productie, testare si imbunatatire inainte de a trece la urmatorul obiectiv. De asemenea, ajuta la livrarea unui produs functional inainte de termenul limita, care este esenta unui proiect agil.

2. Realizeaza ceva pana la termenul limita

Abordarea agila este nemiloasa in abordarea termenelor limita si a rezultatelor. Agile foloseste procese iterative, ceea ce inseamna practic ca fiecare iteratie are un termen limita dur si rapid. Acest termen nu se misca. Acest termen nu este amanat. Acest termen ramane, chiar daca pica cerul.

Cand soseste termenul limita, te uiti la ceea ce ai facut sau ai finalizat – orice. Poate fi jenant. Poate fi ingrozitor. Codul poate arata ca un gunoi. Designul ar putea arata ca un gunoi. Dar ai ceva. Ceva este intotdeauna mai bun decat nimic. Si cu acel ceva poti sa iei decizii, sa faci schimbari, sa oferi feedback. Aceasta este formula de succes din abordarea agila.

Important pentru un proiect agil este sa porneasca. Singurul mod in care poti face asta este sa ai ceva. Nu trebuie sa fie produsul final, iar clientul nu il va vedea. Dar lucrul important este ca ai creat ceva si nu poti decat sa imbunatatesti pornind din acel punct.

Iteratiile stabilesc ritmul proiectului. Sunt planificate in prealabil si sunt folosite pentru a identifica sarcini, resurse, dar si pentru a estima efortul total. Acest lucru este deosebit de important pentru proiectele mari, care au mai multe echipe ce lucreaza pentru un obiectiv comun. Prin planificare se delimiteaza in mod clar sarcinile care trebuie indeplinite si se reduce ambiguitatea.

3. Fa schimbari rapide

Metodologia agila este o abordare sistematica a succesului. Are incorporate flexibilitate si adaptabilitate – adica produce o schimbare inteligenta. Pentru a face schimbari rapide, decidentul trebuie sa faca doua lucruri. In primul rand trebuie sa fie prezent si implicat in procesul real de dezvoltare. Este greu sa iei decizii despre ceva ce nu cunosti.

In al doilea rand, trebuie sa ia decizii rapide. O decizie, chiar si gresita, este de ajutor, pentru ca ajuta proiectul sa avanseze, prin feedback.

In cele din urma, scopul oricarui proiect este de a oferi clientului un produs durabil care sa-i satisfaca toate cerintele. Acest lucru poate fi realizat numai daca calitatea codului este superioara si designul este suficient de bun pentru a face fata schimbarilor bruste.

Testarea este, prin urmare, forta motrice a proiectelor agile. Testarea unitatilor individuale pentru eliminarea erorilor asigura un raspuns mai rapid si mai flexibil la schimbare, fara a depasi bugetele.

In concluzie

Acestea sunt cele mai de baza aspecte relevante pentru proiectele agile. Pe masura ce faceti tranzitia la managementul agil, aceste abordari si principii va vor ajuta sa va schimbati mentalitatea. Veti  lucra impreuna pentru a avea o echipa mai flexibila si pentru a va adapta la schimbari pe masura ce apar. Agile nu este pentru toata lumea, dar echipele care il folosesc corect vor experimenta beneficii enorme, procese de lucru simplificate si inovare rapida.

Asadar, care sunt cele trei recomandari practice pentru un management agil?

1. Stabiliti mici obiective realizabile
2. Realizati ceva pana la termenul limita
3. Faceti schimbari rapide.

Aceste trei elemente de baza vor mentine proiectele agile, asigurand atentia la detalii si disciplina dezvoltarii unui produs final excelent. Mai mult, beneficiile abordarii agile vor avea un impact puternic asupra generarii veniturilor si culturii companiei, ceea ce justifica adoptarea acestei metodologii pe scala larga. Dar abordarea aceasta este utila doar atata timp cat continua sa fie implementata si nu recadem in vechea metoda confortabila de lucru, care are beneficii mai putin tangibile.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente

Catalog

AFCAR 2022 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2022 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.