Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 112 vizitatori și nici un membru online

Abilitati ce definesc un CEO de succes

Globalizarea a subliniat interconexiunile dintre categoriile de factorii implicati, de la furnizori la clienti si de la angajati la actionari. Rezultatele financiare raman importante, insa a devenit clar ca astazi directorii generali trebuie sa coreleze rezultatele financiare excelente cu impactul pozitiv creat pentru oamenii din echipa si pentru comunitate.

Companiile nu mai creeaza valoare doar prin produsele puse pe piata. Aceasta valoare trebuie sa fie si apreciata de partile interesate, iar o perspectiva importanta de validare este chiar sustenabilitatea.

Astfel vigilenta investitorilor obliga conducerile companiilor sa ia in considerare capacitatea de a echilibra profitul si impactul social ca o cerinta importanta pentru orice nou CEO si membrii echipei sale de conducere.

De aceea prezentam aici cele patru seturi de abilitati pe care le consider foarte importante pentru directorii generali ce conduc companiile in aceasta perioada cu provocari extrem de complexe.

1. Abilitati care asigura cresterea companiei

Directorii generali trebuie sa stie sa administreze compania pentru a asigura cresterea si profitul previzionate. Din acest punct de vedere, abilitatile traditionale cum ar fi gandirea strategica, capacitatea de a intelege fortele pietei, o excelenta perspicacitate financiara, abilitati puternice de negociere, precum si luarea deciziilor in medii caracterizate de incertitudine continua sa fie abilitatile esentiale la care directorii generali trebuie sa exceleze.

Dar intr-o lume in care insasi definitia succesului se schimba dramatic aceste abilitati traditionale de performanta au devenit doar o fractiune din ceea ce este necesar pentru viitorii CEO. Ele sunt biletul de intrare in joc, dar nu determina castigatorul. Ce altceva mai e nevoie? Lista de noi abilitati esentiale include: gestionarea transformarii digitale, coordonarea echipelor hibride, managementul schimbarii si agile leadership.

2. Abilitati de rezolvare colaborativa a problemelor

Rezolvarea problemelor este una dintre abilitatile de conducere esentiale. Multi directori generali petrec o cantitate semnificativa de timp stingand incendiile si rezolvand probleme legate de clienti, companie si echipa. Liderii sunt cei pe care colegii ii urmeaza si deseori au ultimul cuvant cu privire la cursul actiunii.

Directorii generali impreuna cu ceilalti membri ai echipei trebuie sa gasesca solutii noi, sa prezica consecintele diverselor scenarii analizate si sa-si testeze teoriile in medii de lucru cu risc scazut. Trebuie apoi sa comunice deschis, prompt si transparent cu toata echipa cu privire la tendinte, rezultate, probleme si schimbarile necesare.

Directorii generali trebuie sa stie cum sa rezolve problemele din interiorul grupurilor, deoarece munca este acum definita de comunicare si de rezolvarea colaborativa a problemelor. Mai multe contributii inseamna o mai mare varietate de idei, iar un lider trebuie sa stie sa aleaga cele mai bune idei din grup.

De asemenea, directorii generali au nevoie sa invete cum sa-i ghideze pe colegii de echipa prin procesul de rezolvare a problemelor, in loc sa ofere solutii automat fiecare problema care apare. Aceasta abordare ajuta echipele sa fie autonome si reziliente.

3. Abilitati de coaching pentru dezvoltarea echipei

Abilitatea si dorinta de a creste oamenii din echipa este una dintre cele mai remarcabile calitati ale liderilor buni, fie la nivel de directori executivi sau chiar de CEO.

Managerii mai putin experimentati fac adesea greseala de a se grabi sa rezolve problemele celor supervizati in loc sa-i invete si sa le creeze premisele de a deveni autonomi. Aceasta greseala este una majora care genereaza ”delegare in sus”, un fenomen in care blocheaza pe termen lung dezvoltarea echipei.

Pe de alta parte, managerii cu experienta stiu ca au responsabilitatea de a-i ajuta pe cei din jur sa devina cea mai buna versiune a lor. Acesti lideri au talent pentru coaching si isi ajuta colegii sa-si atinga adevaratul potential.

Directorii generali de acest tip au abilitati excelente de facilitate, stiu cum sa ghideze membrii echipei catre solutie fara sa dea raspunsul, stiu cum sa starneasca ideile, cum sa ofere incurajare si sa motiveze echipa.

Aceste abilitati sunt antrenate si rafinate chiar inainte ca ei sa devina manageri sau sa ocupe pozitii de conducere, prin programe complexe de dezvoltare a abilitatilor de coaching, inteligenta emotionala, mindfulness si agile leadership.

4. Abilitati care genereaza impactul social pozitiv

Deoarece liderii companiilor trebuie sa gestioneze crearea de valoare pentru toate partile interesate, ei incep prin ascultarea acestora si luarea in serios a opiniilor lor. In acest sens directorii generali trebuie sa invete sa imbratiseze perspectivele diferite ale partilor interesate pe care in trecut poate preferau sa le ignore.

Perspectiva strategica nu mai este restransa la nivelul companiei si domeniului de activitate, ci se extinde pe tot lantul de generare a valorii. Sustenabilitatea si angajamentul pentru protejarea mediului, sustinerea sociala si guvernanta corporativa (ESG) este misiunea directorului general si a echipei de conducere.

Indiferent de industrie, directorii generali au nevoie de abilitati pentru a dimensiona strategic un ciclu continuu de evaluare a problemelor ESG, definire a prioritatilor, implementare a masurilor decise, masurare a progresului si raportare catre partile interesate.

Directorii generali stiu ca devin modele comportamentale pentru echipa. Dincolo de rezultate financiare, agilitate si rezilienta, acestia sunt preocupati de starea de bine (wellbeing) a oamenilor, mai ales in aceste vremuri atat de solicitante. Empatia, compasiunea si constientizarea de sine (self-awareness) fac si ele parte din noile abilitati ale liderilor.

Autor: Alina Fanita (foto), CEO si Partener, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2022 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2022 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.