Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 212 vizitatori și nici un membru online

Gandirea agila modeleaza succesul in afaceri

Sub impactul digitalizarii, a stergerii multor granite dintre industrii, a schimbarilor aduse de date, algoritmi si inteligenta artificiala, companiile isi regandesc modelele de afaceri, se reproiecteaza si adopta practici de management agil.

Pana in acest moment mai multa importanta a fost alocata schimbarii la nivel de procese si sisteme si ceva mai putina atentie a fost acordata incarcaturii emotionale si cognitive la nivel de echipa atunci cand vine vorba de schimbare.

Chiar si celor mai experimentati lideri internalizarea stresului transformarilor accelerate le perturba procesul de luarea deciziilor. Confruntati cu atat de multa de schimbare, starea de alerta din interiorul oamenilor se poate transforma cu usurinta in panica mentala, urmata de incercarea greu reusita de a recapata controlul. De aceea oamenii au nevoie acum de agilitate mentala, dar creierul lor cauta instinctiv echilibrul cunoscut anterior.

Asa se explica cum, exact in momentul in care este nevoie de leadership vizionar, empatic si creativ, unii manageri cad in vechile obiceiuri conservatoare si rigide. Este evident ca, desi stiu bine cum trebuie sa procedeze diferit in noul mediu de business, aceasta cunoastere cognitiva nu trece si in practica.

Dezvoltarea acestui tip de agilitate interioara nu este usoara. Liderul trebuie sa recunoasca si sa aprecieze posibilitatile emergente, oportunitatile si riscurile din noul context. Numai asa complexitatea cu care se confrunta poate deveni gestionabila si poate duce chiar la noi realizari. De aceea elementele de baza care contribuie la eficacitatea conducerii prin agilitate interioara in perioadele de schimbare sunt urmatoarele:

1. Concentrarea relaxata
Poate parea o contradictie in termeni, insa nu este deloc asa. Atunci cand ai experienta si o baza buna de informatii despre noul context poti pastra concentrarea, dar elimina agitatia, nelinistea. A lua o scurta pauza de la implicarea in actiune este un pas contraintuitiv pe care liderii il pot folosi pentru a crea spatiu pentru o judecata clara, o gandire originala, o reevaluare rapida si o recalibrare intentionata a actiunilor echipei.

2. Ascultarea atenta
In noul mediu digitalizat de business, ideile noi si bune pot veni de oriunde, pot aparea de la concurentii din industriile adiacente, iar un singur produs tehnologic iti poate remodela afacerea. Intr-o astfel de lume, ascultarea – si gandirea – dint-o perspectiva pe care nu o prea cunosti (sau stapanesti) este un mijloc esential de a incuraja descoperirea unor idei originale, neasteptate, inovatoare.

3. Reformularea intrebarilor
O modalitate de a discerne tiparele complexe care dau nastere atat problemelor, cat si posibilitatilor noi, emergente este aceea de a schimba natura intrebarilor pe care (ni) le punem. A pune intrebari provocatoare te poate ajuta sa-ti deblochezi modelul mental existent. Acelasi beneficiu apare si atunci cand reformulezi orientandu-le spre deschidere, curaj si explorare intrebarile pe care e adresezi colegilor.

4. Stabilirea directiei, nu a destinatiei
In sistemele noastre actuale de business caracterizate de schimbare rapida, incertitudine si complexitate, solutiile adeseori nu sunt simple. De aceea, in loc sa-i spui echipei tale sa progreseze din punctul A in punctul B folosind un anumit set de tactici, alatura-te lor intr-o calatorie de explorare catre o directie generala. Numai asa va fi posibila agilitatea si inovatia. Gestioneaza-te pe tine si echipa ta, in drumul spre o viziune, un scop, nu doar prin obiective.

5. Testarea preliminara a solutiilor
Esecurile rapide si ieftine pot evita dezastrele majore si costisitoare. Acest principiu fundamental din Silicon Valley poate ajunge sa fie la fel de adevarat pentru tine ca si pentru compania ta. Cu o singura conditie – sa fie vorba despre testarea preliminara a solutiilor in medii de pilotare. Gandeste-te la acest aspect ca la crearea unui ”laborator” care ajuta ca sarcina de a conduce o companie agila, aflata in continua schimbare, sa fie captivanta in loc sa fie terifianta.

In concluzie

Luate separat, aceste elemente nu rezolva automat provocarile cu care se confrunta liderii. Ele isi demonstreaza calitatea transformatoare si potentialul numai printr-o abordare consecventa si minutioasa. Cu o practica constienta si disciplinata, liderii care gestioneaza schimbarea isi dau o sansa mai mare de a se ridica peste agitatia zilnica a transformarilor accelerate. Cu atentie si concentrare acestia conduc echipa in mod eficient, gestioneaza compania si peisajul sau competitiv, si fac din agilitate cheia succesului echipei in continuare.

Autor: Florentina Susnea (foto), Managing Director, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2021 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2022 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.