Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 56 vizitatori și nici un membru online

Prima data manager: oportunitate sau risc?

Atunci cand companiile decid promovarea specialistilor in rol de manager, de fapt isi decid viitorul. Este o afirmatie tare care ar putea fi considerata excesiva tinand cont de cum arata statisticile: doar 2 din cei 5 promovati vor ramane peste 5 ani si doar 1 din 10 vor ramane ca sa fie in top managementul companiei. Insa, pana sa plece, managerii debutanti au de trecut provocarile inceputului.

Cand sunt la inceput de cariera, multi isi doresc sa fie manageri, cand devin manageri, incep sa gafaie. Nu stiu ce sa faca prima data, parca nu mai sunt stapani pe timpul lor, nu stiu sa gestioneze relatia cu colegii lor sau cu toti factorii implicati. Rolul nu mai are acel nimb stralucitor.

Ghidarea lor in noul rol este esentiala. Cursurile de instruire, training-urile de soft skills, mentoratul si coaching din partea celor cu experienta joaca un rol esential pentru reusita unui tanar proaspat promovat manager. In absenta acestora traseul de crestere profesionala in management este foarte greu: 50% dintre managerii debutanti esueaza in primul an.

Adevarul este ca jumatate dintre noii managerii esueaza pentru ca sunt nepregatiti si neinstruiti. 85% dintre managerii debutanti nu au trecut prin niciun training specific inainte sa fie promovati.

Pur si simplu nu sunt pregatiti pentru avantajele si dezavantajele care vin odata cu gestionarea altor colegi si sunt fie prea atasati fie prea reci cu acestia. Intentiile bune nu sunt suficiente. Managerii debutanti trebuie sa treaca printr-o perioada de pregatire.

Cursurile de formare a managerilor ar putea parea fara sens pentru sustinatorii formarii la locul de munca. Pe de alta parte, organizatiile cheltuiesc mai multe resurse pentru a-i invata pe manageri cum sa foloseasca eficient computerul, decat pentru a-i instrui sa conduca oamenii. Iar rezultatele sunt previzibile: 79% dintre angajati nu simt ca performanta lor este gestionata intr-un mod care sa-i motiveze sa faca o munca remarcabila.

Pentru managementul companiei cea mai mare atentie este pe rezultate, iar cei mai importanti sunt cei din imediata apropiere. Ei sunt cei care raporteaza catre decidentii la nivel strategic. Asadar, lantul de conducere transfera nu doar responsabilitati dar si o importanta, pe care o coreleaza ierarhic.

Asa se face ca de multe ori atentia pe care o primesc cei abia deveniti manageri este mai mica din partea conducerii: 59% dintre managerii debutanti spun ca nu se simt sprjiniti in noul lor rol. Cei care devin manageri pentru prima data sunt adesea atat de concentrati pe performanta lor incat uita sa se gandeasca la oamenii care lucreaza cu ei.

Curba de invatare de a fi un manager pentru prima data este abrupta, dar gestionabila. Managerii debutanti pot gestiona echipa in mod eficient si se pot concentra in acelasi timp asupra impactului performantei personale asupra echipei daca se concentreaza pe cateva zone cheie:

1. Interdependentele departamentale – factorii interesati in activitatea managerului mapati pe organigrama companiei
2. Intrarile si iesirile de care depinde performanta echipei – orice intra in punctul de lucru al echipei din surse interne si externe pe care lucrul echipei il transforma si resursele de timp, energie si buget investite
3. Construirea increderii la nivelul echipei – expertiza, predictibilitate, consecventa, onestitate, preocuparea pentru ceilalti
4. Pregatirea celor 4-5 indicatori-cheie cu impact asupra celor 20% din activitati care genereaza 80% din rezultate
5. Monitorizarea rezultatelor   

In concluzie

Companiile care se angajeaza sa construiasca manageri si o cultura organizationala armonioase au pur si simplu mai mult succes. Acest proces nu poate avea loc niciodata accidental sau fara munca. Este nevoie decizie si focus la nivel de top management, care se transfera si catre middle management, pana la cei care le raporteaza si asa mai departe.

Leadership-ul este o colectie de abilitati educate si antrenate, nu un talent sau un dar. Fiecare nou manager care se angajeaza in acest proces poate deveni un bun manager. Marile companii sunt formate din mari manageri. Depinde cat de mult vor investi companiile in pregatirea si dezvoltarea managerilor debutanti ca sa-i ghideze spre acest rezultat.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.