Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 26 vizitatori și nici un membru online

Analiza Trusted Advisor Strategy & Finance|60% dintre serviciile financiare accesate de catre IMM-uri sunt destinate fiscalitatii

Trusted Advisor Strategy & Finance, compania romaneasca de contabilitate si strategie financiara, condusa de Ioana Arsenie, strateg financiar, a realizat o analiza a celor mai accesate servicii financiare de catre IMM-uri, pe parcursul acestui an.

Din datele companiei, rezulta ca mai mult de 60% dintre companiile romanesti au cerut servicii de fiscalitate, 30% au fost interesate de catre servicii de constructie bugetara si strategie de pret si doar 10% dintre IMM-uri au folosit implementarea de instrumente financiare, precum Simulatorul de Business.

„Din perspectiva noastra, 2022 este fara nicio indoiala anul fiscalitatii. Intelegem ca antreprenorii au doua mari provocari in atingerea obiectivelor de crestere si scalare, respectiv generarea de vanzari si capacitatea de livrare – performanta operationala – echipe si procese. Trebuie sa gasim parghii ca aceste preocupari sa fie permanent incluse in abordarea financiara si sa generam indicatori de performanta financiari corelati cu cei non-financiari", declara Ioana Arsenie (foto), Fondator Trusted Advisor Strategy & Finance si strateg financiar.

De ce IMM-urile au cerut mai multe servicii fiscale anul acesta?

IMM-urile care au accesat serviciile fiscale au fost mai atente la conformare si deschise sa vada ce variante sunt atat pentru tranzactiile speciale, la care solicita implicarea expertului, cat si pentru business-ul curent, afectat de cresterile preturilor si de perspectiva cresiterii taxelor, in 2023. Intotdeauna, abordarea noastra este una integrata si pornim de la modelul de business si fluxurile operationale, pentru a intelege vulnerabilitatile si unde se poate interveni pentru optimizare.

Cum au ajutat serviciile de constructie bugetara si de pret companiile romanesti in 2022?

Obiectivul principal al acestor companii a fost de a crea o structura intre constructia bugetara si de pret dar si de a interconecta politica comerciala cu trezoreria. Acest proiect strategic se continua cu asistenta lunara pentru implementare, pe diferite etape, in functie de prioritati. Aceste companii nu au resurse dedicate proiectelor si ne adaptam la disponibilitatea antreprenorului, care are de multe ori si alte prioritati, si observam doua provocari mari – adaptarea la structura noua si tendinta de a reveni la vechile tool-uri mai familiare, dar rudimentare, respectiv dificultatea de a pune la dispozitie datele – fie ca sunt neagregate sau nu au nivelul de detaliu necesar. Atat activitatile de productie cat si cele de livrare servicii dintr-o companie sunt mapate pe criterii de productivitate si standarde de performanta, de la care se stabilesc bugetele.

Cum a influentat aplicarea Simulatorului de Business bunul mers al proceselor financiare dintr-un IMM?

Anul acesta, antreprenorii care au optat pentru implementarea unui instrument financiar in cadrul companiei, au fost mult mai atenti la bugete si cash-flow si au dorit sa fie sustinuti pentru a crea un Simulator de Business, un buget dinamic, conform conditiilor actuale, care solicita elaborarea permanenta a bugetelor, avand in vedere variatiile semnificative pe categoriile principale de costuri, de la materii prime, la energie, salarii, transport/supply-chain, dobanzi.

Intelegerea interdisciplinara ca baza a abordarii Trusted Advisor Strategy & Finance  ajuta sa atragem conturi noi de contabilitate, ca si serviciu de baza, completat cu raportare financiara in aplicatia noastra, Trusted App, in care putem lucra si bugetul de venituri si cheltuieli.

Principalele domenii de unde provin clientii Trusted Advisor Strategy & Finance

Proiectele complexe din acest an sunt in sfera serviciilor profesionale, a serviciilor medicale, proiecte industriale – companii producatoare in zone de nisa, cu planuri de internationalizare sau extindere a capacitatii de productie si a canalelor de vanzare, dar si foarte multe magazine online, in care provocarea este standardizarea fluxurilor si maparea tranzactiilor curente pentru automatizarea proceselor contabile si financiare.

Trusted Advisor Strategy & Finance este o companie romaneasca de strategie financiara si contabilitate, iar abordarea este de a segmenta lantul valoric si profitabilitatea pe activitati, pornind de la achizitii – cercetare-dezvoltare - productie – vanzare – colectare. Compania a reusit anul acesta sa atraga in portofoliu 30 de clienti recurenti noi, o parte sunt companii mici, sub 100 kEuro cifra anuala, iar 7 companii au depasit pragul de 1 mEuro.

Ioana Arsenie este profesionist in finante cu experienta din anul 2000, in roluri strategice, board advisor si fondatoarea Trusted Advisor & Trusted App - aplicatia de raportare financiara si bugetare digitalizata pentru IMM-uri.

Mai multe info https://trustedadvisor.ro/  si  https://ioanaarsenie.ro/

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.