Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 125 vizitatori și nici un membru online

Invatarea continua ”se vede” in productivitate

Potrivit Eurostat, productivitatea muncii pe ora lucrata in Romania a fost de 71,8% comparativ cu media europeana in anul 2022. State of Global Workplace, studiu realizat de Gallup in acelasi an, spune ca 35% dintre angajatii romani sunt implicati la locul de munca, valoare ce depaseste cu 12 puncte procentuale media globala de 23%. Mai mult, datele Gartner arata ca, in 2023, 60% dintre specialistii din HR sustin ca au ca prioritate crearea de programe pentru dezvoltarea liderilor, alocand bugetele de training necesare pentru dezvoltarea angajatilor.

In acest context, intrebarea care se poate pune este: cum se face ca, in ciuda unui nivel de productivitate relativ scazut, exista un angajament crescut din partea angajatilor si o constientizare a importantei dezvoltarii liderilor de catre companii?

Raspunsul poate consta in intentia echipelor de top management de a avea investitii mai eficiente pentru dezvoltarea personalului, pentru imbunatatirea mediului de lucru si crearea unor oportunitati mai mari de crestere si dezvoltare profesionala. Desigur, materializarea acestora ar putea contribui la cresterea productivitatii in Romania si la consolidarea pozitiei tarii in cadrul pietei europene si globale.

Fata in schimbare a productivitatii

Notiunea traditionala de productivitate, care a fost adesea asociata cu munca multa si pe durate lungi, a evoluat intr-un concept mai nuantat. Acum, nu este vorba doar de a munci mult, ci de a lucra mai inteligent, iar cheia pentru a realiza acest lucru consta in invatarea continua.

In trecut, productivitatea era masurata in primul rand prin numarul de ore pe care un angajat le dedica muncii si rezultatele pe care le genera in timpul acelor ore. Odata cu trecerea la ”knowledge workers”, aceasta viziune simplista a productivitatii a facut loc unei abordari mai cuprinzatoare.

Azi productivitatea nu se refera doar la o cantitate mai mare de munca; este vorba de a obtine rezultate mai bune cu acelasi efort sau chiar mai putin. Aceasta schimbare de mentalitate a fost impusa de complexitatea crescanda a modelelor de business si tehnologiei.

Productivitatea depinde acum de capacitatea angajatilor de a se adapta, de a inova si de a performa cu eficienta maxima. In aceasta schimbare de paradigma, invatarea continua apare ca un catalizator al productivitatii.

Invatarea continua este un angajament existential pentru dobandirea de noi cunostinte, abilitati si competente. Este un proces in desfasurare care se extinde cu mult dincolo de educatia formala si cuprinde invatarea informala, invatarea experientiala si invatarea autodidacta.

Acest angajament fata de invatare nu se limiteaza la o anumita varsta, rol sau industrie; este un imperativ universal pentru cresterea personala si profesionala.

Beneficiile invatarii continue

Transformarile rapide in tehnologie, piete si preferintele consumatorilor, obliga la adaptabilitate. Invatarea continua este un instrument esential care ajuta companiile in echiparea angajatilor cu abilitatea de a se ajusta rapid la noile circumstante, tehnologii si tendinte ale pietei, asigurandu-se ca raman relevante si competitive intr-un peisaj in perpetua schimbare.

Invatarea continua nu se rezuma doar la acumularea de noi cunostinte tehnice, ci si la imbunatatirea gandirii critice si dezvoltarea abilitatilor de comunicare, rezolvare a problemelor, negociere si gestionare a conflictelor. Cei care se angajeaza in invatarea continua dezvolta o gama variata de abilitati necesare pentru a aborda provocari din ce in ce mai complexe. Pe baza noilor competente, angajatii pot optimiza fluxurile de lucru, reduce erorile si finaliza sarcinile mai eficient.

Companiile care acorda prioritate invatarii si dezvoltarii angajatilor tind sa aiba niveluri mai ridicate de implicare si retinere a acestora. Atunci cand cresterea personala este apreciata, angajatii sunt mai predispusi sa ramana in cadrul organizatiei, reducand astfel costurile legate de fluctuatia de personal.

Actiuni recomandate

Pentru a valorifica pe deplin potentialul invatarii continue si pentru a obtine rezultate in ceea ce priveste productivitatea, companiile pot avea in vedere urmatoarele actiuni recomandate:

- Promovarea unei culturi organizationale centrata pe invatare: Prin cultivarea unui mediu in care invatarea nu este doar incurajata, ci si recunoscuta. Incurajarea angajatilor sa isi asume responsabilitatea dezvoltarii lor profesionale subliniaza angajamentul organizatiei fata de o crestere sustenabila.
- Alocarea resurselor necesare pentru facilitare invatarii continue: Companiile pot pune la dispozitia angajatilor o gama diversa de resurse de invatare, inclusiv cursuri online, workshop-uri, programe de mentorat si acces la biblioteci virtuale de materiale educationale, etc. Acum experientele de invatare pot fi foarte diverse si se bazeaza pe suportul major al tehnologiei.
- Stabilirea de obiective clare de invatare: Este esential ca managerii sa sustina angajatii in stabilirea de obiective de invatare clare si masurabile, aliniate cu aspiratiile lor de cariera si cu obiectivele strategice ale organizatiei. Revizuirea si ajustarea periodica a acestor obiective, pe masura ce circumstantele evolueaza, sunt esentiale.
- Recunoasterea si recompensarea invatarii continue: Recunoasterea si recompensarea angajatilor care investesc in invatarea continua sunt importante. Numai asa se va demonstra angajamentul celor din top management pentru acest demers strategic. Formele de recunoastere pot varia de la promovari si bonusuri pana la laude de fata cu colegii, ca sa sublinieze valoarea invatarii in cadrul organizatiei.

Masurarea si analizarea impactului invatarii: Prin utilizarea indicatorilor cheie de performanta (KPI) pentru a masura impactul initiativelor de invatare asupra productivitatii. De asemenea se poate colecta feedback de la angajati pentru a imbunatati si adapta continuu programele de invatare, companiile asigurandu-se astfel ca acestea raman relevante si eficiente.

In concluzie

Intr-o perioada marcata de schimbari constante, invatarea continua nu este doar un mijloc pentru atingerea unui scop, este un parcurs continuu care confera putere indivizilor si organizatiilor sa se adapteze, sa inoveze si sa prospere intr-o lume in continua evolutie. Valorificarea acestui catalizator pentru productivitate ne arata ca invatarea nu este doar o destinatie, ci si o calatorie plina de satisfactii si imbogatire personala.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.