Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 52 vizitatori și nici un membru online

5 moduri de motivare a angajatilor, adeseori ratate de manageri

Motivatia angajatilor sta la baza succesului unei companii. Cand angajatii sunt motivati, sunt mai implicati, mai productivi si mai inovatori. Cu toate acestea, multi manageri tind sa treaca cu vederea masuri simple, care pot creste semnificativ motivatia angajatilor.

Iata care sunt cele cinci abordari usor de implementat, pe care multi manageri le trec adesea cu vederea, dar care vor aduce rezultate imediate si pe termen lung. Statisticile si exemplele ilustreaza in mod convingator impactul acestora.

1. Recunoasterea si aprecierea

Multi manageri subestimeaza puterea recunoasterii – a efortului depus, rezultatelor obtinute si contributiilor aduse, precum si a aprecierii exprimate autentic, sincer si simplu. In unele echipe, cuvintele de multumire si apreciere nu se aud nici o data pe an. Care este efectul? Angajatii se simt subevaluati si lipsiti de motivatie atunci cand eforturile si realizarile lor trec neobservate.

Potrivit unui studiu Gallup, angajatii care primesc periodic recunoastere si apreciere sunt mai implicati, ceea ce duce la o crestere a productivitatii cu 21%.

Ce e de facut? Managerii pot lua in considerare implementarea unui program de recunoastere a angajatilor, dar mult mai simplu este sa aiba in vedere recunoasterea realizarilor colegilor la intalnirile de echipa si oferirea de feedback la timp, specific si prompt.

2. Oportunitatile de dezvoltare

Managerii tind sa subestimeze importanta investitiei in cresterea profesionala a angajatilor sau folosesc taierea bugetului de training ca modalitate de reducere a costurilor. Care este efectul? Atunci cand angajatii simt ca nu se dezvolta personal si profesional, motivatia lor scade, considera ca sunt vazuti numai ca ”resurse umane” si, cu prima ocazie, pleaca in alta parte.

Statistic, companiile care investesc in formarea si dezvoltarea angajatilor experimenteaza marje de profit mai mari cu 24% decat cele care nu o fac.

Ce e de facut? Managerii pot incuraja invatarea continua a membrilor echipei prin oferirea de workshop-uri pentru dezvoltarea abilitatilor, programe de mentorat si modalitati de exprimare a creativitatii, inovarii si dorintei de a contribui in comunitate.

3. Optiunile flexibile de munca

Desi nu la fel de multi ca inainte de 2020, exista inca manageri care ezita sa ofere aranjamente de munca flexibile, temandu-se ca vor pierde controlul si ca productivitatea angajatilor va scadea. Care este efectul? Acolo unde angajatii pot si vor sa lucreze in regim hibrid, cand nu au aceasta posibilitate, ajung sa ia in considerare alte optiuni de angajare.

Cercetarile arata ca optiunile flexibile de lucru, cum ar fi munca de la distanta sau orele de lucru flexibile, pot creste motivatia angajatilor. Potrivit unui studiu al Universitatii Stanford, angajatii care lucreaza de la distanta au inregistrat o crestere a performantei cu 13%.

Ce e de facut? Companiile din domeniile de activitate care permit implementare unui program de lucru flexibil, trebuie sa stabileasca in acelasi timp obiective clare pentru angajatii lor. Mai ales ca un studiu realizat in 2023 de eJobs arata ca peste o treime dintre angajati isi doresc flexibilitate din partea angajatorului in ceea ce priveste ora de incepere si de terminare a programului de lucru.

4. Feedback-ul pentru dezvoltare dat de manageri

Multi manageri tind sa nu ofere suficient feedback constructiv, pentru dezvoltare, ci mai mult feedback corectiv. Altii nu aliniaza corect obiectivele individuale ale angajatilor cu misiunea si obiectivele companiei. Care este efectul? Angajatii se simt adeseori ”certati” sau ajung sa se simta neimportanti sau/si deconectati de colegii din echipa de management.

Numeroase cercetari arata ca angajatii care primesc feedback constant – chiar si in timp real – sunt si de trei ori mai implicati in munca pe care o fac, pe care o considera o sursa de satisfactie si implinire. Acelasi raport arata ca angajatii incepatori prefera feedback-ul pozitiv, deoarece ii ajuta pentru a-si creste increderea in sine, dar odata ce devin experti intr-un domeniu, prefera feedback-ul negativ, deoarece ii ajuta sa-si depaseasca limitele.

Ce e de facut? Este important ca managerii sa comunice obiective si asteptari clare, sa ofere feedback periodic si sa alinieze obiectivele individuale cu obiectivele companiei. Oferirea de feedback pentru dezvoltare trebuie sa ajunga parte din cultura organizationala a companiei, iar managerii si angajatii este bine sa fie antrenati periodic in arta de a oferi si primi feedback-ul in mod onest, specific si deschis.

5. Echilibrul intre viata profesionala si cea personala

Unii manageri cred in concentrarea intensa pe munca ca fiind esentiala pentru succes, neglijand importanta unui echilibru sanatos intre viata profesionala si cea personala. Care este efectul? Angajatii vor refuza acest stil de lucru sau dimpotriva vor cadea ”prada” acestuia, ceea ce este foarte grav.

Studiile au aratat cu claritate ca angajatii care mentin un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea personala sunt mai motivati, mai creativi si mai putin predispusi la burnout.

Ce e de facut? Cu privire la acest aspect, managerii au rolul de a sustine echilibrul dintre viata profesionala si personala oferind un exemplu personal pozitiv, implementand programe de wellbeing si incurajand angajatii sa-si ia timp liber pentru a se deconecta si re-energiza.

In concluzie

Motivatia angajatilor este face succesul implinitor si sustenabil. Managerii care implementeaza masurile mentionate aici, chiar daca in unele companii acestea sunt de-a dreptul trecute cu vederea, pot beneficia de intregul potential al membrilor echipei, ceea ce va duce la o crestere a productivitatii, a creativitatii si a loialitatii.

Prin recunoasterea si aprecierea angajatilor, oferirea de oportunitati de dezvoltare personala si profesionala, prin acordarea de flexibilitate cu privire la programul de lucru, daca este posibil, dar mai ales prin oferirea de feedback si pledarea pentru echilibrul intre munca si viata personala, managerii pot construi o echipa motivata si performanta.

Autor: Elena Badea (foto), Managing Director, Valoria Business Solutions

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.