Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 342 vizitatori și nici un membru online

6 abordari eficiente in managementul schimbarii

Schimbarea este inevitabila in mediul de business. Avansul rapid al tehnologiei, evolutiile cerintelor pietei si ale clientilor obliga companiile sa fie capabile ca sa se adapteze si sa gaseasca abordari eficiente pentru a supravietui si a prospera.

Cu toate acestea, chiar si cele mai bine intentionate eforturi de schimbare pot fi intampinate cu rezistenta din partea angajatilor. Managementul schimbarii este un proces strategic si continuu care vizeaza implementarea cu succes a schimbarilor intr-o companie.

Fie ca este vorba despre adoptarea unei noi tehnologii, restructurarea organizationala sau schimbarea culturii organizationale, schimbarea trebuie sa fie bine planificata si implementata. Gestionarea eficienta a schimbarii si depasirea rezistentei angajatilor devin astfel doua procese esentiale pentru succesul companiei.

Rezistenta la schimbare: Motive si manifestari

Schimbarea aduce, adesea, cu ea rezistenta din partea angajatilor. Rezistenta angajatilor la schimbare poate fi cauzata de mai multe motive. De exemplu de frica de necunoscut care poate aparea atunci cand urmeaza sa primim noi cerinte si responsabilitati.
Alteori rezistenta la schimbare poate fi alimentata de ingrijorarile legate de pierderea locului de munca, de competentele sau abordari invechite, de lipsa de incredere in lideri, sau chiar de confortul atins in status quo.

Indiferent de motive, aceasta rezistenta poate incetini sau chiar bloca implementarea schimbarii si poate avea un impact negativ asupra moralului si productivitatii angajatilor.

Manifestarile rezistentei la schimbare pot fi variate, de la lipsa de cooperare si apatie la ostilitate deschisa sau sabotaj.

Tocmai de aceea este important ca liderii si managerii sa inteleaga aceste motive si sa abordeze rezistenta intr-un mod empatic si eficient.

Este esential ca liderii sa fie constienti de aceste manifestari si sa abordeze rezistenta intr-un mod constructiv si proactiv.

Depasirea rezistentei la schimbare: Abordari eficiente

Pentru a depasi rezistenta la schimbare este important sa se adopte o abordare holistica, care sa incorporeze atat aspecte tehnice, cat si umane. Iata cateva strategii eficiente:

a. Comunicare transparenta si empatica
De la bun inceput liderii de business trebuie sa comunice clar si deschis motivele si beneficiile schimbarii, pentru ca angajatii sa inteleaga directia si rationamentul din spatele schimbarii si sa simta ca au claritate cu privire la pasii si abordarile din proces.

b. Implicarea si valorizarea angajatilor
Includerea angajatilor in procesul de planificare si luare a deciziilor poate creste acceptarea si angajamentul fata de schimbare. Crearea unui mediu in care angajatii se simt valorizati si implicati poate reduce rezistenta si poate promova un sentiment de proprietate asupra schimbarii.

c. Educatie si formare continua
Oferirea de resurse si oportunitati de formare continua si dezvoltare pentru a ajuta angajatii sa-si dezvolte competentele necesare in contextul noilor cerinte ale schimbarii poate creste increderea si confortul acestora in gestionarea schimbarii.

d. Recompense si recunoastere
Recunoasterea eforturilor si realizarilor angajatilor in timpul procesului de schimbare poate motiva si incuraja comportamentele pozitive. Oferirea de recompense tangibile sau recunoastere publica poate consolida sprijinul pentru schimbare.

e. Modelarea comportamentului dorit
Liderii trebuie sa ofere un exemplu de adaptabilitate si deschidere la schimbare prin propriul lor comportament si actiuni. Afisarea unei atitudini pozitive si incredere in procesul de schimbare poate influenta pozitiv perceptia si comportamentul angajatilor.

f. Gestionarea emotiilor si rezilienta
Abordarea si gestionarea emotiilor angajatilor este cruciala in depasirea rezistentei. Liderii ar trebui sa fie sensibili la emotiile si preocuparile angajatilor si sa ofere suport si resurse pentru a le gestiona eficient.

In concluzie

Gestionarea schimbarii si depasirea rezistentei angajatilor sunt procese complexe si esentiale pentru succesul unei organizatii intr-o lume in continua schimbare.

Prin adoptarea unei abordari strategice si holistice, care sa includa comunicare deschisa si prin implicare activa a angajatilor liderii de business fac ca rezistenta la schimbare sa fie cat mai redusa.

Furnizarea de resurse si suport adecvat, modelarea comportamentului si culturii dorite, precum si recunoasterea progresului, ajuta echipele sa poata naviga cu succes prin schimbare si pot stimula inovatia si cresterea pe termen lung.

Autor: Elena Badea (foto), Managing Director, Valoria Business Solutions

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.