Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 199 vizitatori și nici un membru online

Cum transforma leadership-ul agil companiile

Cand schimbarea este singura constanta, organizatiile trebuie sa fie pregatite sa se adapteze rapid si sa inoveze in mod continuu. Aici intervine leadership-ul agil, o abordare dinamica si eficienta care schimba complet modul in care lucram si cum ne organizam echipele. Dar ce inseamna de fapt "leadership agil" si cum poate transforma acest concept modul in care conducem si lucram in organizatii?

Descopera noile modele de echipa

Imagineaza-ti echipe care se formeaza si se dizolva la fel de rapid precum se schimba cerintele proiectelor. Acesta este conceptul de Flow-to-Work, unde specialistii sunt alocati temporar in functie de nevoile imediate ale organizatiei. Acest model asigura ca fiecare proiect primeste resursele de care are nevoie, la momentul potrivit.

Dar ce ar fi daca echipa ar putea sa se gestioneze singura? Aici intervine conceptul de Self-Managing Teams. Aceste echipe au libertatea de a-si organiza munca, de a lua decizii si de a-si imbunatati procesele fara interventia constanta a unui manager. Astfel, ele sunt mai agile si mai eficiente in fata schimbarilor.

Si nu trebuie sa uitam de Specialist Pool, unde un grup de experti este disponibil pentru a fi alocat temporar in echipa in functie de nevoile de specialitate. Acest model permite accesul rapid la competente specifice, fara a implica costuri constante pentru intretinerea unor echipe intregi.

Inovatie in metodele de lucru

Ce ar fi daca am putea sa dezvoltam si sa livram produse intr-un mod mai rapid si mai eficient? Aici intra in scena metodele de lucru agile de care trebuie sa tinem cont.

Scrum este una dintre cele mai populare metode agile, folosita pentru a livra produse de calitate intr-un mod iterativ si incremental. Cu sprint-uri regulate si intalniri zilnice scurte (daily stand-up), echipele Scrum sunt capabile sa raspunda rapid la schimbari si sa livreze valoare clientilor.

Daca vrei sa te concentrezi pe calitate si adaptabilitate, Extreme Programming (XP) este alegerea potrivita. Aceasta metoda de lucru pune accent pe testare continua, programare in perechi si refactorizare, asigurandu-se ca produsul este intotdeauna adaptat la nevoile clientilor.

Dar daca vrei sa vizualizezi intregul proces de lucru si sa optimizezi fluxul de munca? Atunci Kanban este raspunsul. Cu un panou vizual si cartonase care se misca de la o coloana la alta in functie de progres, echipele pot identifica rapid blocajele si pot optimiza fluxul de munca.

Instrumente pentru succesul agile

Dar nicio metoda nu este completa fara instrumentele potrivite pentru a o sustine. Intalnirile zilnice scurte, gestionarea backlog-ului si planificarea sprint-urilor sunt doar cateva exemple de instrumente care asigura succesul echipelor agile.

Sedintele zilnice sunt o modalitate rapida si eficienta de a mentine echipa conectata si de a identifica rapid problemele care pot aparea pe parcursul proiectului. Prin intermediul acestor sedinte scurte, fiecare membru al echipei poate sa isi impartaseasca progresele si sa solicite ajutor in caz de nevoie.

Backlog-ul este lista ta de prioritati. Cu ajutorul acestuia, poti sa tii evidenta sarcinilor si sa te asiguri ca echipa lucreaza la cele mai importante lucruri in fiecare moment.

Si sa nu uitam de sprint-uri! Aceste perioade de lucru concentrate sunt cheia succesului intr-o echipa agila. Cu ajutorul sprint-urilor, poti sa iti imparti munca in perioade scurte si sa te asiguri ca echipa ta avanseaza constant spre obiectivele stabilite.

Leadership-ul agil, o necesitate in era digitala

Prin intermediul leadership-ului agil, organizatiile pot sa-si accelereze ritmul de inovare, sa-si optimizeze procesele si sa-si imbunatateasca capacitatea de a raspunde prompt la cerintele pietei si la schimbarile de mediu. Astfel, ele devin mai competitive, mai reziliente si mai adaptabile in fata provocarilor viitoare. Cand schimbarea este singura constanta, leadership-ul agil devine un avantaj competitiv esential pentru companiile care vor succes pe termen lung.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.