Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 29 vizitatori și nici un membru online

Cum sa-ti gestionezi timpul ca un expert

Gestionarea timpului este o abilitate esentiala pentru succesul personal si profesional. Cu totii avem 24 de ore la dispozitie in fiecare zi, dar unii oameni par sa realizeze mult mai multe decat altii. Secretul consta in alocarea strategica a timpului.

Eficienta in utilizarea strategica a timpului nu inseamna doar a face mai multe lucruri in mai putin timp. Mai degraba este despre a ne concentra pe sarcinile cele mai importante si a ne asigura ca le finalizam cu succes, reducand in acelasi timp stresul si creand un echilibru intre viata personala si cea profesionala.

Cheia succesului este stabilirea prioritatilor

Primul pas catre o gestionare eficienta a timpului este prioritizarea sarcinilor. Nu toate sarcinile sunt la fel de importante, iar unele pot fi delegate sau chiar eliminate. Exista diverse metode de prioritizare, cum ar fi metoda Eisenhower, matricea Pareto sau metoda ABC.

Indiferent de metoda aleasa este important sa identificam sarcinile urgente si importante, care trebuie finalizate cu prioritate, si sa le diferentiem de cele mai putin urgente sau importante. Urgenta si importanta sunt stabilite prin raportarea la obiective fixate.

Care obiective, trebuie sa fie clare si realiste. Acest lucru se traduce in mai putin stres si mai mult timp liber. O analogie buna este cea a unui avion: fara un plan clar de zbor, riscul de a te rataci este mare. La fel, fara prioritati clare, riscul de a pierde timpul este imens.

Stabilirea prioritatilor necesita si o autoevaluare constanta. Trebuie sa ne intrebam mereu: "Este aceasta sarcina cu adevarat importanta acum?" sau "Pot delega aceasta activitate?". Atribuirea corecta a sarcinilor poate elibera pana la 30% din timpul nostru zilnic.

Practici de alocare strategica a timpului

Exista numeroase tehnici de gestionare a timpului. Una dintre cele mai populare este metoda Pomodoro. Aceasta implica impartirea zilei de lucru in intervale de 25 de minute, urmate de 5 minute de pauza. Dupa patru astfel de intervale, se ia o pauza mai lunga de 15-30 de minute.

Aceasta metoda poate creste productivitatea cu 40%. De exemplu, un angajat care foloseste metoda Pomodoro poate finaliza un proiect in 4 ore in loc de 6 ore. O alta tehnica eficienta este planificarea zilnica. In fiecare seara, inainte de a merge la culcare, este util sa ne facem o lista cu activitatile pentru ziua urmatoare.

Planificarea zilnica poate reduce stresul cu pana la 20%. Este similar cu proiectul construirii unei case: fara un plan clar, constructia poate deveni haotica si ineficienta. La fel, fara un plan zilnic, ziua noastra poate deveni agitata si neproductiva.

O alta tehnica eficienta este delegarea. Este esential sa invatam sa delegam sarcini altor colegi sau membri ai familiei. Delegarea corecta poate economisi pana la 30% din timp. De exemplu, daca un manager deleaga o sarcina unui subordonat, poate folosi acel timp pentru activitati mai strategice.

Echilibrul dintre viata personala si profesionala

Echilibrul dintre viata personala si profesionala este esential pentru bunastarea generala. Potrivit Workmonitor Romania, un studiu publicat in 2024 de Randstad Romania, primul dintre cei mai importanti factori pentru angajatii romani, in ceea ce priveste locul de munca (prezent sau viitor) este echilibrul dintre viata profesionala si cea personala – 96% (93% global). Pentru a mentine acest echilibru, este important sa ne dedicam timp pentru activitatile personale.

Un exemplu este rezervarea unor intervale de timp clare pentru familie sau hobby-uri. Daca ne rezervam seara pentru a petrece timp cu familia, putem reduce stresul si imbunatati relatiile personale. Este important sa avem limite clare intre munca si viata personala.

De exemplu, un angajat care lucreaza de acasa poate stabili o regula de a nu verifica emailurile de munca dupa ora 18:00. Acest lucru poate creste satisfactia personala cu pana la 25%. Este similar cu alimentatia sanatoasa: fara un echilibru intre proteine, carbohidrati si grasimi, sanatatea noastra poate avea de suferit.

Un alt aspect important este gestionarea stresului. Tehnicile de relaxare, cum ar fi meditatia sau sportul, pot reduce stresul cu pana la 30%. De exemplu, daca ne alocam 10 minute zilnic pentru meditatie, putem imbunatati claritatea mentala si productivitatea.

Concluzionand, alocarea strategica a timpului este cheia pentru un echilibru sanatos intre viata personala si profesionala. Stabilirea prioritatilor, utilizarea tehnicilor de gestionare a timpului si mentinerea unor limite clare sunt esentiale. Cu aceste strategii, putem reduce stresul, creste productivitatea si imbunatati calitatea vietii. Acest echilibru nu doar ca ne face mai productivi, dar si mai impliniti.

Autor: Constantin Magdalina (foto), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.