Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 50 vizitatori și nici un membru online

Cum ar putea specialistii fiscali sa utilizeze instrumentele AI: 10 moduri de actiune

Instrumentele de inteligenta artificiala pot fi utilizate in domeniul fiscal pentru a spori eficienta, acuratetea si procesul decizional. Iata cateva moduri in care un specialist fiscal ar putea utiliza in mod eficient instrumentele AI:

1. Analiza datelor si recunoasterea modelelor: AI poate analiza volume mari de date financiare pentru a identifica tendinte, anomalii si tipare care ar putea indica oportunitati de economisire a obligatiilor fiscale sau potentiale probleme de conformitate fiscala.

2. Identificarea categoriilor fiscale si a deducerilor/creditelor fiscale: AI poate ajuta la incadrarea tranzactiilor in categoriile fiscale corecte si la identificarea potentialelor deduceri sau credite fiscale pentru care o companie ar putea fi eligibila.

3. Conformitatea reglementarilor: AI poate urmari modificarile aduse legilor si reglementarilor fiscale pentru a asigura conformitatea continua din punct de vedere fiscal. De asemenea, poate ajuta la pregatirea rapoartelor de conformitate si la efectuarea de revizii/verificari fiscale.

4. Analiza predictiva: AI poate prognoza viitoarele obligatii fiscale si rezultate financiare pe baza datelor istorice, permitand o planificare fiscala strategica.

5. Revizuirea documentelor si a contractelor: AI poate revizui rapid documentele si contractele legate de impozite pentru acuratete, exhaustivitate si identificarea potentialelor probleme, economisind timp si reducand erorile umane.

6. Chatbots si asistenti virtuali: robotii de chat cu inteligenta artificiala pot oferi instant raspunsuri la intrebarile cu privire la chestiuni fiscale, fara a fi nevoie de o interventie umana constanta.

7. Automatizarea proceselor: AI poate automatiza sarcinile de rutina, cum ar fi calcularea impozitelor si completarea diferitelor declaratii, eliberand astfel timp pentru ca un specialist fiscal sa se concentreze pe activitati mai complexe, cu valoare adaugata.

8. Consiliere personalizata: AI poate analiza situatia financiara specifica a unei companii si poate oferi consultanta fiscala personalizata, optimizand pozitia fiscala a acesteia.

9. Detectarea fraudei si gestionarea riscurilor: AI poate detecta activitatile suspecte si inconsecventele care pot indica fraude sau evaziune fiscala si poate evalua riscurile asociate cu diverse strategii fiscale.

10. Formare si educatie: AI poate fi utilizata pentru a crea programe de formare pentru profesionistii din domeniul fiscal, tinandu-i astfel la curent cu cele mai recente legi si tehnologii fiscale.

Ceea ce am sumarizat mai sus este un mod ideal de lucru pentru care ne putem pregati in viitorul apropiat. Dar, pentru a utiliza instrumentele de AI cu eficienta maxima, un specialist fiscal ar trebui sa se pregateasca deja intens, sa tina cont de faptul ca dezvoltarea instrumentelor de tip AI se intampla intr-un ritm extraordinar de rapid si sa actioneze luand in calcul o serie de aspecte, astfel:

Informare: sa fie permanent la curent cu cele mai recente evolutii si instrumente de AI disponibile pentru functia fiscala.

Investitii in formare profesionala: sa invete cum sa utilizeze eficient instrumentele de AI, inclusiv sa inteleaga capacitatile si limitarile acestora.

Selectia atenta: sa aleaga instrumentelor potrivite de AI care se integreaza bine cu sistemele existente si sunt adaptate la nevoile specifice ale domeniului fiscal.

Implementare treptata: se poate incepe cu automatizarea sarcinilor simple si apoi sa se treaca treptat la aplicatii mai complexe, pe masura ce creste increderea in tehnologie.

Atentie la calitatea datelor: instrumentele AI sunt la fel de bune ca datele pe care le proceseaza, asa ca asigurarea unor date precise si de inalta calitate este esentiala. Este necesara, de asemenea, utilizarea solutiilor de tip AI conform cu reglementarile in vigoare, respectand confidentialitatea, etica si legile privind protectia datelor.

Colaborarea cu experti in AI: colaborati cu specialisti in AI pentru a dezvolta si a implementa solutii personalizate pentru domeniul fiscal.

Fiscalitatea este un domeniu complex, extrem de tehnic, dar si creativ. De aceea, in momentul de fata – fara indoiala – pentru un specialist fiscal, implementarea instrumentelor AI in acest domeniu ar fi nu doar o economie de timp, dar si o solutie pentru asigurarea conformitatii. Desigur, discutam despre atentie la detalii si totodata despre o implementare atenta si treptata, insa utilizarea AI in fiscalitate este cu siguranta o prioritate pentru perioada care urmeaza.

Autori: Andra Casu (foto stanga sus), Partener, liderul departamentului Taxe directe, EY Romania
Aurelia Costache (foto dreapta), Partener, AI & Data Leader, EY Romania

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.