Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 189 vizitatori și nici un membru online

Ileana Ionescu, Principal Ensight Management Consulting: “Reputatia Ensight este data de calitatea si rezultatele validate de piata”

ensight ileana ionescu interviuDna Ileana Ionescu, cum arata azi, dupa un deceniu de activitate, Ensight Management Consulting, unul dintre principalii jucatori din piata de consultanta din Romania?
Ensight s-a dezvoltat continuu si este acum o companie matura, de referinta in piata de consultanta. Ne mandrim cu un portofoliu remarcabil de clienti si proiecte. In aproximativ 14 ani de activitate am lucrat cu mai mult de 160 de clienti si am livrat aproximativ 200 de proiecte.

Care dintre ariile dvs de competenta au fost cele mai solicitatea de-a lungul activitatii si care au generat cele mai mari profituri?
Cele mai multe proiecte pentru care am fost solicitati sa oferim asistenta sunt proiecte de transformare. Solutiile noastre integrate se bazeaza pe competente complementare (management, financiar, resurse umane, IT, achizitii, logistica, marketing si vanzari) si sunt concepute astfel incat sa raspunda celor mai importante provocari pe care le intampina companiile. Capabilitatile si experienta extinsa a echipei Ensight ofera acces clientilor nostri la servicii de consultanta la standarde inalte de calitate, acoperind urmatoarele domenii: strategie, operatiuni, financiar, resurse umane, tehnologie.

Compania Ensight este membru EUROGROUP CONSULTING. Care sunt avantajele pe care le aduce un astfel de parteneriat?
EUROGROUP CONSULTING este o retea independenta de consultanta, de origine europeana, ce detine 28 de birouri in 21 de tari si are in prezent o echipa formata din 1200 de consultanti. Pe langa acoperirea geografica, apartenenta la EUROGROUP CONSULTING ne ofera o adevarata platforma de cooperare profesionala si impartasire a expertizei dobandite in diferite proiecte de consultanta in industrii, precum cea bancara, financiara si de asigurari, energie si utilitati, produse de larg consum si sectorul public. Ensight abordeaza, astfel, o gama diversificata de probleme de business pentru clienti, la nivel national si international.

Ne puteti nominaliza cateva dintre proiectele de anvergura pentru care ati fost solicitati de-a lungul activitatii?
Recent am derulat un proiect de transformare a unei banci centrale in care, pornind de la obiectivele strategice, am intervenit pe toate dimensiunile organizatiei: procese, resurse umane si organizare, sisteme IT. De asemenea, in sectorul bancar am derulat proiecte complexe de revizuire a strategiei, asistenta la integrarea sistemelor informatice si managementul schimbarii in context post-achizitie.
In industria de energie si utilitati, am contribuit la centralizarea si standardizarea proceselor financiare si de IT in cadrul centrului de servicii partajate. In acest context, am fost implicati in definirea a peste 100 de proiecte de implementare pentru atingerea viziunii strategice.
Am asistat companii din retail si distributie in optimizarea vanzarilor, a nivelului de serviciu si a fluxurilor financiare – cresterea cifrei de afaceri si a profitabilitatii (ex. cresterea marjei procentuale cu 1-2 puncte, cresterea pretului mediu de vanzare), reducerea costurilor operationale (ex. reducerea cheltuielilor operationale cu ~30%, diminuarea stocurilor cu ~15-20%).

“IMM-urile sa se concentreze pe core business si pe clientii profitabili”

Ce sfat au consultantii Ensight pentru ca IMM-urile sa treaca cu bine peste aceasta perioada mai grea, marcata de insolvente, blocaje financiare, restructurari?
O recomandare generica este ca IMM-urile sa se concentreze pe core business si pe clientii profitabili. Un mediu intern orientat pe excelenta operationala permite punerea in practica a strategiilor comerciale. In functie de presiunile caracteristice industriei si firmei, recomandarile noastre pot viza atat zona de strategie – ex. revizuirea acesteia, repozitionare, cat si zona operationala si financiara.
Portofoliul de clienti, furnizori si produse trebuie atent evaluat si redimensionat/ restructurat daca analizele cantitative indica acest lucru. Pentru a cita un fost client care a parcurs cu rezultate bune un proces de restructurare – «mai bine mic si viu, decat mare si mort».
In plus, o gestiune financiara sanatoasa – urmarirea frecventa a fluxurilor de trezorerie si actiuni rapide pentru corectarea acestora.

Prin ce se individualizeaza Ensight Management Consulting de alte firme concurente din piata locala? Cum se va pozitiona si care sunt obiectivele pe care le veti aborda pentru urmatorii ani?
Reputatia Ensight este data de calitatea si rezultatele validate de piata. Succesul proiectelor de consultanta Ensight se datoreaza cunoasterii mediului local si a provocarilor cu care se confrunta companiile, atat cele multinationale, cat si cele detinute de antreprenori romani. Complementar, valorificam experienta internationala a partenerilor nostri din EUROGROUP CONSULTING si lectiile invatate in piete mai dezvoltate. In echipa noastra, imbinam expertiza acumulata in diferitele industrii cu tehnicile si instrumentele specifice consultantei de management.
Dorim in continuare sa promovam serviciile de consultanta, pe baza unor valori sanatoase.

In ce ramuri de business se simte cel mai acut nevoia de consultanta in management?
Din cauza produselor de tip clona (“me-too”) si cererilor din ce in ce mai diversificate din partea clientilor, majoritatea companiilor trebuie sa gestioneze portofolii extinse de articole. Aceasta situatie conduce la presiuni pe lantul logistic si pe costurile de depozitare – in general pe costurile operationale. Avand in vedere acest context, observam o nevoie mai pronuntata pentru asistenta in sectorul de retail si distributie. Consultantii pot contribui in sectoarele supuse unor transformari profunde – precum sectorul bancar sau in industriile puternic reglementate. Sectorul public are in continuare o nevoie acuta pentru eficientizare si optimizare.

“Un cuvant cheie pentru piata de consultanta pentru urmatorii ani este consolidarea”

Care sunt atuurile pe care ar trebui sa le detina un bun consultant in management?
Un bun consultant in management este cel invitat in mod repetitiv de client. In perspectiva noastra, un bun consultant este in primul rand etic. Apoi, intelege nevoile clientului, propune solutii concrete, producatoare de beneficii. In plus, poate gestiona complexitatea proiectelor si a realitatii interne din cadrul companiilor.

Cum estimati ca vor evolua afacerile firmei in 2014, comparativ cu 2013, in privinta cifrei de afaceri si a marjei de profit?
Pentru anul 2014, asteptam o evolutie similara anului 2013. Climatul economic si politic intern, dar si evenimentele geostrategice pot afecta initiativele clientilor, implicit piata de consultanta.

Cum vedeti urmatorii 2-3 ani pentru piata consultantei din Romania si, implicit, pentru Ensight Management Consulting?
Dificili si in directa legatura cu abordarea sectorului public (care reprezinta o pondere semnificativa in piata de consultanta) – diferenta poate fi facuta de calitate ca si criteriu predominant in achizitie (versus pretul cel mai mic).
Un alt cuvant cheie pentru piata de consultanta pentru urmatorii ani este consolidarea.

K.M.

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.