Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 248 vizitatori și nici un membru online

Ioan Adrian Crivii, Presedinte DARIAN: “Ca si cota de piata si anvergura, Darian este incontestabil cel mai important jucator”

“Darian este cea mai importanta companie independenta romaneasca din domeniul serviciilor de consultanta si evaluare. In urma cu aproape 25 de ani, in 1990, eram o companie locala. Apoi, am evoluat catre o companie regionala pentru ca, in 2014 sa ajunem la 19 birouri. Datorita faptului ca birourile noastre sunt situate in cele mai importante orase din tara, avem un portofoliu de clienti variat si o diversitate de servicii. Toate acestea au facut ca, in ultimii doi ani, sa atingem o cifra de afaceri de peste trei milioane de euro si cea mai mare cota de piata”, ne-a precizat in debutul dialogului nostru, Adrian Crivii (foto), presedintele companiei Darian.

Dle Presedinte Crivii, dupa inceperea crizei, ce tip de servicii vi s-au solicitat cel mai des?
La inceput, am facut preponderent evaluari de afaceri pentru companii aflate in procesul de privatizare, apoi evaluari pentru finantare bancara. Dupa debutul crizei economice, piata serviciilor de evaluare s-a schimbat semnificativ. De exemplu, in zona evaluarii pentru finantare bancara, estimarea valorii portofoliilor de credite prin metode adecvate de evaluare in masa a consituit o ancora importanta.
De asemenea, consultanta acordata companiilor in cadrul proceselor de fuziune, divizare sau relatii cu piata de capital au fost cele mai importante. Un alt produs pe care l-am furnizat, este indicele Darian si analiza exhautiva a pietei imobiliare la nivel national. Aceasta a fost contributia companiei noastre in cresterea transparentei in activitatea de evaluare si a industriei imobiliare in general. Indicele este un instrument extrem de util atat investitorilor, cat si acelora care analizeaza si verifica rapoartele de evaluare.

Ne puteti da cateva exemple de mari proiecte in care ati fost implicati in calitate de consultant?
Avem experienta necesara si specialistii de care este nevoie pentru a evalua companii importante. Datorita acestor atuuri pe care le avem putem aborda proiecte mari si complexe. Darian a evaluat, de exemplu, portofoliul Fondului Proprietatea sau am realizat evaluari pentru tranzactii si listare a Transgaz. Cea mai recenta evaluare a fost cea referitoare la listarea pe pietele de capital interne si internationale a unui pachet semnificativ al Electrica SA.

Terenurile agricole reprezinta un nou boom imobiliar? Ati fost solicitati pentru diverse evaluari in acest sens, vorbind de evaluari importante?
Terenul agricol este un activ important pentru orice economie. Romania are zone naturale cu teren agricol de o calitate exceptionala. Aceste terenuri au devenit interesante si atractive pentru diferiti investitori, odata cu modificarea legislatiei din domeniu. Noi, ca si consultanti, primim solicitari frecvente pentru evaluare in vederea achizitiei, in special de la fonduri de investitii, banci specializate sau companii agricole internationale.

“Suntem una dintre putinele companii de profil care ofera servicii pentru intreg spectrul evaluarii”

Care sunt cele mai cerute evaluari pe segmentul de business?
Pe langa consultanta, acolo unde analizele specialistilor nostri sunt extrem de valoroase, pe segmentul de business am fost solicitati pentru evaluari ale elementelor necorporale sau ale activelor intangibile. Un alt domeniu in care expertiza noastra poate face diferenta este cel referitor la delistari sau orice alt fel de operatiuni pe piata de capital.

Sunt foarte multe firme de evaluare in Romania, insa un foarte mic nucleu reprezinta totusi polii acestui business. Care ar fi valoarea pietii de evaluare din Romania?
Este o piata incipienta, care s-a dezvoltat plecand de la necesitatile locale ale economiei de piata. Piata evaluarii este de aproximativ 28-30 milioane de euro. Cu exceptia unui numar important de jucatori mari, este impartita intre cateva sute de jucatori mici si PFA. Ca si cota de piata si anvergura, Darian este incontestabil cel mai important jucator, lucru confirmat de prezenta in major Companies of Romania.

Prin ce se individualizeaza Darian de alte firme concurente din piata locala? Care sunt obiectivele pe care le veti aborda pentru urmatorii ani?
Darian este una din primele companii private din Romania, infiintata in 1990, atunci cand economia de piata pornea la drum. Trei ani mai tarziu am intrat pe piata evaluarii si ne-am dezvoltat odata domeniul. Suntem una dintre putinele companii de profil care ofera servicii pentru intreg spectrul evaluarii, de la proprietati imobiliare, bunuri mobile, afaceri active intangibile cu activitate si clienti in toate regiunile tarii. Noi am cautat intotdeauna sa descoperim abordari noi pentru acest domeniu lucru care a fost apreciat de clientii nostri. Dezvoltarea companiei se bazeaza pe promovarea serviciilor conexe, a celor care prezinta interes pentru investitori. Am in vedere consultanta fiscala sau de consultanta in project management.

“Compania Darian este o parte componenta a vietii mele”

In ce ramuri de business se simte cel mai acut nevoia serviciilor dvs?
Industriile care au nevoie acuta de serviciile noastre sunt cele in care se fac cele mai noi investitii. Profesia de evaluator se adreseaza in special investitorilor, astfel ca le acordam consultanta si sprijin in deciziile lor. De altfel, este bine de stiut ca estimarea valorii sta la baza tuturor deciziilor importante care sunt luate de jucatorii din piata.

Care ar fi tendintele majore pentru 2014 in piata de evaluare?
Profesia de evaluator trece printr-o criza determinata de schimbarea opticii investitorilor cu privire la consultanta in evaluare. Daca in perioada premergatoare crizei evaluarile se faceau “pe banda” si tranzactiile confirmau valori din ce in ce mai mari ale activelor, astazi este nevoie de mult mai multe informatii care se gasesc mai greu si trebuie verificate amanuntit, pentru a putea sustine o valoare credibila. Toate acestea se intampla in conditiile in care piata imobiliara este subfinantata si tranzactiile libere sunt foarte putine.

Cum estimati ca vor evolua afacerile companiei in 2014?
Orice companie ajunge la un punct in care deciziile de moment influenteaza dezvoltarea pe termen mediu si lung. Darian a ajuns la acest moment. Introducem produse si servicii noi, vom pune in practica o abordare noua a strategiei. Toate acestea vor duce la o mentinere la nivelul la care suntem in acest moment, din punct de vedere financiar vorbind. Calitatea si oportunitatea deciziilor luate in acest an insa, isi vor arata efectele in viitor.

Domnule Presedinte cum arata o zi fara telefoane si intalniri? Doar business sau exista si cateva pasiuni in inima managerului Crivii?
Nu exista o zi fara business. Este aproape un sfert de secol de cand sunt responsabil de tot ceea ce inseamna Darian, astfel ca firma este o parte componenta a vietii mele. Atunci cand pot sa ma dezlipesc de telefoane si e-mail-uri, ma retrag la munte sau navighez. Si, pentru ca adrenalina este parte a vietii oricarui antreprenor, particip la trasee de off-road.

C.D. & E.P.

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.