Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 158 vizitatori și nici un membru online

Marcel Vulpoi, director general Vulpoi & Toader Management: „Kepp calm and hire a consultant!”

Cat de greu si de lung a fost drumul de la idee, la performanta, pentru omul de afaceri Marcel Vulpoi?
La fel ca in orice domeniu de activitate, conturarea ideilor pentru o potentiala afacere si implementarea acestor idei a fost un proces de lunga durata (aproximativ 4 ani), proces care s-a intins de la terminarea facultatii, in anul 2000, pana in anul 2004, cand s-au pus bazele societatii Vulpoi & Toader Management. In cei 10 ani scursi de la infiintare si pana in prezent, in fiecare an am incercat sa identificam noi oportunitati pe piata de servicii profesionale, oportunitati care au avut in centrul lor in primul rand satisfacerea nevoilor clientilor, performanta fiind o consecinta a lucrurilor bine facute si nu un obiectiv in sine.

Cum vedeti azi piata de consultanta fiscala si audit din Romania si ce valoare estimati ca ar avea acest business? Mai este loc pentru alti jucatori mari sau medii?
Piata de servicii profesionale in general si cea de consultanta si audit in special este foarte faramitata, existand un numar mare de societati ce furnizeaza aceste servicii. Valoarea estimata a pietei serviciilor de consultanta si audit este de aproximativ 400 milioane de euro. La ora actuala, aceasta piata inregistreaza o usoara tendinta de scadere, pe de o parte din cauza problemelor financiare cu care se confrunta din ce in ce mai multe societati, iar pe de alta parte din cauza faptului ca multi dintre managerii societatilor au inteles mai greu valoarea adaugata a serviciilor pe care noi le prestam. In ceea ce priveste intrarea pe piata a unor alti jucatori, piata este relativ matura la nivelul jucatorilor mari si medii, intrarea unor alti jucatori cu cifre de afaceri semnificative fiind in prezent destul de greu de realizat.

Care dintre ariile dvs de competenta au fost cele mai solicitate de-a lungul activitatii si care au generat cele mai mari profituri?
Vulpoi & Toader Management este un one-stop shop de servicii, oferind servicii de contabilitate, consultanta, revizuire, finantare, legal, HR, fiecare din aceste servicii contribuind intr-o masura mai mica sau mai mare ca pondere in cadrul cifrei de afaceri. Ponderea cea mai mare in cadrul acestor servicii este reprezentata de serviciile de contabilitate (circa 60%), urmate de serviciile de consultanta si revizuire (circa 30%).

Nominalizati cateva dintre proiectele de anvergura pentru care ati fost solicitati de-a lungul activitatii.
In cei 10 ani de existenta au existat numeroase proiecte de anvergura, proiectele cele mai mari fiind in domeniul fuziunilor si achizitiilor (M&A), dar si proiecte de revizuire si uneori refacere a evidentelor financiar-contabile ale clientilor.

Multe firme din Romania se confrunta probleme legate de lipsa lichiditatilor. Ce solutii aveti pentru acestea?
Intra-devar, in ultimii 5 ani, majoritatea societatilor, si in special IMM-urile, s-au confruntat cu reale dificultati generate de lipsa de lichiditati, coroborate cu accesul foarte dificil la sursele de finantare. In perioada urmatoare exista numeroase oportunitati de derulare a unor proiecte pe fonduri europene, proiecte care odata accesate ar permite IMM-urilor sa intre pe piete sau domenii de activitate pe care pana in prezent nu le-au exploatat.

„VTM este liderul pietei de contabilitate, inregistrand cresteri constante de la an la an”

Unde se face diferenta intre VTM si ceilalti competitori si cum arata planurile de viitor?
VTM este una dintre putinele societati care ofera servicii integrate (one-stop shop), fiind alaturi de clientii nostri in tot ceea ce inseamna servicii profesionale. VTM este liderul pietei de contabilitate, inregistrand cresteri constante de la an la an, cresteri care se datoreaza in primul rand calitatii angajatilor si colaboratorilor nostri. In ceea ce priveste planurile de viitor, VTM isi propune sa continue trendul ascendent inregistrat inca de la infiintare, concomitent cu sporirea calitatii serviciilor prestate catre clienti.

Cum resimt specialistii modificarile fiscale succesive adoptate in ultimii ani de Guvern?
Modificarile fiscale survenite de pe o zi pe alta sunt o practica in Romania, iar pentru consultanti acestea reprezinta o permanenta provocare, intrucat acestia trebuie sa fie capabili sa se adapteze acestor modificari si sa ofere clientilor solutii optime, care sa asigure pe de o parte optimizarea si desfasurarea in bune conditii a activitatii, iar pe de alta parte respectarea prevederilor legale.

„Cifra de afaceri si profitul nu reprezinta un scop in sine, ci o rezultanta a prestarii unor servicii de calitate”

Cum estimati ca vor evolua afacerile firmei in 2015, comparativ cu 2014?
Speram ca si in anul urmator se va mentine tendinta de crestere inregistrata pana in prezent. Cifra de afaceri si profitul nu reprezinta un scop in sine, ci o rezultanta a prestarii unor servicii de calitate.

Cum reusiti sa imbinati activitatea la catedra cu cea de om de afaceri? Se completeaza?
Cea mai mare parte dintre angajatii societatii au fost recrutati din randurile studentilor, ceea ce arata faptul ca in continuare exista numerosi tineri cu potential si care doresc si pot sa performeze atat in mediul academic, cat si in cel profesional. Activitatea didactica are provocarile ei, provocari ce sunt diferite de cele din mediul de afaceri si uneori, chiar mai placute.

Ce sfat aveti pentru tinerii absolventi de ASE? Este Occidentul o varianta?
Chiar zilele trecute am avut o dezbatere cu studentii mei, care au spus ca doresc sa plece cat mai repede din Romania, abordare care mi se pare cel putin pripita pentru niste persoane care nici macar nu au incercat sa identifice oportunitati in aceasta tara. In cadrul VTM exista circa 40 de persoane recrutate de pe bancile facultatii si care, din punctul meu de vedere, demonstreaza faptul ca atunci cand vointa si putinta merg mana-n mana, se pot intampla lucruri frumoase.

Ce face managerul Marcel Vulpoi atunci cand are timp liber?
In timpul liber, pe langa activitatile legate de familie, particip impreuna cu echipa VTM la o serie de competitii sportive organizate, competitii precum fotbal, tenis de camp, carting, VTM mandrindu-se cu ocuparea locului I la toate aceste competitii in anul 2014.

Un gand de sfarsit de an pentru partenerii dvs....
Kepp calm and hire a consultant!

Interviu realizat de C.D. & E.P.

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

Relians logo portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

     

prospect logo

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.