Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for talented versatile attorneys

Cumpanasu Partners is currently expanding its cons...

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 175 vizitatori și nici un membru online

Silviu Manolescu, Managing Partner BDO Romania: "De 25 de ani am pastrat acelasi raspuns la intrebarea «de ce» si inventam in fiecare zi raspunsuri noi la intrebarea «cum»"

Ce inseamna BDO azi, dupa 25 de ani de performanta pe piata de consultanta din Romania?

BDO Romania reprezinta evolutia unui business romanesc care, dupa 7 ani de operare ca brand local, a devenit membru al unei retele globale de consultanta si audit. Astazi suntem 180 de profesionisti coordonati de 20 de parteneri ce opereaza in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi si Chisinau. Dupa 25 de ani de activitate, servim peste 1 000 clienti anual si realizam o cifra de afaceri in jurul a 10 mil. Eur.

Care sunt cele mai solicitate servicii in ultimul timp?

Daca in anii trecuti auditul detinea pondere majoritara, provocarile ultimilor ani ai mediului de business au diversificat nevoile clientilor. Astazi vorbim despre o cerere tot mai ridicata pentru servicii de nisa, cum sunt, de exemplu, preturile de transfer, iar ca profitabilitate, business restructuring si outsourcing au ratele cele mai ridicate.

Ce modificari fiscale sunt necesare pentru a spori atractivitatea economiei pentru investitorii strategici?

Pe fondul diversitatii opiniilor lansate in spatiul public in perioada recenta, raspunsul meu scurt ar fi: niciuna. Pentru un investitor strategic un aspect foarte important il reprezinta predictibilitatea legislativa, in special in domeniul fiscal, garantie pe care mediul economic actual din Romanaia reuseste cu dificultate sa o ofere.
Predictibilitatea in domeniul impozitarii este un factor luat in considerare de marea majoritate a investitorilor strategici atunci cand sunt evaluate oportunitatile de investitii in Romania. De altfel, cu aplicabilitate din ianuarie 2016, predictibilitatea impozitarii este un nou principiu introdus in Codul fiscal. In acest sens, mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, mentinerea impozitului pe dividende la 5%, reducerea sau mentinerea cotei de TVA conform angajamentelor asumate reprezinta factori importanti pentru evaluarea pe termen mediu si lung a riscurilor si costurilor asociate unei investitii.

Prin ce se individualizeaza BDO de alte firme concurente din piata locala?

Atunci cand experienta acumulata in 25 de ani de operare pe piata locala integreaza standardele profesionale si resursele unei retele globale ce actioneaza de peste 50 de ani in mai mult de 150 de jurisdictii, iau nastere sinergii ai caror beneficiari sunt deopotriva clientii, cat si oamenii cu care lucram. Avem ambitia de a demonstra in fiecare dintre interventiile noastre ca oferim mai mult decat «sfaturi». Oferim solutii. Si o facem construind relatii de incredere bazate pe cunoasterea nevoilor patenerilor nostri si a mediului de business in care operam cu totii. Am considerat totdeauna echipele clientilor nostri cu care realizam proiectele drept o extindere fireasca a echipelor proprii. Desi contractele se incheie intre entitati juridice si formal par sa defineasca o relatie intre doua entitati (B2B), viata ne-a invatat ca in realitate este totdeauna o relatie intre oameni (P2P). Si de calitatea acestei relatii depinde reusita oricarui proiect. Credinta noastra este ca, actionand in acest fel, vom putea sa crestem atat portofoliul de clienti ce vor apela la serviciile noastre, cat si dezvoltarea si diversificarea expertizei echipelor proprii si extinderea retelei la nivelul Romaniei. Am numit astfel obiectivele pe care le-am avut inca din primii ani de operare si carora le-am ramas fideli. Trecerea timpului si schimbarile rapide ce o insotesc modifica cu siguranta modul in care ne atingem obiectivele, fara a avea insa puterea de a altera obiectivele in sine. Pe scurt, de 25 de ani am pastrat acelasi raspuns la intrebarea «de ce» si inventam in fiecare zi raspunsuri noi la intrebarea «cum».

Cum vedeti urmatorii ani pentru piata consultantei din Romania?

Cererea pentru consultanta generala de business va fi tot mai mult inlocuita de cererea pentru servicii specializate, capabile sa ofere solutii aplicabile rapid si concret de catre beneficiarii acestora. E de asteptat o crestere a competitivitatii jucatorilor din piata, ceea ce va conduce la cresterea calitatii odata cu aparitia unor servicii de nisa. Domenii precum consultanta fiscala, business restructuring si outsourcing vor fi in continuare in topul serviciilor cautate pe piata locala.

Catalog

AFCAR 2023 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audit Gold Diana Filip logo portal

 

 

 

Accace logo 23

 

 

 

 

Ensight logo 23

 

Wolftheiss logo 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF logo 2023 portal

 

Consult Afaceri logo portal

 

 

TUV logo 20

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.