Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 197 vizitatori și nici un membru online

Clifford Chance Badea a asistat oferte de obligatiuni verzi de EUR 500 milioane in prima parte a anului

In linie cu strategia globala privind finantarea sustenabila, Clifford Chance Badea isi consolideaza portofoliul de consultanta in domeniul emisiunilor de obligatiuni verzi si sustine dezvoltarea acestui segment in Romania, asistand numai in ultimele luni doua tranzactii in valoare de EUR 500 milioane.

Astfel, o echipa formata din Radu Ropota (counsel), Georgiana Evi (senior associate) si Mihai Dolhescu si Nicolae Grasu (avocati) a acordat asistenta juridica Nordic Trustee AS, in calitate de agent de garantie si bond trustee, in legatura cu emisiunea de obligatiuni verzi garantate pe lege norvegiana in valoare de EUR 200 milioane, emisa de o societate detinuta de Alternus Energy Group PLC (Irlanda), proprietarul a cinci parcuri solare din Romania.

Separat, o echipa multi-jurisdictionala formata din avocati din birourile Clifford Chance de la Bucuresti, Londra si Amsterdam a asistat MAS Real Estate, detinuta majoritar de Prime Kapital, in legatura cu oferta de obligatiuni verzi in valoare de EUR 300 de milioane, care a fost subscrisa cu succes saptamana trecuta. Obligatiunile sunt listate pe Bursa Euronext din Dublin. Fondurile generate vor fi utilizate pentru achizitia si dezvoltarea de proiecte imobiliare sustenabile in Romania.

Echipa locala a fost formata din Madalina Rachieru-Postolache (partener), Radu Ropota (counsel) si Dorin Giurgi (avocat).

„Piata de obligatiuni verzi inregistreaza o crestere semnificativa in ultimii ani, pe masura ce tot mai multi emitenti isi aliniaza strategia la obiectivul general de limitare a impactului incalzirii globale”, spune Madalina Rachieru-Postolache (foto stanga), Partener si coordonator al practicii Piete de Capital Clifford Chance Badea. „Romania se alatura acestui val de finantare sustenabila si ne bucuram sa avem o contributie activa la conturarea acestei piete, inca de la inceput”.

Anul trecut, firma de avocatura a asistat NEPI Rockcastle in legatura cu emisiunea de obligatiuni verzi in valoare de EUR 500 milioane. Fondurile generate au fost utilizate pentru finantarea unor proiecte menite sa sporeasca performanta portofoliului imobiliar in materie de eficienta energetica si sustenabilitate.

Radu Ropota, counsel (foto dreapta) adauga: „Provocarile inerente complexitatii tranzactiilor mentionate, care au implicat refinantare de datorii si finantare de achizitii de societati romanesti prin emisiune de obligatiuni verzi in primul caz, respectiv coordonare multi-jurisdictionala (Marea Britanie, Irlanda, British Virgin Islands, Isle of Man, Malta) in cazul emisiunii de obligatiuni verzi a MAS Securities BV au adus si o satisfactie profesionala pe masura. La aceasta se adauga si faptul ca tranzactiile au fost incheiate cu succes, iar finantarile obtinute au ca scop dezvoltarea sustenabila. Ne bucuram sa fim alaturi de clientii nostri si sa ii ajutam 'sa planteze un copac, pentru a putea sta la umbra in viitor', ca sa il parafrazam pe Warren Buffett”.

Primul proiect de finantare prin obligatiuni verzi asistat de Clifford Chance Badea a avut loc in 2018, cand o echipa coordonata de Cosmin Anghel (counsel) a acordat asistenta pe aspecte de drept roman sindicatului bancar format din BNP Paribas, HSBC, JP Morgan si UniCredit in legatura cu emisiunea de obligatiuni verzi lansata de producatorul german de turbine eoliene Nordex Group, in valoare de EUR 275 milioane.

Pe deplin integrata in reteaua globala Clifford Chance, practica locala de Piete de Capital este creditata de marile ghiduri juridice internationale in topul firmelor de avocatura specializate pe aceasta arie (Tier 1). Biroul asista emitenti de actiuni si obligatiuni, precum si sindicate de intermediere in tranzactii de piete de capital. Tranzactiile sunt adesea asistate de echipe trans-nationale care genereaza un mix optim de expertiza locala si know-how global. Acolo unde este nevoie, clientii beneficiaza de o practica full service de drept englez si drept american.

De asemenea, avocatii acorda in mod constant consultanta companiilor cu care lucreaza in legatura cu respectarea si alinierea la legislatia pietei de capital pe diverse aspecte precum abuz de piata, cadrul juridic aferent informatiilor privilegiate, obligatia lansarii de oferte publice obligatorii, obligatii de transparenta, etc.

Portofoliul recent mai include tranzactii de referinta precum:
1. Listarea CTP N.V. – asistenta acordata de o echipa globala Clifford Chance sindicatului de banci internationale format din Erste Group, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Kempen & Co, UBS, ING si Raiffeisen Bank in legatura cu oferta publica initiala si listarea actiunilor CTP N.V. pe bursa Euronext Amsterdam, tranzactie estimata la EUR 854 milioane.
2. Emisiunea de obligatiuni Frigoglass - asistenta acordata unui sindicat de banci internationale de investitii in legatura cu emisiunea de obligatiuni de tip ‘high yield’ in valoare de EUR 260 milioane emise de FRIGOGLASS FINANCE B.V. si garantate inclusiv de doua societati romanesti - Frigoglass Romania S.R.L. si 3P Frigoglass S.R.L. Obligatiunile au fost listate la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzactionare pe piata Euro MTF.
3. Prima emisiune de tip 'high yield' lansata de un emitent roman – Asistenta acordata Citibank, ING Bank N.V. si Unicredit Bank S.A in legatura cu lansarea si listarea pe Irish Stock Exchange a emisiunii de obligatiuni cu o valoare totala de 850 milioane Euro a RCS&RDS, garantata de Digi Communications si de filialele RCS&RDS din Spania si Ungaria.
4. Primul program de emisiune de obligatiuni ipotecare realizat de un emitent roman: Asistenta acordata Alpha Bank Romania in legatura cu lansarea primului program de obligatiuni ipotecare realizat de un emitent roman, in valoare de pana la 1 miliard Euro.
5. Programul de obligatiuni NE Property B.V.: Asistenta acordata NE Property B.V. in legatura cu implementarea programului de obligatiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) in valoare de 3 miliarde Euro garantate de NEPI Rockcastle plc, precum si in legatura cu emisiunile de obligatiuni in baza programului.
6. Emisiunile de obligatiuni DIGI: Asistenta acordata consortiului format din J.P. Morgan si Deutsche Bank in legatura cu emisiunea de obligatiuni in valoare de 350 milioane Euro lansata in 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care detine operatorul telecom RCS&RDS, precum si asistenta acordata Citigroup in legatura cu o noua emisiune de obligatiuni in valoare de 200 milioane Euro lansata in februarie 2019 si care urma sa fie consolidata cu obligatiunile emise de DIGI in 2016.
7. Emisiunile de obligatiuni UniCredit Leasing Corporation IFN - Asistenta acordata bancilor de investitii in legatura cu emisiunea de obligatiuni in valoare de 300 milioane euro a UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., listata pe Bursa de Valori din Luxemburg.
8. Listarile de obligatiuni Globalworth pe bursele din Bucuresti si Irlanda: Asistenta acordata Globalworth Real Estate Investment Limited in legatura cu listarea obligatiunilor in valoare de 550 milioane Euro pe bursele din Bucuresti si Irlanda din iulie 2017 si asistenta acordata aceluiasi emitent intr-o tranzactie similara derulata in mai 2018, a doua emisiune de obligatiuni corporative in valoare de 550 milioane Euro - cele mai mari listari de acest fel din istoria BVB.
9. Programul Global Medium Term Notes al Romaniei – Clifford Chance Badea a fost implicata in toate emisiunile de obligatiuni suverane pe piete externe, de la lansarea programului in 2011.

Catalog

AFCAR 2020 cop1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 20

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2021 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.