Consulting Jobs

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Insolventa

CUMPANASU INSOLVENCY recruteaza Practician in Inso...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Middle Level Lawyer ...

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer

CUMPANASU PARTNERS recruteaza Senior Lawyer cu exp...

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 71 vizitatori și nici un membru online

Formalismul excesiv al ANAF invalidat de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Lipsa rapoartelor de lucrari si existenta unui departament propriu de vanzari nu influenteaza tratamentul fiscal al unor servicii suplimentare de vanzari

Rapoartele de lucrari nu sunt obligatorii, chiar daca au fost prevazute prin contract, in conditiile in care contribuabilul probeaza prin mijloace de proba efectivitatea prestarii serviciilor, a stabilit Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia definitiva favorabila a fost obtinuta de echipa de avocati a Bancila, Diaconu si Asociatii, compusa din Emanuel Bancila si Andrei Boian. Acestia au reusit sa demonstreze ca nu exista o situatie de dublare a serviciilor atunci cand au fost angajati prestatori de servicii suplimentari in conditiile in care contribuabilul avea deja un departament propriu de vanzari. Printr-un raport de expertiza administrat in cauza s-a dovedit legatura de cauzalitatea intre serviciile de vanzari prestate suplimentar si cresterea cifrei de afaceri.

Un operator important din industria materialelor de constructii care avea departament propriu de vanzari a procedat si la angajarea de subcontractori, pentru a-si asigura cresterea cifrei de afaceri in relatia cu anumiti distribuitori – fara a desfiinta departamentul de vanzari intern al companiei.

Organele fiscale, cu ocazia desfasurarii inspectiei fiscale, au refuzat recunoasterea caracterului deductibil al acestor cheltuieli legate de prestarea unor servicii suplimentare de vanzari in afara departamentului propriu de vanzari al Societatii si a TVA aferenta, motivat de faptul ca deja exista un departament propriu de vanzari, si nu se poate determina daca cresterea cifrei de afaceri in relatia cu distribuitorii, pentru care au fost angajati prestatori de servicii suplimentari a fost generata de serviciile prestate de catre acestia din urma sau de catre angajatii din propriul departament de vanzari. Mai mult, conform contratului de prestari servicii, se indica in mod clar obligativitatea intocmirii unor rapoarte de lucrari pentru decontarea serviciilor, ceea ce nu s-a intamplat.

Atat in cadrul inspectiei fiscale, cat si in cadrul contestatiei, Societatea a prezentat suficiente documente care probau, pe de o parte, faptul ca serviciile au fost efectiv prestate, iar pe de alta parte, faptul ca in relatia cu distribuitorii pentru care s-a dispus externalizarea partiala a departamentului de vanzari a fost inregistrata cresterea cifrei de afaceri tocmai datorita acestei externalizari partiale, totusi organele fiscale si-au mentinut pozitia in ceea ce priveste refuzul recunoasterii caracterului deductibil al cheltuielilor si a TVA aferenta.

In acelasi timp, referitor la sustinerile organelor fiscale conform carora compania avea un departament de vanzari intern, Curtea de Apel Bucuresti a accentuat obligatia organelor fiscale de a respecta principiului libertatii de gestiune care acorda companiei dreptul de a decide in privinta raporturilor contractuale pe care le angajeaza.

”Formalismul excesiv al ANAF continua sa piarda teren prin solutiile succesive date de instantele de judecata in favoarea contribuabililor. Cu toate acestea, nu se observa o schimbare de optica in abordarea echipelor de inspectie fiscala pe aceasta tema” - a declarat Emanuel Bancila (foto), partenerul coordonator al departamentului de Controverse si Inspectii Fiscale al Bancila, Diaconu si Asociatii.

Catalog

AFCAR 2021 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 


 

 

 

Fairvalue logo bun 2020

 

 

Horvath logo 2021

 

 

PKF Finconta logo 21

 

 

 

TUV logo 20

 

 

 

 

EY logo 2020 portal

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2022 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.