Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 78 vizitatori și nici un membru online

Cum defineste viziunea leadership-ul?

Leadershipul conteaza, dar cat de mult? Are o companie viitor cu un leadership fara viziune? Sunt intrebari care deschid tema relatiei dintre leadership si viziune. Pentru ca lider este cu adevarat cel care are o viziune clara, se identifica cu aceasta si ii integreaza pe oamenii din echipa sa in povestea pe care viziunea o spune.

Un studiu al Development Dimensions International a masurat care sunt principalele abilitati ale liderului: gandirea independenta (30% la nivel global, 42% la liderii de business din Europa), gandirea stratgica si creativa (20% la nivel global vs. 23% in Europa), capacitatea de a se conduce pe sine si pe ceilalti (16% vs. 23%), planificarea si anticiparea (16% vs. 15%).

Viziunea de afaceri si viitorul dorit

Oamenii nu sunt condusi de analize si planuri, ci de lumina in care este proiectat viitorul. Ori viziunea este lumina colorata de valorile, convingerile si competentele liderului de a-i inspira pe oameni. Aceasta lumina se propaga in intreaga organizatie, de la top management pana la angajatii din prima linie a companiei.

Prin viziune liderul exprima potentialul pe care compania il are ca sa-si atinga obiectivele formulate in strategie. Acesta identifica idei noi, are capacitatea de a prevedea conversia lor pe piata cu rezultate in business sau este cel care reasambleaza elementele deja existente ale realitatii (procese, sisteme de organizare) si formuleaza viitorul dorit spre care compania se indreapta.

Ideile si comunicarea lor

Aptitudinile de comunicare sunt decisive. Este important ca liderul sa transforme ideile pe care le are in imagini si povesti care sa cupleze motivatia oamenilor. Ca sa convinga si sa inspire oamenii din companie, comunicarea liderului trebuie sa provoace fara sa descurajeze; ideile trebuie sa fie logice fara a fi mecanice si sa fie realizabile fara a fi facile. Adica povestea viziunii de afaceri trebuie sa comunice scopul pozitiv si sa contina suspansul implinirii acestuia, ca sa-i angajeze emotional pe oameni.

Sublinierea directiei spre care se indreapta compania, valorificarea potentialului echipelor cand lucreaza impreuna, alinierea strategiei, a indicatorilor de performanta, a sistemelor de recompensa si de promovare sunt vitale pentru realizarea viziunii.

Abilitatile liderilor si succesul

Cercetarile au aratat ca abilitatile liderilor se pot dezvolta daca acestia au focus si primesc sprijin de la specialisti (traineri, mentori, etc.). Doua exemple de abilitati care se pot dezvolta la un lider sunt coaching-ul si comunicarea convingatoare a viziunii. Ambele cresc coordonat cu experienta. Aceste doua abilitati se reactualizeaza si se modeleaza cu fiecare noua echipa si situatie in care liderul este chemat sa comunice viziunea sa de business.

Acelasi studiu al Development Dimensions International a evidentiat ca cei mai bine echipati sa fie lideri cu viziune pentru o companie sunt directorii departamentelor Financiar si Marketing sau Vanzari, in timp ce Productia, Logistica si HR-ul se remarca mai ales prin calitati complementare de suport.

Uneori liderii isi pierd forta de a conduce pentru ca isi pierd viziunea pe care o aveau pentru compania lor. Cand o organizatie este intr-o situatie pozitiva, de crestere intr-o piata relativ predictibila, liderul are o sarcina relativ usoara. Dar liderii nu sun lideri pentru ca navigheaza acest gen de situatii, ci pentru ca stiu sa treaca organizatia cu bine prin momentele cele mai dificile.

In situatii volatile, incarcate de tensiune emotionala si de risc, liderii iau deciziile dificile si reusesc sa tina toata organizatia pe drumul cel bun tocmai pentru ca au o viziune clara a acestui drum. Ei vad limpede care este solutia, o comunica coerent si inspriat echipei, si mobilizeaza in oameni, increderea, competentele si motivatia necesara pentru a reusi impreuna.

Articol de Florentina Susnea (foto), Managing Partner PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.