Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 29 vizitatori și nici un membru online

Liderii organizatiei – parintii erei digitale

Pana in 2020, nevoia de abilitati analitice si de luare a deciziei pe baza de date va creste cu 42%

Tot mai multe studii si cercetari recente graviteaza in jurul impactului tehnologiei asupra locurilor de munca, intr-un orizont de timp apropiat. Astfel, conform rezultatelor prezentate in raportul „Future of Jobs” publicat de World Economic Forum, evolutia tehnologiei va determina transformarea a peste 7 milioane de locuri de munca pana in anul 2020: 5 milioane vor disparea, peste doua treimi fiind din familia posturilor administrative, iar cel putin alte 2 milioane vor aparea.

De asemenea, o estimare recenta subliniaza ca 65% dintre copiii care intra astazi in scoli primare vor avea locuri de munca ce nu exista in prezent. Mai mult decat atat, aflam ca pana in 2020 mai mult de o treime din seturile de competente asociate locurilor de munca viitoare vor contine elemente care nu sunt considerate „de baza” astazi. In consecinta, devine o realitate faptul ca tehnologia, evolutia ei si digitalizarea vor avea un impact semnificativ asupra modului in care muncim si, nu in ultimul rand, asupra felului in care traim.

Din punct de vedere organizational, tot mai multe companii internationale (dar si locale) incep sa investigheze si experimenteaza, intr-un stadiu incipient, beneficiile tehnologiilor avansate in diverse arii de activitate – de cele mai multe ori, in derularea si gestionarea activitatilor simple si repetitive (de exemplu, inregistrarea facturilor). In astfel de companii (si in piata, in general), sunt tot mai des vehiculate concepte de tip digitalizare, RPA (Robot Process Automation), Chatbots, Inteligenta Artificiala si Machine Learning.

In majoritatea cazurilor, observam ca se pune accentul pe componenta tangibila a digitalizarii, si anume, pe implementarea unei structuri de tehnologii moderne si inovatoare. Aceasta noua structura de tehnologie va servi atat nevoilor organizationale (eficientizarea alocarii resurselor umane si concentrarea acestora pe activitati cu valoare adaugata), cat si nevoilor fortei de munca a viitorului (care isi doreste tehnologie incorporata in orice aspect al vietii).

Ramane insa un aspect important nesolutionat de organizatii: crearea unui mod de gandire (mindset) digital si pentru celelalte trei generatii care coabiteaza acum forta de munca globala. Iar acest mindset digital presupune schimbarea paradigmei actuale conform careia digitalizarea si tehnologia distrug anumite categorii de locuri de munca, respectiv infrangerea „anxietatii fata de automatizare” (in engleza: „automation anxiety”). Cu alte cuvinte, transformarea culturii organizationale actuale de la traditionala la progresiva, si de la industriala la digitala.

Ca de obicei, factorul esential care asigura succesul inceputului transformarii culturale este exemplul pe care il dau liderii organizatiei, prin modul in care se pozitioneaza ei insisi in raport cu implementarea conceptului de digitalizare. Atata vreme cat liderii nu sunt primii utilizatori si avocati ai noilor tehnologii, cat nu impartasesc angajatilor experientele lor proprii si beneficiile derivate din utilizarea noilor tehnologii, cat nu au ei insisi apetit si abilitati privind utilizarea acestora in activitatea de zi cu zi (de exemplu, capacitatea de a intelege oportunitatile, provocarile si consecintele tehnologiei, abilitatea de a gestiona echipe si activitati in mediul virtual), schimbarea va fi dificila.

In sensul acesta, inca de anul trecut au inceput sa apara sisteme noi de competente de leadership, actualizate din perspectiva adaptarii la era digitala. Acestea includ prin altele si atribute precum:

- leadership-ul virtual: capacitatea de a conduce folosind tehnologia, cultivand echipe virtuale/ dispersate;
- interconectarea culturala: intelegerea fenomenelor demografice si geopolitice si acceptarea diversitatii;
- acceptarea interferentelor: capacitatea de a naviga prin medii disruptive si de a decide cand sa intervii.

Pe de alta parte, este important de mentionat ca in lumina riscului ca noua abordare digitala sa acapareze canalele de interactiune, in afara de introducerea noilor competente in matricea liderilor, se face simtita si nevoia echilibrarii acestora. Astfel, o alta competenta nou aparuta este si „utilizarea echilibrata a tehnologiei” - capacitatea de a sti cand interactiunea umana e preferabila tehnologiei.

Modificand perspectiva inspre termen lung, sustenabilitatea transformarii organizatiilor inspre un mindset digital va fi asigurata de cresterea capacitatii institutionale in mediul digital.

De exemplu, se preconizeaza cresterea cu 500 de mii a posturilor din domeniul operatiunilor, si cu peste 300 de mii in domeniul vanzarilor – ambele domenii unde, traditional, partea analitica nu era vazuta ca o competenta de baza.

Din punct de vedere practic, exista o varietate de instrumente si tehnici specifice ce pot fi utilizate in acest sens (programe de training privind utilizarea noilor tehnologii, campanii de comunicare interna etc), dar interventiile care asigura succesul demersului pe termen lung vor consta in incurajarea si recompensarea comportamentelor asociate cu aceste noi abilitati ale angajatilor, inclusiv in raport cu noile tehnologii si cu digitalizarea companiei in ansamblul sau.

Autor: Horatiu Cocheci (foto), partener asociat, People Advisory Services, EY Romania

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2017

ey agenda fiscala 2017 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2017 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.