Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 51 vizitatori și nici un membru online

Studiu Valoria: Numai 4% dintre consumatori se declara foarte loiali unei companii care nu are prezenta online, fata de 33% care se declara foarte loiali unei companii prezenta online

Conform studiului „Comportamente de cumparare in era consumatorilor digitali” lansat azi de Valoria, doar 4% dintre consumatorii din Romania spun ca sunt foarte loiali companiilor fara prezenta online, fata de 33% in cazul celor cu prezenta online. Cei mai multi dintre consumatorii care sunt foarte loiali brandurilor pe care achizitioneaza sunt cei cu venituri de pana la 500 euro (20%). Dintre consumatorii care spun ca ar schimba brandul actual cu al unui competitor daca ar primi un mic beneficiu in plus, cei mai multi sunt cei cu venituri de 1001-1500 euro (22%), urmati de 21% dintre consumatorii cu venituri de peste 2500 euro care ar schimba produsul/serviciul oricand.

„Studiul Comportamente de cumparare in era consumatorilor digitali ia in considerare factorii interni si externi care influenteaza acest comportament al consumatorilor. Factorii externi luati in considerare sunt cei demografici si socio-economici. In timp ce factorii interni surprind trasaturi si comportamente ce includ atitudini, perceptii, motivatii si imaginea de sine a consumatorilor. O consecinta a raspunsurilor primite, studiul distinge mai multe elemente legate de comportamentele de cumparare. Unele se refera la timpul de livrare, pret, disponibilitate, iar celelalte se refera la brand, personalizare si politicile companiei. Studiul parcurge etapele unui proces de cumparare de la cautarea si selectia informatiei pana la comportamentele post-cumparare. De aceea este o referinta valoroasa pentru companiile din Romania si o sursa necesara pentru decizii strategice”, spune Constantin Magdalina (foto stanga), Expert Tendinte si Tehnologii Emergente, co-autor al cercetarii.

Cautarea si selectia informatiei

Sursa principala de informare pentru 84% dintre consumatori este mediul online, dar 52% conteaza pe parerile si recomandarile prietenilor si familiei. Consultantul din magazin este o sursa de informatii folosita de numai 3 din 10 consumatori, iar reclamele specializate sunt folosite ca sursa de informatie despre serviciile sau produsele dorite de 24% dintre consumatori. Presa si televiziunea sunt surse de informatie pentru 22% dintre cumparatori. Asadar, reclamele aduc motive emotionale de cumparare, nefiind apreciate ca surse de informatie.

46% dintre respondenti spun ca informatia provenita din mediul online a fost folositoare atunci cand au cautat produse sau servicii in ultimul an, 19% considera ca informatia a fost doar satisfacatoare, 15% spune ca a fost putin folositoare, iar 3% considera ca informatia din mediul online a fost complet nefolositoare.

Reclamele la TV sunt de-abia pe locul al treilea in ceea ce priveste perceptia respondentilor legata de tipul de publicitate care ii influenteaza sa achizitioneze produsul sau serviciul dorit – numai 24% au ales aceasta optiune. Pe locul intai sunt reclamele pe website-uri alese de 56% dintre respondenti, iar pe locul al doilea sunt reclamele pe retelele sociale, alese de 47% dintre respondenti. Reclamele in reviste si presa scrisa au fost alese de 19% dintre respondenti, iar reclamele difuzate la radio de 11%.  

Decizia de cumparare

In Romania, pretul produselor si/sau serviciilor comercializate este cel mai important factor care influenteaza decizia de cumparare pentru 54% dintre consumatorii din Romania. Brandul este pe locul al doilea, fiind apreciat de 15% dintre respondenti, acelasi procent de 15% primind si caracteristicile tehnice. Calitatea si termenii de garantie sunt apreciate de 9% dintre consumatori, iar disponibilitatea si termenii de livrare de 6%.  

Procentele de importanta ale pretului variaza de la 85% in cazul automobilelor, 82% in cazul serviciilor de telefonie mobila si internet, si 80% pentru incaltamine sau imbracaminte, pana la 63% la produsele alimentare si 58% la serviciile medicale. Medoda de plata conteaza cel mai mult la imprumuturile bancare (17%) si la produsele de asigurare (16%), iar livrarea la serviciile medicale (31%) si produsele alimentare (29%).   

Pe de alta parte, decizia de cumparare este cel mai puternic influentata de informatiile prezentate (74% dintre respondenti pun acest aspect pe primul loc), urmata la numai doua puncte procentuale de livrarea acelui produs sau serviciu (72%) si la opt puncte procentuale de conditiile de garantie acordate produselor sau serviciilor comercializate (68%). Ofertele promotionale influenteaza decizia de cumparare a 6 din 10 consumatori.

Experienta procesului de cumparare

Produsele pe care consumatorii din Romania le-au cumparat cel mai mult prin intermediul mediului online in ultimele 12 luni sunt: produsele electronice si electrocasnice (81%), produsele de imbracaminte si incaltaminte (71%) si serviciile de telefonie mobila/de Internet (40%). Cei mai multi consumatorii cu venituri de peste 2500 de euro (74%) au cumparat online imbracaminte si incaltaminte, 90% dintre cei cu venituri de 1501-2500 euro au cumparat electronice si electrocasnice, 31% dintre cei cu venituri de 1001-1500 euro au cumparat asigurarile online, iar 10% dintre cei cu venituri de 501-1000 euro au accesat servicii medicale in acest mod.

Produsele pe care consumatorii din Romania le-au cumparat cel mai mult in magazin sau mediul offline in ultimele 12 luni sunt: produsele alimentare (94%), produsele de imbracaminte si incaltaminte (84%) si produsele electronice si electrocasnice (40%). Serviciile de telefonie mobila sunt cumparate offline de cei mai multi dintre consumatorii cu venituri de peste 2500 euro (37%), imprumuturile bancare de cei cu venituri de 1501-2500 euro (21%), asigurarile de cei cu venituri de 1001-1500 euro (26%), iar serviciile medicale de consumatorii cu venituri de 501-1000 euro si cei cu venituri de peste 2500 euro (34% fiecare).

Raspunsurile la acest studiu ne arata ca 48% dintre consumatori spun ca ar fi dispusi sa plateasca mai mult pentru servicii digitale care sa le economiseasca timpul si sa le ofere o experienta de cumparare foarte buna. Daca 65% dintre respondenti spun ca sunt dispusi sa plateasca cu 5%-10% mai mult pentru aceste servicii digitale aditionale, 24% sunt dispusi sa plateasca cu 10-15% mai mult, iar 11% cu 15%-25% mai mult.

Experienta din interactiunile post-cumparare

Pentru 31% dintre respondenti asistenta primita in perioada de garantie conteaza cel mai mult pentru experienta post-cumparare, urmata pe locul al doilea de asistenta pentru clienti (31%) si de asistenta tehnica (25%). In experienta post-cumparare, pentru 44% dintre consumatorii cu venituri de peste 2500 euro conteaza asistenta in legatura cu garantia, in timp ce 37% dintre consumatorii cu venituri de 1501-2500 euro si 33% dintre consumatorii cu venituri de 1001-1500 euro apreciaza serviciile de asistenta pentru clienti la fel.   

4 din 10 consumatori considera ca impactul feedback-ului pe care il transmit pe website companiilor care le ofera produse sau servicii este unul bun prin prisma schimbarilor in bine pe care acestea le fac ulterior; 3 din 10 considera ca este numai satisfacator, iar aproape 2 din 10 considera acest impact ca find nesatisfacator. Pe de alta parte, 51% dintre respondenti spun ca feedback-ul trimis prin intermediul platformelor de social media este un mecanism bun pentru a descoperi si valida informatii intr-o maniera obiectiva, in timp ce 25% spun ca este o noua metoda de a-si exprima nemultumirea. Doar 10% dintre respondenti considera ca acest feedback pe platformele de social media nu poate inlocui interactiunea directa cu consumatorul, iar 7% considera ca prezinta un risc ridicat de abuz al utilizarii datelor.  

„Acest nou studiu realizat de noi la Valoria le dezvaluie, in principal afacerilor cu prezenta online, ceea ce conteaza pentru consumatorii din Romania in fiecare etapa a procesului de cumparare. Este totodata si un ghid util pentru cei care inca nu opereaza in mediul online si carora le subliniaza avantajele prezentei in acest mediu. Calitatea majora a acestui studiu este intelegerea motivatiilor care stau la baza comportamentelor de cumparare a consumatorilor din Romania. Studiul coreleaza nivelul de venituri ale consumatorilor cu modalitatile de informare, loializare, decizia de cumparare si metode de plata, importanta rating-ului si feedback-ului sau caracteristicile pentru care ar plati mai mult”, spune Elena Badea (foto dreapta), Managing Director al companiei de consultanta Valoria, co-autor al cercetarii.

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.