Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 44 vizitatori și nici un membru online

Schimbarea culturii organizationale, un elefant ce se consuma in doze mici

Diversificarea produselor, avansul tehnologic si intensificarea competitiei globale au imprimat mediului de afaceri o dinamica fara precedent. Performerii acestui climat sunt companiile care raspund rapid schimbarii. Strategiile adaptate la cultura organizatiei sunt cele mai sustenabile. Influenta acestora este foarte mare asupra sanselor de reusita ale planurilor de schimbare.

Cu cat cultura organizationala este mai aliniata misiunii si valorilor companiei cu atat sansele de schimbare sunt mai mari. Cu toate acestea managerii trebuie sa fie constienti ca, pentru colegi, adevarata cultura a companiei este cea a comportamentelor recompensate si mesajelor transmise implicit in acest fel. De aceea intelegerea culturii unei companii ajuta in doua feluri:

1. Ii face pe decidenti sa inteleaga gradul de acceptanta al schimbarii si
2. Identifica cauza radacina a provocarilor care impiedica un nivel de performanta mai ridicat.

Abilitatea angajatilor de a influenta

Fata de companiile globale, afacerile de familie prezinta anumite particularitati. In general, dimensiunea companiilor de familie ii aduce pe oameni mai aproape. Insa disponibilitatea angajatilor de a propune si implementa schimbarea este scazuta. De cele mai multe ori proprietarul si cei din conducere isi exercita prerogativele fara sa tina prea mult cont de parerea angajatilor. Consecinta? Acestia din urma se simt descurajati si isi pierd motivatia de a veni cu idei de imbunatatire.

Munca in echipa

Chiar daca aceste companii spun ca munca in echipa este esentiala, de multe ori nivelul de incredere este scazut si tocmai coeziunea muncii in echipa este afectata. Lipsa de comunicare si colaborare intre diversele functiuni ale companiei si chiar la aceleasi nivele ierarhice au un impact negativ asupra mediului de lucru. Liantul unei organizatii este increderea si predictibilitea comportamentelor si actiunilor celor implicati. Siguranta pe care puterea grupului o da fiecarui angajat in parte conduce la construirea unui cadru de cooperare care genereaza eficienta in atingerea obiectivelor comune.

Raportarea la timp

Deoarece raportarea angajatilor la timp este o alta dimensiune esentiala in evaluarea unei culturi organizationale, in cazul multor afaceri de familie studiile au aratat ca orientarea spre trecut sau spre prezent influenteaza acceptanta schimbarii. Deoarece schimbarea inseamna stabilirea viitorului dorit ca sa escaladezi provocarile din prezent, concentrarea atentiei asupra a ceea ce a fost da perceptia unei lipse pe plan strategic, creeaza incertitudine, naste comportamente disfunctionale.

Potentiale solutii

• Oferirea posibilitatii angajatilor, clientilor si furnizorilor de a contribui cu idei care sa imbunatateasca politicile si procedurile de lucru.
• Forumurile interne pentru angajati si implementarea sondajelor privind calitatea relatiilor cu clientii si satisfactia furnizorilor sunt foarte utile.
• Organizarea unui grup de management strategic care sa se intalneasca saptamanal pentru a discuta  provocarile de afaceri, pentru a coordona activitatile dintre functiuni cu scopul de a construi incredere si coeziune.
• Stabilirea viziunii companiei si declaratiei de misiune, cu participarea managementului fiecarei functiun, pentru a incuraja un sentiment de apartenenta.
• Realizarea unui panou cu fotografiile companiei din primii ani ajuta angajatii sa cunoasca istoria si longevitatea companiei si incurajeaza munca in echipa intre colegi.

In concluzie

Imbunatatirile organizationale sunt putin probabile fara schimbarea culturii companiei. Dar schimbarea culturii este de durata, necesita interventii continue si este fie prea costisitoare, fie prea consumatoare de timp. De aceea realizarea schimbarilor structurale necesare poate servi drept interventie initiala pentru schimbarea culturii. Imbunatatirea colaborarii, in special in randul echipei de conducere, creeaza posibilitatea unui dialog continuu intre toti colegii si netezeste calea ca acest comportament sa fie integrat in relatiile lor de lucru. La fel, socializarea poate aduce un angajament fata de valorile organizationale si poate incuraja o mentalitate orientata spre lucrul in echipa. Schimbarea culturii este un elefant ce se consuma in doze mici. 

Autor: Alina Fanita (foto), CEO , PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.