Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 35 vizitatori și nici un membru online

Transparenta, tehnologia inteligenta si talentele transforma raportarea corporativa

- Doar 58% dintre liderii financiari afirma ca afacerile pe care le conduc se bucura de increderea publicului
- 72% spun ca Inteligenta Artificiala( AI) va avea un puternic impact asupra modului in care finantele vor valorifica datele din companie
- 76% considera ca departamentul financiar ar trebui sa recruteze talente cu noi seturi de competente

Abilitatea organizatiei de a crea valoare pe termen lung bazata pe o raportare transparenta, pe adoptarea noilor tehnologii inteligente si pe o abordare diferita in recrutarea talentelor va reprezenta fundamentul raportarii corporative, potrivit celui de-al cincilea studiu anual EY (FAAS) - Cum poate transformarea digitala a raportarii sa creeze puntea dintre incredere si valoare pe termen lung?

Dar, o raportare transparenta bazata pe valoare, care sa sporeasca increderea publica intr-o afacere si sa includa si datele non-financiare, este o provocare-cheie pe fondul esecului eticii corporative si a altor controverse.

La nivel global, doar 58% dintre liderii financiari chestionati spun ca afacerile lor se bucura de un nivel ridicat de incredere publica, transparenta in raportare fiind esential pentru castigarea increderii. La nivel regional, respondentii din Japonia sunt putin mai optimisti (68%) decat cei din America (63%), Asia-Pacific (59%) si Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (EMEIA) (55%).

Raportarea datelor non-financiare castiga teren, 72% dintre liderii financiari precizand faptul ca aceste informatii sunt din ce in ce mai utilizate in procesul decizional al investitorilor. In acest context, echipele financiare trebuie sa gestioneze informatiile non-financiare cu aceeasi rigoare si siguranta ca informatiile financiare, studiul evidentiind faptul ca 19% dintre respondenti spun ca informatiile non-financiare nu sunt verificate in mod independent in prezent.

„Automatizarea va ajuta echipele financiare sa actioneze la noi niveluri de agilitate operationala si le va oferi libertatea de a se concentra pe o mai buna intelegere a informatiilor, in timp ce AI va valorifica modelele care stau la baza acestor date, invatarea automatizata ajutand la prezicerea scenariilor si la imbunatatirea rezultatelor. Blockchain va contribui la construirea increderii prin crearea unui traseu de audit securizat pentru fiecare tranzactie”, spune Adrian Bunea (foto), Partener Asociat in cadrul departamentului FAAS – EY Romania.

Setul de date inteligente folosite corect pot sa ofere perspective noi in raportarea corporativa
Cantitatea mare de date colectate de catre echipele financiare nu este exploatata pe deplin, conform studiului. Organizatiile din intreaga lume au acces la un set de date mai mare decat oricand, datorita cresterii puterii de procesare informatica, cresterii conectivitatii si a capacitatii mari de stocare in cloud. Cu toate acestea, varietatea si volumul mare de date sunt coplesitoare pentru multe echipe de raportare iar 49% dintre cei chestionati spun ca petrec mai mult timp culegand si prelucrand datele decat analizandu-le.

Studiul identifica astfel doua prioritati: exploatarea noilor tehnologii din automatizare, AI si blockchain, si construirea increderii in analiza datelor, pentru a profita la maximum de utilitatea tehnologiilor inteligente in procesul de raportare corporativa. Ca atare, AI va fi cea mai importanta tehnologie peste cinci ani, conform 44% dintre respondenti, urmata de automatizarea proceselor robotizate (RPA) (32%) si de instrumentele bazate pe blockchain (24%). Cu toate acestea, riscul privind gestionarea datelor ramane cea mai importanta provocare pentru echipele de raportare ale companiilor, 54% considerand-o drept principala ingrijorare.

Transformarea fortei de munca este esentiala pentru raportarea financiara
Intrucat functia de raportare a companiilor adopta tehnologii inteligente si noi modalitati de schimb de informatii, aceasta va necesita un alt profil de aptitudini si seturi de competente, constata studiul, 79% dintre respondenti spunand ca exista o nevoie urgenta ca departamentele financiare sa recruteze profesionisti cu noi seturi de competente.

Competentele cu cerere mare, cum ar fi experienta in AI, blockchain si machine learning, vor fi esentiale in generarea inovatiei, 72% dintre respondenti considerand competentele AI drept cele mai importante.

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.