Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 44 vizitatori și nici un membru online

Managerul agil transforma obstacolele in oportunitati

Formarea echipelor autonome nu este o idee noua, ci are un istoric ce merge cu 50 de ani in urma. Aceasta cautare a pus o baza solida pentru configurarea a ceea ce astazi numim organizatii agile – companii centrate pe echipe autonome, multidisciplinare, formate din 8 pana la 10 persoane, care duc responsabilitatea diverselor rezultate si isi iau propriile decizii pentru atingerea acestora. Companiile care adopta acest model de operare raspund rapid oportunitatilor din piata si schimbarilor din cererea consumatorilor. De aceea 80% dintre echipele care au adoptat aceasta metodologie au raportat o cresterea a performantei.

Companiile traditionale se afla in competitie cu aceste companii agile dar si cu ele insele. Trecutul le obliga sa fie in top dar le si impiedica performanta in cazul in care vor continua sa lucreze dupa aceleasi retete. Prin urmare, convertirea lor la un model agil de operare este necesara, daca vor sa fie competitive.

Transformarea managerului dintr-o companie traditionala intr-un manager agil nu este simpla. Aceasta transformare cere indeplinirea a trei roluri specifice: 1. Administrator de resurse si oameni, 2. Generator de valoare si 3. Planificator al implementarii.

1. Administrator de resurse si oameni

Acest rol corespunde partial rolului functional din organizatiile traditionale. Managerul se ocupa de angajarea sau concedierea, dezvoltarea, evaluarea si promovarea oamenilor precum si de conceperea de instrumente, metode si modalitati de lucru. Aloca oamenii potriviti echipelor relevante pe baza expertizei lor si a competentei demonstrate.

Pentru dimensionarea rolului in cadrul definit de cele trei roluri precizate, administratorul de resurse si oameni este responsabil cu partea operationala a activitatii. El nu spune echipei ce sa faca ci cum sa faca. Din acest rol el nu aloca sarcini sau fixeaza prioritati. El indruma si explica abordarea cea mai potrivita aliniata specificatiilor si pune la dispozitie resursele pentru atingerea scopului. Nu face micro-management sau supravegheaza, dar colecteaza feedback de la toti cei implicati in proiect pentru calibrarea evaluarii si abordarea cea mai potrivita de coaching.

2. Generator de valoare

Din acest rol un manager agil se centreaza pe bani si pe livrarea de valoare catre consumator. Este omologul managerului unei unitati de business sau unei linii de produse din companiile traditionale. In acest rol, managerul acceseaza resursele provenite de la adminstratorul de resurse si de oameni si le aliniaza scopului. Fixeaza prioritati si obiective si cere resursele functionale necesare pentru atingerea acestora.

Este centrat pe generarea de valoare, crestere si satisfacerea cerintelor clientului. Concepe strategia cea mai potrivita pentru atingerea obiectivelor de business, da prioritate activitatilor si oportunitatilor. Are reponsabilitatea profitabilitatii – de aceea viziunea lui asupra resurselor este una transversala si integrativa. Anvergura rolului il apropie de calitatile necesare unui manager general, capabil sa conecteze oamenii dincolo de departamentele unde sunt alocati si sa dea putere de decizie celor care sunt responsabili de produs ca sa coordoneze in functie de obiective, prioritati si activitati.

3. Planificator al implementarii  

In acest rol, managerul actioneaza ca un lider de echipa. Planifica si coordoneaza executia, dar face si coaching si isi inspira colegii. Din acest rol un manager agil construieste o echipa coeziva. Raporteaza generatorului de valoare stadiul de executie si ofera feedback administratorului de resurse si oameni cu privire la activitatea membrilor echipei. Acest rol poate fi formal sau informal, iar persoana care il are poate fi mereu alta de la un proiect la altul. Pentru multi dintre manageri, acest rol poate fi o trambulina pentru rolul de generator de valoare pe masura ce au rezultate remarcabile.

In concluzie

Astazi companiile trec prin transformari accelerate. Valoarea nu mai este rezultatul unui joc cu suma nula. Companiile nu mai castiga in dauna competitorilor, nu mai tin consumatorul captiv si nu mai negociaza sangeros cu furnizorii in interesul actionarilor. Se face tranzitia catre o mentalitate favorabila abundentei de oportunitati si de resurse prin generarea colaborativa de valoare, impreuna cu toti factorii implicati. Oamenii nu mai trebuie dirijati obsesiv pentru ca altfel nu fac ce trebuie, ci sunt create responsabilitati si li se da putere de decizie ca sa fie implicati, sa se sustina unii pe altii si sa genereze solutii si rezultate exceptionale.

Autor: Alina Fanita (foto), CEO, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.