Consulting Jobs

Cumpanasu Partners is looking for experienced lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Cumpanasu Partners is looking for new lawyers

Cumpanasu Partners is looking for lawyers experien...

Reff & Asociatii isi deschide portile pentru viitorii profesionisti

Reff si Asociatii SCA, societatea de avocati repre...

Duncea Stefanescu is recruiting experienced lawyer and junior lawyer

Experienced Lawyer, Advisory Requirements- full...

It’s your career. Where will you take it?

Experienced Lawyer with Reff & Associates Real...

Cumpanasu si Dejescu recruteaza avocati

CUMPANASU si DEJESCU recruteaza avocati pentru niv...

Premium Brands

Mihai Marcu, Presedinte: “MedLife acopera toate zonele de activitate medicala”

Dle Presedinte Mihail Marcu, cum se prezinta in 2012 business-ul MedLife? La ce nivel s-a ajuns din punct de vedere financiar, tehnic, logistic, uman? In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea...

Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group: "Nu vrem sa ne cumparam cota de piata, ci punem pret pe relatia cu clientul"

Interviu cu Michael Schmidt, Presedinte Automobile Bavaria Group Dle Presedinte Michael Schmidt, cine isi cumpara BMW in Romania? Un mic "portret robot" al celor care prefera aceasta marca.Conducat...

Radisson Blu – definitia luxului

Simtind pulsul capitalei, in inima orasului, Radisson Blu Hotel din Bucuresti este locul la care, tot mai des in ultima vreme cand se vrea a se organiza o intalnire de afaceri, un pranz, o cina sau ...

Bento Box - Un pranz rapid si complet, servit intr-un mod specific japonez

Restaurantul Benihana din incinta hotelului Howard Johnson are placerea sa prezinte cel mai nou concept al sau - Bento Box. Acesta vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa...

Noul Porsche Boxster vine in Romania din luna aprilie

Programat sa isi faca aparitia in martie pe podiumul elvetian al Salonului Auto de la Geneva, noua generatie Boxster este prezentata deja intr-un comunicat oficial. Porsche a prezentat a t...

Testimoniale

"In ceea ce priveste catalogul si portalul anuaruldeconsultanta.ro, apreciez in mod deosebit aparitia acestor produse media targetate care ne lipseau si care reusesc o monitorizare eficace si obiectiva a societatilor de profil din tara."
Avocat Ovidiu Pop, Partener Badita & Pop

"Nu putem decat sa ne bucuram sincer de succesul repurtat de publicatia si site-ul pe care cu atata minunata competenta le conduceti. Suntem onorati sa ne numaram printre colaboratorii dvs si va dorim sa cresteti constant pe aceasta piata atat de competitiva."
Raluca PUTUREANU, Marketing Specialist ROMINVENT S.A.

Avem 35 vizitatori și nici un membru online

Pregatirea noii generatii de lideri de business

Noile tehnologii impacteaza performanta organizatiei. Transformarile generate de tehnologie obliga companiile sa se schimbe, procesele sa se modifice, liderii sa fie tot mai buni. Din pacate o cercetare realizata de revista Fortune arata ca doar 7% dintre directorii generali cred in capacitatea companiilor lor de a forma lideri si doar 10% ca initiativele lor de dezvoltare au un impact clar in business.

Pentru a genera un impact in formarea liderilor, este recomandabila conceperea unui program alcatuit din patru tipuri de interventii:

1. Contextualizarea programului pe baza pozitionarii si strategiei companiei

2. Asigurarea difuzarii cunostintelor si abilitatilor din program in cadrul organizatiei

3. Designul programului pentru sprijinirea invatarii

4. Crearea unui sistem de consolidare a celor invatate si de aderare la schimbare

Contextualizarea programului

Cele mai multe companii esueza la conversia strategiei in realitate deoarece programul de leadership nu tine cont de etapa in care se gasesc (relansare, extindere/dezvoltare, crestere organica). Acele companii care, insa, tin cont de aceasta etapa au o rata de succes a strategiei de 8 ori mai mare. Pentru organizatiile care vor sa gestioneze cu succes mediul accelerat de schimbarea tehnologica, dezvoltarea abilitatilor de leadership este necesara. Aceasta dezvoltare e bine sa fie antrenata de noile cerinte strategice si corelata cu convertirea acestora in prioritati de crestere individuala pentru manageri. Cresterea abilitatilor managerilor de a se adapta diverselor situatii si de a invata continuu, le creste de 4 ori capacitatea sa gestioneze schimbarea, potrivit McKinsey.

Asigurarea portantei in cadrul organizatiei

Programul de leadership trebuie sa aiba in vedere intreaga organizatie si nu doar managerii si/sau directorii executivi. Implicarea intregii companii este dificila in mediul de business alert de astazi. Programele de leadership sunt derulate pe o perioada scurta de timp, intre cateva saptamani si cateva luni. Au un caracter sporadic si sunt servite cu portia. Ceea ce face greu ca programul sa tina pasul cu viteza de schimbare a prioritatilor din organizatie, iar liderii sa fie disponibili sa-l urmeze. Companiile care au conceput programe de leadership pe o perioada de 1 an, pe toate nivelele ierarhice, cu o prezenta constanta si metode de invatare bazate pe tehnologie au avut rezultate de 6 ori mai bune decat cele care nu au facut acest lucru.
Designul programului pentru sprijinirea invatarii

Fiecare lider de succes povesteste despre felul in care s-a dezvoltat si invatat din abordarea problemelor reale in contexte specifice. Programele de leadership sunt gandite pe calapodul practic al celor invatate. Solicita participantii sa se raporteze la cele invatate pe o perioada extinsa de timp si sa practice ce au invatat in activitatea lor din companie. Invatarea printr-o metoda orientata pozitiv, spre dezvoltare personala si profesionala, da rezultate foarte bune. Astfel, valorificandu-se punctele tari ale participantilor in locul unor abordari corective, si cu ajutorul coaching-ului, se stimuleaza introspectia si auto-descoperirea.

Consolidarea schimbarii

Adaptarea sistemelor, proceselor si culturii organizationale care sa sprjine dezvoltarea liderilor sunt foarte importante. Altfel, toate cele invatate de cei care vor sa le practice, vor intalni rezistenta si chiar reprimare din partea companiei. Tehnologia poate ajuta accelerarea procesului de schimbare. Blogurile, mesajele video si platformele social-media ajuta liderii sa implice mai multi oameni ca sa faciliteze intelegerea, sa creeze convingeri sustinatoare si sa fie modele de comportamente si competente constructive. Foarte importante sunt si sistemele de management al performantei si feedback pentru consolidarea schimbarilor cerute in legatura cu competentele de conducere.

Pe masura ce schimbarea strategiilor si modelelor de afaceri se accelereaza, la fel si costul dezvoltarii liderilor. Daca top managementul este preocupat de performanta pe termen lung, atunci trebuie sa se implice cu adevarat in succesul eforturilor de dezvoltare ale leadership-ului acum.

Autor: Alina Fanita (foto), CEO, PKF Finconta

Catalog

AFCAR 2018 coperta1

Abonare la newsletter

* indicates required

Agenda obligatiilor fiscale 2019

EY agenda fiscala 2019 coperta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EY logo 2019

 

 

andra musatescu sigla noua

 

 

Valoria logo2 

 

 

 

 

 

Finexpert logo 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kreston logo 2018

 

 

 

works logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

prospect logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expert control logo

 

 

 

 

 

evident info logo 

 

 

 

 

nefertiti logo

 

 

 

Copyright © 2019 KLAUS MEDIA PRESS
Toate drepturile rezervate.